Вакцинованим українцям віком від 60 років держава обіцяє безкоштовні смартфони

4187 0
Обрати назву для програми пропонують самим громадянам – у такий спосіб президент презентував опитування для українців через «Дію».
Фото: Freepik.com

Фото: Freepik.com

Усі громадяни України віком понад 60 років отримають від держави смартфон. Про це президент Володимир Зеленський заявив у ході Дія.Саміту сьогодні, 8 лютого, – передає Економічна правда.

«Переваги цифрової держави мають бути доступні усім незалежно від віку, тож незабаром усі громадяни України, старші 60 років, отримають від держави безкоштовний, якісний, сучасний, швидкий смартфон», – каже він.

Читайте також: Колективний імунітет на Львівщині запрацює, якщо вакцинувати щодня 12 тисяч людей

Обрати назву для програми пропонують самим громадянам – у такий спосіб президент презентував електронні опитування для українців через «Дію». Серед варіантів – єСмартфон, БабусяФон, єДідусь та єБабуся. Опитування, за словами президента України, вже доступні у застосунку.

Нагадаємо, що з 19 грудня минулого року в Україні працює програма єПідтримка, в межах якої щеплені громадяни можуть отримати по 1000 гривень за повний курс щеплення від коронавірусу. Гроші можна витратити на кіно, книги, канцелярію, ліки тощо. Програму розширили на підлітків – від 7 лютого вони теж можуть отримати ковідну-тисячу, а за бустерну дозу вакцини вирішили нараховувати ще по 500 гривень. 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!