Які доходи у Максима Козицького та що відомо про новий простір Євгена Коновальця у Львові. Підсумки доби

1218 0
Нині 26 березня та 762 доба героїчного протистояння агресії рф.
Максим Козицький

Максим Козицький

Акцент дня: Подарунки від батька на 15 млн грн і 8,5 млн грн активів. Декларація керівника Львівської ОВА. Доходи сім’ї Козицьких, Максима та його дружини Оксани, за 2023 рік становлять 17 млн 113 тис. грн. Зарплата керівника ЛОВА сягнула 953 тис. Левова ж частка доходів – три подарунки від батька Зіновія Козицького, що сумарно оцінили у 15 млн 814 тис. гривень.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 57 бойових зіткнень, найбільше на Новопавлівському та Лиманському напрямках, відповідно 22 і 15. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 10 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Уражено засіб протиповітряної оборони, артилерійський засіб, станцію РЕБ та ворожу станцію керування БпЛА.

Уночі російські окупанти учергове атакували Україну, застосувавши 12 БпЛА типу «Shahed». Силами протиповітряної оборони України всі ударні БпЛА було знищено.

Також учора на Львівщині оголошували повітряну тривогу. Сигнал небезпеки пролунав о 17:44, відбій – 18:15. Була загроза застосування балістичного озброєння.

Читайте також: Російська ракета знищила корпус Художньої академії імені Бойчука. Кількість постраждалих зросла до 5 людей.

Та: За час великої війни ППО збила понад дві тисячі ракет рф. Україна потребує більше систем оборони.

А також: У Генштабі Польщі вважають інцидент із російською ракетою навмисною дією.

Тема дня: Що сталось після того, як шведська журналістка обізвала українок повіями. Ця колонка написана у відповідь на скандал, який спричинили висловлювання шведської журналістки Елаф Алі (Elaf Ali) про українських жінок у телевізійній програмі «Іммігранти для шведів. Жартівлива вікторина про всі культури Швеції», зазначає її авторка Світлана Одинець, яка досліджує українську міграцію в університеті Йотеборгу (Швеція) і університеті Нортамбрії (Велика Британія).

«Незалежно від того, як далі розвиватиметься вся ця історія, у нас є хороші шанси на те, щоб шведське та українське суспільства пізнавали культуру одне до одного і творили нові зв’язки для кооперації. Саме Швеція, разом з Польщею, належать до найбільш проукраїнських країн ЄС. У кінцевому підсумку це єдине, про що варто хвилюватися, чи не так?»

Ключові події:

1. Минає 25 років з загибелі В’ячеслава Чорновола. Кілька фактів про видатного українця. Починаючи з 1960-их років, він боровся з радянською владою проти зросійщення та національної дискримінації українського народу, за що неодноразово був засуджений тодішнім політичним режимом.

Читайте також: У Польщі все більше людей підтримують відправку своїх військ в Україну. Це підтримують 9,4% громадян Польщі, тоді як у 2023 році – ніхто;

2. Пам’ятник без пам’ятника? Що відомо про новий простір Євгена Коновальця у Львові. У понеділок, 23 березня, у Львові оголосили результати Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на найкращий проєкт простору пам’яті Євгена Коновальця. Перемогу здобула львівська команда під керівництвом архітектора Дмитра Сорокевича, яка пропонує встановити монумент у вигляді металевої зброярні з цитатою засновника ОУН.

Tvoemisto.tv докладніше розповідає про концепцію нового громадського простору, зокрема те, як сприйняли її львів’яни, та про архітектурний конкурс загалом.

На цю ж тему: У Львові буде новий громадський простір. Візуалізація.

Читайте також: Керівник Львівської ОВА погодив проєкт реконструкції вулиці Шевченка, яка вартуватиме 237 млн. Йдеться про відрізок від вул. Ярослава Мудрого до Залізничної.

Та: Майно Львівського державного підприємства куплять у 23 рази дорожче від початкової ціни. Йдеться про Львівський державний інститут з проектування нафтопереробних і нафтохімічних підприємств;

3. Школу-довгобуд на Львівщині планують завершити вже вп’яте за 188 млн гривень. Для цього найняли вже п’ятого підрядника.

Читайте також: Ще дев’ять нових навчально-практичних центрів створять на Львівщині. На створення скерують понад 80 млн грн.

Та: Львівська міськрада програла суд за колишній санаторій ЛКП «Львівелектротранс». Провадження відкрили ще у 2018 році;

4. В «Дії» можна проголосувати за нацжурі Євробачення-2024. Є 10 кандидатів. Саме вони вирішуватимуть, скільки балів віддати від України артистам з інших країн. Опитування триватиме з 25 березня до 10:00 1 квітня.

Читайте також: ДОКС вимагає зупинити роботи на фундаменті палацу Розумовського. Будівельні роботи проводяться на ділянці в Центральному історичному ареалі міста в межах архітектурної охоронної зони.

Та: У Львівській громаді з допомогою фотопасток виявлятимуть тих, хто викидає сміття в недозволених місцях. Миттєве фото надсилатиметься на електронну пошту до офіцера громади;

5. Коли у Львові відкриють літні майданчики у закладах. З 1 квітня і до 1 листопада.

Читайте також: На Львівщині знайшли нові осередки зростання червонокнижної рослини.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!