Великі міста України розроблятимуть схеми транспорту на 30-40 років наперед

1443 0
Схему розроблятимуть окремим документом на основі генерального плану міста.
ілюстративне фото: Андрій Бойко

ілюстративне фото: Андрій Бойко

Великі міста України, населення яких перевищує 100 тисяч осіб, розроблятимуть комплексні схеми транспорту на 30-40 років наперед. Відповідні зміни передбачені в оновлених Державних будівельних нормах, які запрацюють із 1 вересня цього року, повідомляє прес-служба уряду.

Читайте також: В Україні визначатимуть дозволену висоту будинків за кількістю населення

«Сьогодні майже у всіх великих містах України існує проблема організації транспортного руху. Через те, що немає чіткої стратегії його розвитку на роки вперед, виникають проблеми з розвитком дорожніх мереж, створенням нових розв’язок та інше. І з кожним роком хаос на дорогах великих міст та затори тільки збільшуються, система руху громадського транспорту не розвивається», — пояснив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

Відтак,за його словами, комплексна схема транспорту на далеку перспективу дозволить оптимізувати його роботу у майбутньому та уникнути інфраструктурних проблем. Таку схему розроблятимуть окремим документом на основі генерального плану міста.

Читайте також: В Україні по-новому будуватимуть підземні переходи

При розробленні схеми повинні враховуватись соціально-економічні та планувальні особливості міста, зростання населення і території, зміни у розміщенні інфраструктурних об’єктів та будівництві, а також, обов’язково — перспективний рівень автомобілізації.

Довідка

Державні будівельні норми (ДБН) — обов’язкові до виконання нормативні документи, які використовуються під час проектування нових та реконструкції наявних будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їхнього призначення. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!