Львівських водіїв транспорту навчали поводитися з пенсіонерами та дітьми

6342 0
Водіям розповідали як правильно взаємодіяти з людьми.
ФОТО: ATP1.LVIV.UA

ФОТО: ATP1.LVIV.UA

У Львові продовжують навчати водіїв міських автобусів, трамваїв та тролейбусів. Чергова, восьма, зустріч відбулася сьогодні, 22 березня. Основна тема – правильна комунікація водіїв з різними категоріями пасажирів та маломобільними людьми зокрема. У навчанні взяли участь близько 50 водіїв. Про це повідомили у ЛМР.

Зокрема, водіям розповідали як правильно взаємодіяти з людьми з інвалідністю та як вони мають допомагати користуватися громадським транспортом. Також йшлося про особливості комунікації і з іншими категоріями пасажирів -  військовими, людьми старшого віку, дітьми.

«На таких зустрічах обговорюємо ключові цінності та принципи, які зараз найбільш актуальні в суспільстві. Це, в першу чергу, питання інклюзивності та безбар’єрності. Говоримо про те, якою має бути взаємодія водія з людьми з інвалідністю, з людьми старшого віку, з дітьми. А ще - про особливості спілкування з військовослужбовцями», – розповів керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів

Читайте також: «Динаміка дуже позитивна». Садовий про безготівкову оплату у громадському транспорті

Крім того, водіям наголосили і на ключових принципах їхньої роботи – дотриманні розкладів та правил дорожнього руху.

Остання частина зустрічі пройшла у форматі «питання – відповіді», що дозволяє отримати зворотній зв'язок з водіями, почути їхні думки чи проблемні питання.

«Відкрите спілкування між водіями та представниками профільного департаменту є дуже важливим. Адже водії безпосередньо можуть озвучити нагальні проблеми, які вони бачать у своїй роботі. І саме цей діалог допомагає виявляти ключові проблеми та вирішувати їх», – додав Орест Олеськів.

Нагадаємо, у Львові навчання для водіїв відбуваються постійно. Наступна зустріч запланована на квітень. Загалом, такі навчання мають пройти всі водії, які працюють на міських маршрутах, а це близько 1100 людей. 

Додамо, про те, які зміни в громадському транспорті заплановані на 2024 рік; чому зросла вартість проїзду; як можна проаналізувати свої поїздки і куди звертатися зі скаргами; чому кошти за проїзд стягуються не одразу після валідації картки; де місто шукає водіїв і чому їх бракує попри високу зарплату; яку суму компенсації отримують перевізники за пільговиків, Tvoemisto.tv запитало в директора департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради Олега Забарила. Читайте за посиланням

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!