Відхід російських військ на позиції до 24 лютого Зеленський вважатиме перемогою сьогодні

2101 0
Водночас, якщо зараз без стратегії чи тактики піти в наступ на раніше окуповані території Донбасу, то це може коштувати Україні 40-50 тисяч життів найпотужніших воїнів лише на початку.
Фото: Володимир Зеленський

Фото: Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський вважає, що відбити повномасштабну війну з Росією в точку, з якої вона розпочалася 24 лютого, буде перемогою на сьогодні. Про це він заявив в інтерв'ю українським журналістам.

Окрім цього, перемогою буде збереження нашого суверенітету та сотнів тисяч життів.

«Перш за все – не втратити наш суверенітет. Друге – дуже хочу, щоб ми не втратили сотні тисяч людей. Третє – не може бути ніяких розмов, що ми дамо можливість назвати Крим чиєюсь територією, вона тільки наша. Там може бути компромісне рішення про відтермінування. Донбас для мене та для нас усіх це Україна. Про території, які вони зараз тимчасово окупували і які були під нашим контролем до 24 лютого, ми просто не говоримо. Війна за Донбас – це те, про що ми говоримо, той самий «Сталінград», який може бути чи буде, він буде саме за це. Те, що Росія визнала ОРДЛО чимось, нам дуже важливо зберегти ці території як українські – це одна з принципових важливих для нас речей»– пояснює він.

Читайте також: Зеленський запросив Меркель і Саркозі в Бучу «побачити закатованих українців і українок»

На уточнююче запитання від журналіста про те, чи буде перемогою для України відкат російських військ в точку до 24 лютого, глава держави каже, що так.

«Я вважаю, що на сьогодні це перемога у війні. Я так вважаю на сьогодні. Розумію, де ми і хто ми, що ми за країна, що ми втратили, що ми можемо втратити і що ми зберегли. І я вважаю, що відбити повномасштабну війну в точку, з якої вона почалася 24 лютого, – це перемога», – каже Зеленський.

Водночас, за його словами, якщо зараз без стратегії чи тактики піти в наступ на раніше окуповані території Донбасу, то це може коштувати Україні 40-50 тисяч життів найпотужніших воїнів лише на початку. Загалом такий наступ може призвести до втрати сотні тисяч життів.

«Там вони воюють з сараною, там на одну людину не знаю скільки ідуть… Нашій державі потрібна міцна армія. А якщо ми хочемо найпотужніших чи найдосвідченіших людей втратити через «Я зараз хочу», то до нас повернуться не за два-три роки, а в той же місяць. Усі військові про це знають, думаю, але до цього треба ставитись послідовно», – зазначає він.

Читайте також: За злочини відповідальний кожен, хто має російський паспорт. Реакція соцмереж на «Бучанську різанину»

Нагадаємо, що можливість стати гарантами безпеки для України нині розглядає низка країн. Серед них – Франція, Німеччина, Туреччина, Велика Британія, Польща, Італія, Ізраїль, Ірландія. Поки що не було зустрічей усіх радників цих країн з питань безпеки. На неї очікують в найближчий час. Однак, за словами президента Зеленського, навіть після підписання «найпотужнішої угоди» з Росією її армія може знову атакувати Україну.  


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!