Відтепер замовити індивідуальні номери для автомобіля можна онлайн

7635 0
Також стало простіше перезакріпити індивідуальний номер за іншою автівкою.
фото: lvivpost.net

фото: lvivpost.net

Із 12 лютого в Україні діє новий Порядок, що встановлює єдині вимоги до замовлення, виготовлення, видачі та обліку індивідуальних номерних знаків транспортних засобів. Зміни допоможуть зекономити час на отриманні послуги, кажуть в Головному сервісному центрі МВС.

Раніше водії мали звертатись в головний або в територіальний сервісний центр МВС, щонайменше – двічі (для замовлення і щоб забрати номери). Тепер послугу можна отримати в будь-якому найближчому сервісному центрі або замовити онлайн через Електронний кабінет водія.

«Особиста присутність замовника ІНЗ або юридично уповноваженої ним особи в Головному сервісному центрі МВС необхідна лише наприкінці процедури отримання ІНЗ – коли громадянин забирає вже готовий номерний знак», – кажуть в МВС.

Читайте також: Українські водії зможуть оплачувати штрафи онлайн

Окрім того, спростилася процедура перезакріплення індивідуального номерного знаку. Тепер власник може перезакріпити номер за іншим своїм транспортним засобом або передати його власникові іншого автомобіля, подавши до будь-якого територіального сервісного центру МВС пакет необхідних документів. Раніше перезакріплення здійснювалося на підставі довідки, яку можна було отримати виключно в Головному сервісному центрі МВС.

Вимоги до індивідуальних номерів залишилися незмінними: на них можна розміщувати літери (української чи латинської абетки); літери та цифри; літери, цифри та графічний елемент – від 3 до 8 символів, якщо це лише літери, від 3 до 7 елементів – якщо цифри і літери.

Вартість послуги замовлення ІНЗ становить:

300 гривень – три символи;
90 гривень – кожний наступний (до восьми символів);
500 гривень – графічний елемент ;
238 гривень 80 копійок – вартість спецпродукції (номерних знаків для авто);
104 гривень 80 копійок – вартість спецпродукції (номерного знаків для мотоцикла).

«За одним транспортним засобом може бути закріплений лише один ІНЗІНЗ можливо замовити лише як додаток до, але не замість державного номерного знаку, що видається власнику під час реєстрації транспортного засобу», – наголошують в МВС.

Читайте також: Довідку про несудимість відтепер видаватимуть сервісні центри МВС. Як замовити

Індивідуальні номери дійсні лише на території України. Для участі в міжнародному русі використовуються номерні знаки, що відповідають вимогам Конвенції про дорожній рух.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!