Київ

Вільнюс допоміг Києву на 500 тисяч євро

585 0
За час повномасштабної війни столиця Литви надала допомоги Києву на 500 тисяч євро.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Вільнюс доставив гуманітарної допомоги на 100 000 євро. Ще 400 000 євро місто-побратим перерахувало благодійними коштами. Про це розповів мер Києва Віталій Кличко.

Він зустрівся з мером Вільнюса Реміґіюсом Шимашюсом, який прибув із візитом до Києва. Віталій Кличко розповів про руйнування і збитки, завдані ракетними обстрілами російських варварів по об’єктах критичної інфраструктури та житлових будинках киян.

А також подякував міській владі Вільнюса за надану Києву гуманітарну допомогу. Зокрема, за те, що Вільнюс із перших днів повномасштабної війни приймав та розміщував українських біженців.

«Цінуємо ми і те, що цієї дуже складної для України і столиці зими Вільнюс передав Києву 20 генераторів. А також – газові плити з балонами, батарейки та пристрої для підзарядки, ліхтарики. Загалом Вільнюс доставив гуманітарної допомоги на 100 000 євро. Ще 400 000 євро місто-побратим перерахувало благодійними коштами. Ми вдячні за це та налаштовані на подальшу співпрацю з мерією Вільнюса, литовським бізнесом, громадськими організаціями у втіленні спільних проектів. Зокрема, й у повоєнній відбудові та розвитку Києва», – наголосив Віталій Кличко.

Повідомляється, що литовські партнери пообіцяли надалі допомагати та підтримувати Україну і Київ – політично, економічно та гуманітарно.

Відмітимо, Київ та Вільнюс є містами-побратимами з червня 1991 року. 

 

ТЕГИ: київ, Кличко

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!