Вугільне ембарго, порти і транспортна блокада. ЄС затвердив нові санкції проти рф

1287 0
Заходи вступлять в силу після публікації в офіційному Віснику ЄС у п’ятницю, 8 квітня.
Фото: news.bitcoin.com

Фото: news.bitcoin.com

Євросоюз на другий день обговорень затвердив п’ятий пакет санкцій проти росії. Нові обмеження ЄС запровадив після того, як світ побачив звірства російської армії в Бучі на Київщині. Серед введених заборон – ембарго на російське вугілля. Про це повідомляє «Економічна правда» з посиланням на Фанцузьке головування в Раді ЄС.

Читайте також: У росії назрівають соціальні збурення через падіння заробітків та рівня життя, – розвідка

Зокрема, пакет включає нові персональні санкції проти російських олігархів, пропагандистів, військового та безпекового апаратів рф та ключових осіб з промислового та технологічного сектору.

Євросоюз погодився заблокувати активи низки російських банків та ввести ембарго на поставки зброї до країни-агресорки. Також йдеться про заборону експорту низки товарів до рф, що оцінюється у 10 млрд євро та включатиме високотехнологічні товари.

Країни ЄС погодилися запровадити вугільне ембарго, проте поки невідома конкретна дата. Раніше повідомлялося, що початок його дії планують відтермінувати аж на серпень.

Крім того, ембарго діятиме стосовно низки інших товарів та сировини, в тому числі деревини, на суму 5,5 млрд євро щороку.

Читайте також: Без літаків, смартфонів і авто. Які відомі компанії йдуть з російського ринку через війну в Україні

Новий пакет вмістив заборону російським суднам заходити до портів країн-членів Євросоюзу. Також заборонено операторам дорожнього транспорту працювати на території блоку.

Зазначається, що після публікації в офіційному Віснику ЄС у п’ятницю заходи вступлять в силу.

Нагадаємо, напередодні голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйн оголосила про новий пакет санкцій проти росії, який ще мав затвердити блок.Також про нові санкції проти рф повідомили США та Велика Британія. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!