Вулиці без МАФів та білбордів: в Україні затвердили нові будівельні норми

5318 0
Нові ДБН поширюються на нове будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт наявних вулиць і доріг.
фото ілюстративне: Олександр Шутюк

фото ілюстративне: Олександр Шутюк

В Україні вводять заборону на встановлення тимчасових споруд, рекламних та інших конструкцій на пішохідних зонах тротуарів при проектуванні та реконструкції вулиць.Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Відповідна норма міститься в новій ДБН (державній будівельній нормі) В.2.3-5: 2018 «Вулиці та дороги населених пунктів», яка вступає в силу з 1 вересня.

Читайте також: В Україні визначатимуть дозволену висоту будинків за кількістю населення

«Пішохідні зони на те і називаються «пішохідними», так як призначені для пішоходів, для їх зручності і комфорту в пересуванні. Тому логічно, що на цих шляхах не потрібно встановлювати рекламні конструкції, кіоски, розміщувати люки та дощоприймачі, адже це заважає безперешкодному руху по тротуарах і навіть може нести небезпеку для пішоходів», - пояснив заступник міністра Лев Парцхаладзе.

Читайте також: Нові норми ДБН: можна склити балкони

Згідно з новими ДБН, на пішохідних зонах тротуару не допускається встановлення: дорожнього огородження і опор; рекламних конструкцій; тимчасових споруд (торговельних кіосків, павільйонів, лотків, палаток тощо); люків і дощоприймачів; сходів і ґанків будівель тощо.

Нові ДБН поширюються на нове будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт наявних вулиць і доріг.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!