В Україні хочуть об’єднати п’ять університетів та що зміниться для львів’ян з 1 лютого. Підсумки доби

1891 0
Нині 31 січня та 707 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото ілюстративне: ЧЕline

Фото ілюстративне: ЧЕline

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 12:15, відбій – о 12:42. Фіксувався зліт ворожого МіГ-31К.

Читайте також: Скільки ракет і дронів випустила рф по Україні від початку року. Для протистояння такому терористичному тиску, потрібен достатньо потужний повітряний щит.

Акцент дня: Ремонт будинків на Стрийській. Хто й коли буде відновлювати квартири. У коментарі Tvoemisto.tv заступник міського голови з питань містобудування Любомир Зубач пояснив, що зараз наступним етапом ремонту будинків будуть реставраційні роботи. Що стосується внутрішнього ремонту квартир, то власникам будуть за виплачувати компенсації, але проводити роботи вони мають вже самостійно. Коли люди отримають ці кошти поки не відомо.

Читайте також: Через загибель пенсіонера у Львівському геріатричному пансіонаті відкрили кримінальне провадження. Раніше повідомляли, що пожежа сталась через недопалок у ліжку.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 88 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 12 районах зосередження противника та 2 по його зенітно-ракетних комплексах. Уражено 2 склади боєприпасів, 9 артилерійських засобів та 1 ворожу радіолокаційну станцію.

Вночі російські окупанти завдали чергового удару, застосувавши 20 БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами протиповітряної оборони знищено 14 ворожих дронів.

Читайте також: Оновлений законопроєкт про мобілізацію внесли до ради. Що про це відомо. «Коментарі та зауваження до законопроєкту враховані спільно з Генеральним штабом, Урядом та народними депутатами», – зазначили у Міністерстві оборони.

Та: Система «Шлях» на Львівщині. Про що говорили на засіданні тимчасової комісії. За січень 2024 року Львівська ОВА видала 295 дозволів для безперешкодного перетину кордону.

Ключові події:

1. У Верховній Раді хочуть створити спеціальну комісію для розв’язання проблем Києва. За словами члена Комітету з питань організації держвлади та місцевого самоврядування Віталія Безгіна, система управління у столиці «перебуває в хаосі», зокрема йдеться про відсутність районних рад і незалежного виконавчого комітету Київської міськради.

Читайте також: На Львівщині демонтували усі комуністичні пам’ятки. З 312 пам’яток понад 150 були монументами радянському воїнові, і з ними було найбільше труднощів.

Та: Індекс сприйняття корупції. Україна показала один із кращих результатів за рік. Отримала 36 балів зі 100, показавши одну з найкращих динамік росту у світі.

А також Львів внесли до двадцятки найкримінальніших міст Східної Європи;

2. Що зміниться для львів’ян з 1 лютого. Зокрема, йдеться про мобілізацію, спецдозволи для прикордоння, карантин у школах, безкоштовні консультації американських хірургів для дітей з вадами, компенсації для людей на кріслах колісних за таксі та завершення реєстрації на два архітектурні конкурси.

Читайте також: Новий парк, автостанція і готель. Яка нова забудова буде у Львові. У січні управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради погодило будівництво низки об’єктів. Зокрема, містобудівні умови та обмеження надали на кілька нових житлових будинків, готель, автостанцію, парк та паркінг;

3. У «Київавтодорі» повідомили, коли відкриють нову розв’язку на Богатирській. Це станеться в кінці весни, а повністю розв’язку добудують у вересні.

Читайте також: Підрядник назвав термін ремонту тунелю метро на Теремки. Фахівці вирішили демонтувати аварійну ділянку тунелю і побудувати нову між станціями метро «Деміївська» та «Либідська».

Та: У Львові закликали не купувати МАФи через інтернет. Їх продають за ціною квартир. Продавці маніпулюють тим, що видають тимчасові споруди за нерухомість;

4. В Україні планують об’єднати п’ять університетів. Ця ініціатива спрямована на приєднання відносно слабких вищих навчальних закладів до більш потужних і стабільних.

Процес об’єднання супроводжуватиметься інвестиціями з боку Міністерства освіти і науки, наданими з коштів Світового банку. Розмір інвестицій становитиме від 1 до 1,5 мільйонів доларів і буде використаний на закупівлю необхідного навчально-наукового обладнання.

Читайте також: У львівських школах планують проводити факультатив з інформаційної гігієни. «Маємо ідею запросити журналістів, редакторів львівських видань у школи провести уроки інформаційної гігієни для старшокласників, а для учнів менших класів розробити якісні методичні матеріали», – зазначив очільник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк;

5. Чи закриють львівські школи на карантин через збільшення хворих на грип. За минулий тиждень різко збільшився показник хворих на грип у Львові.

Читайте також: Гендиректор львівського Палацу мистецтв звільнився. Кого призначили виконуючим обов’язки. Заяву на звільнення Юрій Візняк написав за особистим бажанням.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!