Виставка раритетних роверів у Львові. Де подивитися?

3830 0
До 21 червня у приміщенні Першої Львівської Медіатеки, що знаходиться на вул. Мулярській, 2а, триватиме виставка раритетних велосипедів. Львів'янам пропонують подивитися на 15 рідкісних і красивих велосипедів із міста і його околиць.
фото: lvov.lv.olx.ua

фото: lvov.lv.olx.ua

Львів славиться багатокультурною історією загалом, але історія його велосипедів не менш цікава. У наш час можна віднайти унікальні експонати часів Австро-Угорщини, Польщі чи СРСР, цінними є також зразки велосипедної культури країн Прибалтики, на які нерідко можна натрапити у Львові.

Організатори виставка зібрали та представили 15 рідкісних і красивих велосипедів зі Львова та його околиць, кожен з яких відображає індивідуальність та естетичні смаки свого власника і винахідника. Також зібрані старі фотографії, що свідчать про користування велосипедом у Львові від початку ХХ століття.

Галичани звикли називати велосипед «ровером» – слово, яке широко використовувалося в Західній Україні до початку війни. Перші велосипеди, які були продані в Західній Україні були зроблені британською компанію Starley & Sutton (пізніше компанія «Rover» – звідси й назва).

Виставку раритетних роверів можна відвідати до 21 червня у приміщенні Першої Львівської Медіатеки (вул. Мулярська, 2а).

Джерело: vsemisto-lv.info

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!