Як добратись зі Львова до Швеції за 16 євро?

8597 0
У деякі країни Європи зі Львова можна зовсім за невеликі гроші. На цей раз мова піде про бюджетний переїзд зі Львова до Варшави, а звідти – політ у Швецію.

Про це інформує портал Lowcost Avia.

Ryanair – найбільша лоукост авіакомпанія Європи продає квитки з Варшави у Швецію у січні 2015 року лише від 29 злотих в одну сторону. Якщо до цього додати недорогий переїзд зі Львова у Варшаву ( близько 90-150 гривень), то вийде цікава поїздка до Швеції з авіаперельотом зі столиці Польщі.

Зауважимо, що по прильоту у Швецію (аеропорт Стокгольм Скавста) бюджетний етап нашої подорожі закінчиться і розпочнуться справжні витрати, але про все по порядку.

Отже, у підсумку, ми витратимо 28 гривень + 62 злотих = 16 євро за всі переїзди, трансфер у аеропорт та авіапереліт! Дані ціни актуальні на момент публікації.

Де придбати квитки?

На автобуси/поїзди між Львовом і Жешувом квитки купуємо у касах на місці, або у водія. Квитки на автобус Жешув-Варшава купуємо заздалегідь онлайн на сайті автобусного перевізника polskibus.com.

Авіаквитки Варшава – Гданськ можна придбати на сайті Ryanair.com. Квитки зручно шукати користуючись каландарем цін з Варшави на тому ж сайті. Дати подорожі, для прикладу обрано 21 – 27 січня. На момент публікації на ці дні є квитки за вказаною ціною 29 злотих.

Як доїхати до Варшави?

Детальний опис (з фотографіями зупинок та картою) знайдете у публікації Львів – Варшава за 90гривень. На маршруті Львів – Жешув ціни не міняються, а на напрямку Жешув – Варшава дешеві квитки можуть розкупити, тому їх слід придбати он-лайн заздалегідь. На обрану нами дату 20 січня (нічний рейс 23:30-5:30) такий квиток вартує саме 5 злотих.

Як доїхати до аеропорту Модлін?

Ryanair рейси з Варшави виконує з аеропорту Модлін (приблизно за 40км від столиці)

Дістатися туди можна поїздом за 15 злотих. У ціну входить проїзд до Модліна і автобус до самого аеропорту. На сайті mazowieckie.com.pl є детальна інформація (PL) (EN) і звичайно ж розклад (Rozkład jazdy Warszawa Lot. Chopina- Modlin – Modlin Port Lotniczy). Квитки можна придбати на вокзалі у касі або у автоматі.

Також до аеропорту можна доїхати автобусом modlinbus.pl, де квитки до аеропорту коштують від 9 злотих, якщо купувати онлайн заздалегідь. На місці квиток на modlinbus вартує 33 злотих.

На карті, що знаходиться нижче, позначено зупинки міжміських автобусів/поїздів та 2 аеропорти Варшави.

Їдемо у аеропорт сідаємо на свій рейс і летимо у Стокгольм Скавста. Отже, на всю дорогу з перельотом у Швецію ми витратили 16€!

Швеція.

На жаль, у аеропорті Стокгольм Скавста бюджетний етап нашої подорожі закінчується і починаються справжні витрати. У Скандинавських країнах високі ціни як на громадський траспорт, так і на житло – один з найдешевших хостелів з хорошими відгуками Best Hostel City коштує 13€ за ніч з людини.

Трансфер з аеропорту у Стокгольм вартує 139 шведських крон (а це майже 15 євро). Але можна доїхати до столиці Швеції трохи дешевше: з аеропорту автобусом №515 їдемо за 26 крон до станції Nyköping, а звідти потягом у Stockholm. Якщо квитки на потяг купувати заздалегідь на сайті www.sj.se, то вони вартуватимуть 49 крон. Таким чином доїзд до столиці обійдеться нам 75 крон (8 євро).

Ще декілька нагадувань стосовно перельотів лоукост компаніями Ryanair i Wizzair:

  • Після купівлі авіаквитка, перед вильотом, обов’язково потрібно виконати онлайн чек-ін на сайті авіакомпанії і роздрукувати квиток (в аеропорту у ryanair ця послуга коштує 70(!) євро, у wizzair 20 євро)
  • В аеропорт бажано приїхати хоча б за 2 години до вильоту. Краще довше почекати на літак, ніж пропустити його із-за банальних заторів при доїзді.
  • З квитком обов’язково підійти на стійку реєстрації для перевірки вашої візи (visa check)
  • В ціну квитка входить лише багаж у ручній поклажі. У Ryanair одна сумка не більше 55x40x20 cm і друга 35x20x20 cm. У Wizzair на всі рейси що не з/в України в ціні квитка лише одна сумка до 42x32x25 cm.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!