Як перейменують київський сквер Чкалова. Варіанти нових назв

1735 0
Остаточне рішення за киянами
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

7 лютого завершено збір пропозицій із перейменування 27 міських об'єктів - вулиць, провулків, проспектів, парків і скверів. Серед них - сквер імені Валерія Чкалова у Шевченківському районі Києва. 

Зокрема депутатом Київської міської ради Аліною Михайловою, яка є членом комісії Київради з найменувань, було організовано обговорення варіантів нової назви для скверу в центрі столиці.

Киянами пропонували такі назви:

  • Французький сквер (Сквер Франції)
  • Сквер Липинського
  • Святославський сквер
  • Сквер письменників

 

Водночас 7 лютого на сайті електронних петицій Київради з'явилась пропозиція присвоїти скверу ім'я Василя Стуса. Автор петиції Володимир Резніченко аргументує такий варіант тим, що поруч розташований «письменницький будинок» і парк імені Олеся Гончара.

Читайте також: Київ зібрався демонтувати пам’ятники Ватутіну і Чкалову після дозволу Мінкульту

Нагадаємо також, що ще в жовтні 2021 року депутатка Київради Алла Шлапак повідомила , що Комісія з питань перейменувань Київської міської ради ухвалила рішення щодо перейменування скверу імені Чкалова на розі вулиць Гончара та Коцюбинського на честь актора Богдана Ступки.

Зазначимо, що на наступному етапі Комісія Київради відбере рекомендовані назви і винесе їх на голосування у застосунку «Київ Цифровий», а після цього назву-переможця має затвердити міська рада.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!