Як прожити на 40 гривень в день. Експеримент львівського блогера

10048 4
Львів’янин Андрій Зінкевич вирішив перевірити, чи реально зараз вижити на прожитковий мінімум в 1218 гривень.
фото: abanama.livejournal.com

фото: abanama.livejournal.com

Досвідом він ділиться у своєму блозі.

«На носі початок Великого посту. Дивлюсь на цю суму, і розумію – це буде таки справжній піст, а не прожитковий мінімум», –  написав він перед початком експерименту.

Через значне зменшення витрат – до 40 гривень в день – постійно хочеться їсти, пише хлопець. Купує найдешевші продукти, а м’ясо, крім курятини, йому не по кишені.

Аби зекономити гроші, блогер почав більше ходити пішки. Крім того, найкраще пересуватися містом на ровері (якщо він є) або на трамваї, радить він. А от від маршруток вирішив відмовитися.

«Тут я би вже задумався. На сьогоднішній день вони здебільшого переповнені, брудні, якість послуг не вражає. Ціна 3 гривні за проїзд в одну сторону з моїм бюджетом змушує задуматись, констатує хлопець.

Задля економії треба відмовитися від цигарок, алкоголю і кави, а також від візитів у кафе і ресторани, пише юнак. 


Читайте також:
3 Березня, 2015 17:13
Андрій Експеримент ще триває, слідкуйте за моїм блогом.
Комуналка, буде всередині місяця, як тільки прийдуть квитанції, я ще не знаю скільки вийде.
Засоби гігієни, ще буду купляти.
Одяг, хвороба, форс-мажор, нажаль прожитковий мінімум цього не передбачає, ну принаймні мені так видається, що мені не вистачить. Не я встановлював той мінімум.
3 Березня, 2015 17:07
Віка В цій ситуації найбільше шкода пенсіонерів,вони і так себе завжди обмежували,а тепер як жити???
3 Березня, 2015 14:44
Гість Нас четверо і ми не живемо на 160 грн. на день. На харчування витрачаємо на 4-х 50 грн. на день. За 2-х кімнатну квартиру платимо біля 1000 грн. А ще порошок, мило, паста, проїзд
Не треба публікувати такі єксперименти, тому що вони неправильно вирахувані
Це не є професійно
3 Березня, 2015 14:38
Гість Дивно, як він порахував. Просто розділив суму на 30 днів. А чому не вирахував комунальні платежі. Зубну пасту, порошок, мило, шампунь, вату, зеленку, шкарпетки, взуття, сезонний одяг и т.д.? А форс мажор? Як що щось зламалося?
Непрофесійний підхід
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!