Що задекларував ексвійськком Самбірщини та деталі про новий потяг зі Львова до Чехії та Словаччини. Підсумки доби

572 0
Нині 19 березня та 755 доба героїчного протистояння агресії рф.
Фото: Новини Live

Фото: Новини Live

Акцент дня: Два будинки, шість квартир та понад 8 млн грн доходів. Декларація ексвійськкома Самбірщини. З них зарплата Сергія Бабича становить 1 млн 836 тис. грн, зарплата ж дружини, яка працює у Самбірській центральній районній лікарні, становить 91 тис. грн. Найбільшим утримувачем нової сімейної нерухомості у 2023 році була донька Софія Бабич, яка у 2023 році стала власницею двох житлових будинків (259 м² за 700 тис. грн у Стрілковичах; 106 м² за 300 тис. грн у Самборі) та земельної ділянки (136 м² за 60 тис. грн у Самборі).

Читайте також: У Львівському ТЦК та СП відреагували на насильне затримання чоловіка. Чоловік відмовився пред’явити військово-облікові документи та проходити ВЛК, а крім того погрожував військовослужбовцям.

Ситуація на фронті:За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 61 бойове зіткнення, зокрема на Новопавлівському та Авдіївському напрямках, відповідно 25 і 9. Українська авіація завдала ударів по 9 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділами ракетних військ уражено 1 ворожий засіб ППО.

Також учора на Львівщині оголошували повітряну тривогу, сигнал небезпеки пролунав о 16:01, відбій – о 16:04. Фіксувався зліт МіГ-31К.

Читайте також: Без візитів до ТЦК. Для чого потрібен реєстр військовозобов’язаних «Оберіг». Одним із ключових питань, які він має вирішити, є запобігання корупції.

Тема дня: Піст – це не про страждання. Починається Великий Піст, який в уяві багатьох людей – якийсь сумний і понурий час мук і навіть самобичування. Натомість Христова meta-noia посту – це про переміну способу мислення і життя, нагадує нам викладач УКУ Тарас Тимо.

Ключові події:

1. Сирський призначив нового речника Повітряних сил. Ним став майор Ілля Євлаш.

Читайте також: Львів передав військовим безпілотний розвідувальний комплекс за майже 16 млн гривень. Данський безпілотник Heidrun вже показав свою ефективність у розвідці та спостереженні на низьких висотах;

2. На Львівщині хочуть створити декілька малих гідроелектростанцій. Для цього пропонують використовувати австрійський досвід.

Читайте також: Ще одну ділянку у Львові планують продати компанії «Онур». Йдеться про землю загальною площею 0,1334 га, яка розташована за адресою вул. Авіаційна, 7.

Та: На ще чотири земельні ділянки планують продати права оренди на Львівщині. Аукціон пройде вже 25 березня;

3. Поїздом зі Львова до Чехії та Словаччини. Деталі про новий рейс. Його планують запустити 27 березня.

Також Укрзалізниця відкрила онлайн-продаж квитків на поїзди зі Львова до Австрії.

На цю ж тему: «Укрзалізниця» призначила додатковий потяг до Львова зі столиці. 23 березня на маршрут Київ – Львів.

Читайте також: У Львові спишуть 10 міських автобусів. Раніше їх хотіли відреставрувати для фронту. Вони не їздять щонайменше з 2016 року.

Та: У Львові з’явився додатковий ранковий рейс на одному з маршрутів. Відправлятиметься о 05:40 год;

4. У лікарнях Львова з’явиться кнопка екстреного виклику. Працюватиме нова система сповіщень у всіх лікарнях Першого медичного об’єднання.

Читайте також: Двох лікарів на Львівщині підозрюють у халатності, через яку загинула жінка. Медики не провели повноцінного обстеження та відпустили жінку додому. Вже за декілька годин жінку доставили до лікарні з внутрішньою кровотечею, проте врятувати її не вдалось.

Та: У Львові запрацював новий заклад профтехосвіти. Він спеціалізуватиметься за такими напрямами: перукар, кухар, кондитер, манікюрник, педикюрник, майстер з пошиття одягу;

5. В Києві вперше за два роки увімкнуть освітлення Андріївської церкви. «Нам потрібне відчуття певної «норми життя», що все буде добре», – заявила генеральна директорка національного заповідника «Софія Київська» Неля Куковальська.

Читайте також: Ще одне озеро на Оболоні забруднили нафтопродуктами. Його розслідують правоохоронні органи.

Та: Скільки мешканців Львова зголосились посадити іменне дерево. У місті додасться близько 200 нових дерев.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!