Політична реклама

Як визначити оптимальну тривалість сну

3422 0
Між тим, скільки людина спиш, і рівнем її втоми, немає прямої залежності.

Про це йдеться в новому дослідженні Стокгольмського університету, інформує Вкусе.

У ході дослідження вчені спостерігали за сном 6000 осіб. Їм вдалося з‘ясувати, що те, скільки в сумі спить людина, жодним чином не відображається на рівні її бадьорості на наступний день.

«Сон — питання суто індивідуальне. Потреба у сні залежить від генетики, віку, стану здоров’я, навколишнього середовища, і від того, є ти совою або жайворонком», — говорить Майкл Бреус.

Якість сну теж грає свою роль. Безперервний 5-годинний сон кращий, ніж 8-годинний, якщо ти прокинувся, полежав трохи, і заснув знову.

Один з кращих способів визначити, скільки сну потрібно — відстежувати, скільки часу на сон потрібно під час вихідних (коли ти прокидаєшся без будильника).

Відтак, слід записати, скільки годин людина спить щоночі. І протягом 5 днів, з великою ймовірністю, можна буде вирахувати, яка кількість відпочинку необхідна.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!