Як зібрати аптечку для відпочинку в горах. Шість порад

4818 1
Фізичні навантаження та зміни умов життя можуть негативно вплинути на самопочуття, навіть здорової людини. Тому аптечка є необхідним атрибутом будь-якого походу в гори. Tvoemisto.tv нагадує про ліки, які є обов’язковими на відпочинку.
фото: ck.ridna.ua, vseodetyah.com, cvitkarpat.com.ua, www.057.ua

фото: ck.ridna.ua, vseodetyah.com, cvitkarpat.com.ua, www.057.ua

Засоби від алергії. Мають бути в аптечці незалежно від того, чи є у вас підвищена чутливість до тих чи інших речовин із навколишнього середовища, чи ні. Насправді в горах організм може зреагувати на подразник зовсім непередбачувано. Пам’ятайте, що у гіперчутливих людей ознаки алергічних реакцій  значно зростають у літню пору.

Засоби від вірусів та застуди. У поході можна підхопити нежить або запалення горла. Тому обов’язково слід мати при собі спреї, таблетки, порошкові розчини, які допоможуть побороти подразнення чи застуду у всіх її проявах. 

Антибіотики загальної дії. Найперше, традиційні препарати не завжди допомагають у випадку застуди. Варто також пам’ятати, що антибіотики знадобляться при серйозних травмах. Вони допоможуть уникнути зараження крові. Приймаючи необхідні препарати, обов’язково пам’ятайте про дозування, тож перед тим, уважно читайте інструкцію. Окрім того, не вживайте препарати більше 3-5 днів.

Засоби від шлунково-кишкових розладів. Покладіть до аптечки препарати, що містять ферменти для шлунку, а також абсорбенти. У поході завжди є ризик отруїтися неякісно приготованою їжею, або ж водою з водойми. Якщо не маєте можливості добре прокип’ятити рідину, розчинюйте в ній спеціальні знезаражувальні капсули.

Засоби для надання першої допомоги. Під час походу у гори завжди є ризик отримати травму. Тому в аптечці обов’язково треба мати: бинт, вату, лейкопластирі, спирт, йод, зеленку, кровоспинний джгут. Не забудьте взяти знеболювальні та протиспазматичні препарати.

Персональні ліки. Якщо страждаєте від хронічної хвороби й лікуєтеся системно, не забудьте прихопити з собою те, що особисто вам прописав лікар.

І, звичайно, покладіть до наплічника сонцезахисний крем й засоби особистої гігієни

Отож, не ризикуйте власним здоров'ям і заготуйте туристичну аптечку заздалегіть. Тим паче, що у липні діє багато знижок, які допоможуть добряче зекономити.

Джерело: www.ds.lviv.ua.


Читайте також:
14 Липня, 2015 20:52
angcor.com.ua Лечебные мази и бальзамы
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!