Як зміниться сплата туристичного збору у Львові. Деталі

2658 0
1 січня набули чинності до Податкового кодексу щодо сплати туристичного збору, а наступного тижня це питання розглядатимуть на сесії міськради.
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

З 1 січня в Україні змінились суми та правила для сплати туристичного збору. Міськрада Львова сама визначатиме, які туристи і скільки мають платити в бюджет міста. Наразі, інформує прес-служба ЛМР, пропонується встановити однакову ставку – 0,5% – для внутрішнього і для в’їзного туризму.

«Ми пропонуємо розглянути ставку 0,5% для внутрішніх та іноземних туристів. Україна є членом ООН та інших міжнародних організацій, тож ми не можемо дискримінувати іноземних туристів. Ставка 0,5% є однією з найнижчих в Україні, проте за рахунок високої кількості туристів, загальні надходження у бюджет не зменшаться. Натомість, очікуємо, що заклади розміщення сумлінно сплачуватимуть податковий збір, розуміючи, що ці кошти ідуть на розвиток інфраструктури міста», – зазначає Ліна Остапчук, начальник управління туризму ЛМР.

Водночас законодавство дозволяє встановлювати для іноземних туристів збір у розмірі до 5% від мінімальної заробітної плати – тобто від 4173 грн станом на січень.

Читайте також: Топ-10 країн, звідки найчастіше приїжджають туристи до Львова. Інфографіка

Питання про встановлення туристичного збору мають розглянути депутати ЛМР під час найближчого засідання сесії, що заплановане на 24 січня. У міськраді додають, що ставка збору не є остаточною, адже Закон дозволяє коригувати її протягом року.

У свою чергу, представники туристичного бізнесу пропонують розглянути можливість диференціації туристичного збору для різних категорій розміщення.

Читайте також: Туристи замінили львів'ян на площі Ринок. Тепер треба змінити туристів

Зазначимо, новий закон суттєво розширив перелік місць проживання, за зупинку в яких туристи мають сплачувати збір. Справляння збору може здійснюватися з тимчасового розміщення у таких місцях проживання (ночівлі):

а) готелі, кемпінги, мотелі, гуртожитки для приїжджих, хостели, будинки відпочинку, туристичні бази, гірські притулки, табори для відпочинку, пансіонати та інші заклади готельного типу, санаторно-курортні заклади;

б) житловий будинок, прибудова до житлового будинку, квартира, котедж, кімната, садовий будинок, дачний будинок, будь-які інші об’єкти, що використовуються для тимчасового проживання (ночівлі).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!