Які дороги на Західній Україні відремонтують за кошти ЄС

7354 0
Міністерство інфраструктури планує виділити €100 мільйонів на ремонт двох західноукраїнських доріг. Про це інформує прес-служба відомства.
фото: lifedon.com.ua

фото: lifedon.com.ua

Міністерство інфраструктури разом із Укравтодором планує направити €100 млн кредиту від ЄБРР (Європейський банк реконструкції та розвитку) на ремонт двох західноукраїнських автодоріг: Н-13 (на ділянці Львів–Самбір) та Н-09 (на ділянці Івано-Франківськ–Рахів).

Читайте також: Ремонт яких доріг Львівщини дофінансують наступного року

«За попередніми оцінками загальний обсяг вивільнених коштів за кредитною угодою із ЄБРР може скласти до €100 млн. Економія коштів виникла через зміну структури проекту, курсову різницю, а також високу конкуренцію на відкритих тендерах, що дало можливість заключити договори підряду на нижчі від очікуваних суми. Протягом останніх місяців Міністерство інфраструктури спільно з Укравтодором та ЄБРР обговорювали варіанти перерозподілу вивільнених коштів кредиту на інші автомобільні дороги в Україні. З урахуванням важливості транспортного сполучення, інтенсивності транзитного руху і природних особливостей регіону Міністерство інфраструктури та Укравтодор вражають за доцільне спрямувати ці кошти на капітальний ремонт доріг західних областей: Н-09 Мукачево-Львів на ділянці Івано-Франківськ - Рахів та Н-13 Львів-Самбір-Ужгород на ділянці Львів-Самбір», – йдеться у повідомленні Міністерства інфраструктури.

Нагадаємо, 22 вересня розпочалися роботи з влаштування верхнього шару асфальтобетонного покриття на дорозі Львів–Тернопіль в обхід міста Золочів. За сприятливих погодних умов роботи планують завершити до кінця жовтня.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!