Які партії проходять у парламент. Останній рейтинг соціологів перед виборами

11226 0
Імовірно, Верховна Рада складатиметься із представників п'яти політсил.
Фото: Радіо Свобода

Фото: Радіо Свобода

Згідно з результатами соціологічного опитування, проведеного групою «Рейтинг», лідером електоральних симпатій українців залишається партія «Слуга народу», що має підтримку 49,5% виборців, які мають намір голосувати.

Читайте також: У рейтингу партій знову змінилась трійка лідерів. Результати дослідження

На другому місці, як свідчить опитування, партія «Опозиційна платформа – За життя» з результатом 10,5% серед тих, хто визначився і голосуватиме. Замикає трійку лідерів «Європейська солідарність» з результатом 7,7%.

На четвертому і п’ятому місцях відповідно – «Батьківщина» (6,9%) та «Голос» (5,9%).

Читайте також: Хто більше любить Україну? Як Порошенко і Вакарчук одночасно агітували у Львові. Репортаж

Решта політсил, згідно з дослідженням «Рейтингу», не мають шансів подолати прохідний бар’єр у 5%.

41% респондентів вважають, що справи в Україні йдуть у правильному напрямку, 37% – у неправильному, 22% – не визначилися з цього питання. Найкраще оцінюють напрямок розвитку країни на Заході та у Центрі, відносно гірше – на Сході. Більш оптимістичною залишається  молодь та виборці «Слуги народу». Натомість найбільш песимістичними є симпатики партій «Європейська Солідарність» та «Опозиційна платформа – За життя».

Також виборців запитали про оцінку діяльності президента, глави уряду та ВРУ.

Так, діяльністю Володимира Зеленського задоволені 58% опитаних, 19% – не задоволені, ще 24% наразі не можуть сформувати своє ставлення до нього. Позитивно оцінюють діяльність Володимира Гройсмана 28% опитаних, негативно – 62%. Роботою Верховної Ради незадоволені понад 80% респондентів, задоволені – лише 7%.

Опитування проводилось 13-17 липня серед 2500 респондентів, старших за 18 років. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2%.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!