Які Різдвяні заходи ще можна відвідати у Львові. 5 локацій

2911 0
Різдво у Львові – це насичена програма, яка дає змогу глибше пізнати українські традиції, скуштувати традиційні різдвяні страви Західної України. Tvoemisto.tv підготувало перелік подій та локацій, куди ще можна потрапити та по-справжньому відчути дух Різдва.
Фото: lviv.travel, vsviti.com.ua, panoramio.com, afishalviv.net, monolittour.lviv.ua

Фото: lviv.travel, vsviti.com.ua, panoramio.com, afishalviv.net, monolittour.lviv.ua

Коли: до 8 січня

Де: пр. Свободи

Свято пампуха

7-8 січня триває щорічне ХІ Свято Пампуха у Львові. Гості Свята матимуть змогу долучитися до давніх звичаїв та насолодитися виступами найкращих вуличних вертепів та дитячих ансамблів, різдвяними виставами, відвідати великий ярмарок, який щедро частуватиме численними різдвяними стравами, а саме – медовою кутею, духмяним узваром та іншими смаколиками. Ну і звичайно не обійдеться без пампухів, які можна буде скуштувати з найрізноманітнішими начинками, а також дізнатися більше про особливості їх приготування та історію цієї смачної страви.

 

Коли: 8 січня о 13:00

Де: храм Пресвятої Євхаристії (Домініканській собор), пл. Ринок, просп. Свободи

Конкурс льодових скульптур

На ярмарковій площі, біля головної ялинки відбудеться Конкурс льодових скульптур. Відвідувачі зможуть не лише спостерігати за видовищним процесом створення експонатів, а й взяти участь у визначенні переможця 

 

Коли: з 16 по 17 січня

Де: просп. Свободи

Фестиваль колядок «Велика коляда»

Різдвяний фестиваль «Велика коляда» – це творчі зустрічі і співпраця митців, відкриття нових імен. Фестиваль також має на меті глибше пізнання та популяризацію різдвяних традицій усіх куточків України. Цьогорічний фестиваль заохочує учасників до виконання колядок, щедрівок, віншувань та інших різдвяних творів Бойківщини.

 

Коли: з 28 по 29 січня

Де: Гарнізонний храм св. ап. Петра та Павла, вул. Театральна, 11

«Площа 12 ялинок»

Свято Різдва цього року відбудеться не лише у центрі міста, зокрема новорічно-різдвяні заходи проведуть на Левандівці, Рясному, Винниках, цікавою локацією є «Площа 12 ялинок» на вулиці Симоненка.

Площа поблизу бібліотеки для дітей №19, де діє Дитячий центр розвитку та дозвілля «Під спільним дахом» та Навчально-виховний комплекс «Школа ім. В. Симоненка», вдруге стане центром новорічних та різдвяних свят. Компанії-партнери обирали для себе одне з 12 дерев та креативно прикрашали й стилізувати його продукцією своєї фірми.

 

Коли: 8 - 9 січня з 13:00 по 17:00

Де: площа Музейна (біля Домініканського собору)

Ковальські дні на площі Музейній

Ковальські дні на площі Музейній — можливість доторкнутись до таємниць ковальського мистецтва. Два дні ковальських майстер-класів, душевної музики на одній з найстаріших площ Львова.

Підготувала Мар'яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!