Розмова про війну з артилеристом Лопачаком та ділянку навколо озера у Винниках поділили на 7 частин. Підсумки доби

752 0
Нині 7 грудня та 652 доба героїчного протистояння російській агресії.

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 12:53, відбій – о 14:46. Фіксувався зліт МіГ-31К.

Ситуація на фронті: Російські війська 6 грудня вели наступальні дії під Авдіївкою та підтвердили наступ. ЗСУ наступали на Степове і утримують позиції в центрі селища, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 91 бойове зіткнення. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 14 ударів по районах зосередження противника, удар по пункту управління та 3 – по його ЗРК. Уражено 1 вертоліт, зенітно-ракетний комплекс, склад боєприпасів та 2 ворожих артилерійських засобах.

Також з початку доби окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 18 БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами протиповітряної оборони України знищено 15 ударних БпЛА.

Читайте також: В Україні пропонують вручати повістки електронною поштою та рекомендованим листом. Ці норми мають спростити отримання повістки.

Та: До України повернули ще вісьмох дітей з рф і окупованих територій. Додому повернулися четверо дівчат та четверо хлопців від 8 до 18 років.

Акцент дня: «Чомусь коментуємо дії ТЦК, а не відсутність черг під військкоматами». Цю розмову Tvoemisto.tv планувало давно, але її герой – секретар Львівської міської ради, старший лейтенант ЗСУ, артилерист Маркіян Лопачак перебуває в непростих умовах, які не дозволяли йому вийти на зв’язок. Тож як тільки це стало можливим, розпитали його про службу, чи має він якісь преференції завдяки зв’язкам; чи вдається йому виконувати обов’язки секретаря ЛМР і чи не планують його замінити. А ще поговорили про те, чому не на часі будь-які витрати, окрім критичних і на потреби армії; як вплинуть рекрутинг і нові правила мобілізації на чисельний та якісний склад ЗСУ.

Читайте також: У день ЗСУ у Львові вшанували пам’ять полеглих героїв. Фото. На Личаківському кладовищі відбулася спільна молитва в честь захисників.

Ключові події:

1. Зрадника Киву знайшли мертвим у росії. Його ліквідацією займалось СБУ.

Читайте також: Начальницю управління освіти Дніпровської РДА судитимуть за розтрату на закупівлі стільців для укриттів. Місцевому бюджету завдано шкоди на загальну суму понад 1,3 млн гривень.

Та: Ділянку навколо колишнього озера у Винниках, що належить дітям Григорія Козловського, поділили на сім частин. Такий поділ може бути викликаний бажанням ускладнити повернення ділянки до комунальної власності;

2. Вартість різдвяного продуктового кошика може зрости через блокаду кордону. На овочі борщового набору блокада не повинна вплинути, адже ринок майже повністю забезпечує внутрішнє виробництво. Достатньо в Україні також яєць, молока, овочів та круп. Зовсім інша ситуація з імпортними товарами.

Читайте також: Оновлений ринок на Садовій відкриють наступного року. Візуалізація. На місці «Любінського сяйва» у Львові хочуть облаштувати закритий муніципальний ринок;

3. Проблема з водіями громадського транспорту у Львові. Чи змінилася ситуація.  «Проблема з водіями не змінилася, скажімо так. Вона залишається доволі гострою. Якщо говоримо про комунальні підприємства, то за листопад, завдяки тому, що відбувалася активна реклама на різних майданчиках, то маємо позитивну динаміку», – розповів керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів.

Також він розповів, чи відновлять автобусний маршрут №45 у Львові.

Читайте також: «Укрзалізниця» запустила сервіс замовлення квитків для військових. Можна бронювати квитки як для себе, так і для побратимів, з якими разом збираються в дорогу.

На цю ж тему: «Укрзалізниця» підвищила вартість квитків на міжнародні рейси. На деякі з них ціни виросли на понад 70%;

4. До Львова привезуть Вифлеємський вогонь миру. Вже понад 20 років пластуни беруть участь у скаутській естафеті передачі вогню.

Читайте також: Хлопчик зі Львова, який вижив внаслідок ракетного удару по Вінниці, зустрівся із Папою Римським. «Це була незабутня і благословенна зустріч», – написав він.

Та: Львівський та бабусин із варенням з рожі. Шість рецептів сирників для захисників. Учасники благодійної ініціативи «Крафтовий сирник добра» відвезли більш ніж 20 кілограмів сирника, спеченого за різними рецептами, пораненим військовим у Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи. До ініціативи долучився також Роман Дзюнько з «Кавою Старого Львова», подарувавши п’ять ящиків кави. Усе для того, щоб кожен Захисник відчув частинку тепла, обійми і подяку;

5. Різдво у Львові. Програма подій, які відбудуться в святковий період. Запланували більше 200 подій на різдвяні свята. Серед них – тематичні вистави, концерти, кінопокази та читання. Також будуть і майстер-класи, на яких можна зробити маленький різдвяний подарунок для військових, яким зараз особливо потрібна наша підтримка та тепло.

Читайте також: Для храму на Львівщині вишили ексклюзивні ялинкові прикраси. Вироби вишивали протягом шести місяців, використавши винятково місцеві старовинні та сучасні орнаменти.

Та: На Софійській площі засяяла головна ялинка країни. Кожен охочий може за донат взяти собі прикрасу з неї.

Також ялинки у столичних парках і скверах обробляють антивандальною речовиною.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!