Європейський банк виділяє 30 млн євро кредиту на модернізацію Укрпошти. Що зміниться

2161 0
Ручне сортування має відійти в минуле.
фото: nu.org.ua

фото: nu.org.ua

Україна проведе модернізацію та цифровізацію Укрпошти. Європейський інвестиційний банк виділяє кредит у розмірі 30 млн євро на створення трьох сортувальних центрів, 20 депо та відповідну ІТ-інфраструктуру. Про це йдеться на сайті національного оператора поштового зв’язку.

Читайте також: Поблизу Львова збудують логістичний центр Укрпошти

Укрпошта розробить та запровадить нову логістичну мережу для роботи із посилками скоротить терміни доставки та покращить загальну якість поштових послуг.

«Ми плануємо залучити біля 100 мільйонів євро для будівництва 8 сортувальних хабів та 62 регіональних депо – це як кредитні кошти від ЄІБ та ЄБРР, так і власні інвестиції компанії. Нові логістичні центри будуть повністю автоматизовані та винесені за місто, що суттєво пришвидшить доставку відправлень та покращить сполучення та екологію у містах. Пропускна здатність зросте в 3-4 рази порівняно з тим, що є зараз», – розповів генеральний директор АТ «Укрпошта» Ігор Смілянський.

Читайте також: «Укрпошта» запроваджує нові сервіси. Як скористатись

Також планують створити окремі складські приміщення для інтернет-магазинів, аби зроблені ввечері замовлення без зайвої логістики потрапляли на сортувальну лінію і вже вранці надійшли на відділення адресатів. В Укрпошті кажуть, що ручне сортування має відійти в минуле, мають створити понад 5000 нових робочих місць.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!