Чи безпечний майданчик у парку Франка та історія Повітрофлотського проспекту у Києві. Підсумки доби

1635 0
Нині 22 квітня та 423 доба героїчного протистояння російській агресії.

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки за добу на Львівщині лунав двічі. Перший раз – о 02:35, відбій – о 04:20. Другий – о 18:26, відбій – о 18:57. В обох випадках відбувався зліт ворожих МіГ-31К.

Читайте також: Ізраїль протестує в Києві систему оповіщення про ракетні обстріли. Після успішного випробування систему планують повноцінно запустити вже влітку цього року.

Ситуація на фронті: Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ висловив упевненість в успіху майбутньої контрнаступальної операції України. Зокрема, відповідаючи на запитання про те, чи обговорювали на «Рамштайні» плани України щодо контрнаступу, Столтенберґ наголосив, що залишає українцям право відповідати на оперативні питання, «тому що це рішення України».

«Наша відповідальність як союзників і партнерів по НАТО полягає в тому, щоб ми надавали Україні якомога більше обладнання. І ця підтримка зробила величезний внесок на полі бою», – зауважив він.

За даними Генштабу (станом на 6:00), основні зусилля ворог зосереджує на наступі на Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. На цих ділянках фронту відбито його 53 атаки, в епіцентрі – Бахмут.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 7 ударів по районах зосередження окупантів. Уражено зенітно-ракетний комплекс та ще 2 важливих військових об’єкти противника.

Акцент дня: У парку Франка – новий дитячий майданчик. Чи безпечний він для дітей. У Львові відкрили новий тематичний дитячий майданчик в парку Івана Франка, що навпроти університету. Називається він «Лис Микита», як і герой відомих казок письменника. Його виготовив німецький виробник Матіас Гьопфнер на замовлення ЛПК «Зелений Львів». Загальна вартість проєкту становить 2,3 мільйона гривень. Однак активістка громадської організації «Батьки в дії» Христина Одуха переконана, що цей майданчик небезпечний для дітей, і пояснює чому. ГО «Батьки в дії» були ініціаторами встановлення дитячого майданчика біля собору Святого Юра. Тоді ця ідея перемогла на конкурсі Громадського бюджету Львівської міськради, згодом об’єкт потрапив до переліку 15 найкращих урбаністичних проєктів країни.

Читайте також: Історія Повітрофлотського проспекту. Як Кадетське шосе стало центром авіації Києва. Одним із найбільш гучних питань у межах дерусифікації й декомунізації Києва останнього часу стала дискусія про зміну назви Повітрофлотського проспекту. Кияни вирішили проголосували в «Києві Цифровому» лише за видозміну назви – на проспект Повітрянофлотський, попри заклики однієї з політсил змінити назву на проспект Європейського Союзу.

Дигер і екскурсовод Кирило Степанець стверджує, що це буде далеко не перша зміна назви цієї транспортної артерії. На прохання «Твого міста» він розповідає історію проспекту та ділиться непересічними фактами з «життя» шосе.

Ключові події:

1. У Раді анонсували розгляд заборони російської церкви в Україні.  Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук провів зустріч із представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій. Вони погодилися з твердженнями, що в Україні не може бути релігійних організацій, пов’язаних з росією.

На цю ж тему: У Києві лише дві церкви московського патріархату перейшли до ПЦУ з початку великої війни. Загалом, з дня заснування ПЦУ в 2018-му, такий перехід здійснило 7 столичних парафій УПЦ московського патріархату. Це лише 2% від загальної кількості московських церков в Києві, яких тоді у столиці було 268.

Та: Ще одна парафія московського патріархату на Львівщині перейшла до ПЦУ. Релігійна громада парафії Преподобного Амфілохія Почаївського у місті Мостиська перейшла до ПЦУ;

2. Кияни звернулися до прокуратури з проханням врятувати «Будинок з комахами». Активісти просять правоохоронців відкрити кримінальне провадження проти забудовника.

Читайте також: На Львівщині висадили понад 4 тисячі саджанців сосни та дуба. Акцію з озеленення присвятили відзначенню 140-річчя географії у Львівському національному університеті імені Івана Франка, а відбувалася вона на території В’язівського лісництва;

3.  На Львівщину прибула з візитом перша леді Польщі. Деталі. Вона відвідала Мостиський ліцей №3 імені Святої Королеви Ядвіги. Там діти навчаються як і українською, так і польською мовами.

Читайте також: Зі Львова можна буде доїхати потягом до Угорщини і Австрії. З понеділка, 24 квітня, почне курсувати новий безпересадковий вагон сполученням Відень – Чоп – Відень;

4. У Львові відкрили фонтан, присвячений Герою України «Да Вінчі» та всім добровольцям. Фото. Участь у відкритті взяла наречена героя – керівниця медичної служби «УЛЬФ» 1 ОМБ «Вовки Да Вінчі» Аліна Михайлова.

Читайте також: У подвір’ї Дому Франка розцвіла магнолія. Фото. Львів’ян та гостей міста запрошують на фотосесії;

5. «Укрпошта» випустила нові марки з писанками різних регіонів України. На марці-писанці з Львівщини зображено хрест з орнаментом.

Читайте також: Стендап і вечір романсу. Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv пропонуємо підбірку подій.

Погода у Львові: У суботу, 22 квітня, без істотних опадів. Температура вночі 4 - 6° тепла, вдень 15 - 17° тепла. У неділю, 23 квітня, хмарно з проясненнями. Температура вночі 1 - 6° тепла, місцями на поверхні грунту заморозки 0 - 2°; вдень 15 - 20° тепла.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!