За 3 дні фестивалю у Львові з’їли 5 тонн сиру і випили 9 тис. літрів вина

2619 0
На вихідних, 24-26 жовтня, на площі перед львівським Палацом мистецтв мешканці та гості міста відзначали Свято сиру і вина. Протягом трьох днів львів’яни та гості міста придбали та скуштували понад 5 тонн сиру та понад 9 тис. літрів вина. Найбільш популярним на святі був гарячий глінтвейн із спеціями та козиний сир.

 «Однією з основних проблем для більшості туристичних міст є так званий «низький сезон». У Львові його початок припадає на кінець осені. Хоча цих вихідних було досить холодно і люди ще не звикли до такої температури, охочих відвідати Свято сиру і вина було понад 15 тис. За два останні тижні перед  Святом ми отримало чимало дзвінків із західних та центральних областей з проханням попередньо забронювати квитки. Люди спеціально їхали у Львів на це свято», – розповів директор  Свята сиру та вина у Львові Андрій Сидор, інформують організатори.

Понад півсотні виноробів та сироварів взяли участь у Ярмарку сиру та вина. Тут можна було спробувати кілька десятків видів сирів, і навіть такі, що виготовляються ексклюзивно і лише на Закарпатті. Вино із Закарпаття, Львівщини, Одещини, Криму та з-за кордону пропонували безкоштовно продегустувати. Новинкою свята стало ексклюзивне кавове вино.

Традиційно cвято розпочалося із відкриття Великої давильні винограду. Цього року виноград чавили відомі ресторатори Вардкес Арзуманян та Марк Зархін, директор компанії «Чудо-Тур» Лев Підлісецький, власник унікального фермерського господарства Fromage d'Elise Бернар Віллем, директор Свята Сиру і Вина у Львові Андрій Сидор та інші.

Щодня на святі діяв шоу-майданчик кухарів Львова за підтримки Західної Шеф Групи. За три дні кухарі приготували для відвідувачів понад 1 500 страв. Також до цих страв сомельє пропонував спеціально обрані вина.

А в останній день усіх відвідувачів свята пригостили смачним майже 100-кілограмовим сирником, який був спечений за традиційним львівським рецептом.

Читайте також: 7 порад від сомельє, як обирати і з чим пити вино


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!