В Україні планують відновити 2 тис кілометрів доріг та 80 мостів

2239 1
Також цього року планують посилити ваговий контроль на автошляхах України.
фото: loda.gov.ua

фото: loda.gov.ua

Цього року заплановано відновлення понад 2 тис кілометрів доріг та 80 мостів. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян на спільному брифінгу з в.о. Голови Державного агентства автомобільних доріг України «Укравтодор» Славоміром Новаком.

Володимир Омелян, Міністр інфраструктури України заявив, що на 2017 рік заплановано ремонт 80 мостів: «В цьому році ми зможемо відремонтувати 80 мостів, таким чином ми запускаємо програму відбудови українських мостів, а також переходимо до спорудження нових. В першу чергу, це стосується моста у місті Миколаїв».

Володимир Омелян наголосив, що ваговий контроль на автошляхах цьогоріч буде посилено: «Тут надважлива співпраця з місцевими органами влади. Як стосовно вагового контролю, так і стосовно відновлення українських автошляхів. Ми маємо розуміти, що ця синергія може дати нову якість для українських доріг».

Читайте також: На Львівщині відремонтують прикордонні дороги

Міністр також підкреслив, що Уряд має бути послідовним у свої політиці в дорожній галузі: «Цю послідовність ми бачили у 2016-му році, сподіваємось отримати в 2017-му році і в наступних роках. Для того, щоб українські дороги набули нормального стану, нам потрібно фінансування хоча б 50 млрд гривень на рік, хоча б протягом 5 років. За цей період ми можемо говорити про те, що мережа українських автошляхів буде відновлена».

Володимир Омелян наголосив, що Міністерство розглядає можливість будівництва бетонних доріг в Україні.


Читайте також:
20 Березня, 2017 22:35
Ксьондзик Іван
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!