Україна

Зеленський заявив, що росія готує новий наступ

898 0
Новий наступ рф очікується наприкінці травня або в червні.
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

Українські військові змогли стабілізувати ситуацію на фронті. Однак, ймовірно, росія готує новий контрнаступ. Про це заявив президент Володимир Зеленський у інтерв'ю CBS News., повідомляє РБК-Україна.

За словами президента, ситуацію на фронті вдалось стабілізувати з наближенням весни. Проте зимові місяці були досить тяжкими.

«Ми стабілізували ситуацію. Вона краща, ніж була два-три місяці тому, коли у нас був великий дефіцит артилерійських боєприпасів, різних видів зброї. Ми абсолютно не бачили великого, величезного контрнаступу з боку росії... Вони не мали успіху», – сказав Зеленський.

Він зауважив, що росія змогла повністю знищити деякі міста та села в Україні. А українські військові не готові захищатися від іншого великого російського наступу, який очікується в найближчі місяці.

«У нас не було снарядів, артилерійських снарядів, багато різних речей», – сказав він.

Читайте також: Удар по енергетиці Львівщини. Чому росія не атакувала енергетику взимку, а робить це зараз

Президент заявив, що Україні вже зараз необхідна допомога. Адже новий наступ рф очікується десь наприкінці травня або в червні.

«А до цього нам потрібно не тільки підготуватися, нам потрібно не тільки стабілізувати ситуацію, тому що партнери іноді дуже радіють, що ми стабілізували ситуацію. Ні, я кажу, що нам потрібна допомога зараз», – сказав Зеленський.

У цій артилерійській війні на виснаження Росія має перевагу не лише завдяки більшій кількості вогневих засобів, але й завдяки більшій дальності їхнього ураження.

«У Бахмуті, Авдіївці, Лисичанську, Соледарі і так далі було дуже важко боротися з противником», – сказав він.

Нагадаємо, 17 лютого головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив про виведення українських підрозділів з Авдіївки. 

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!