Звання Героя України вперше посмертно присвоїли жінці

3274 0
Інна Дерусова загинула від артилерійського обстрілу російських військ, надаючи допомогу пораненим.
Фото: Новинарня

Фото: Новинарня

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» жінці-медику Інні Дерусовій, яка загинула в Охтирці, що на Сумщині. Відповідний указ № 127/2022 вже підписаний та оприлюднений на сайті Офісу президента.

Читайте також: На Луганщині загинув народний Герой України полковник Валерій Гудзь

«Інна Дерусова – перша жінка Герой України, якій це звання присвоєно посмертно», – заявив глава держави у відеозверненні.

24-го лютого старша бойова медик, сержантка виконувала завдання у місті Охтирка Сумської області, де врятувала більше 10 військовослужбовців, ризикуючи власним життям. Загинула від артилерійського обстрілу російських військ, надаючи допомогу пораненим.

Володимир Зеленський також надав ще 8 звань Героя України військовослужбовцям, з них шість посмертно.

Нагадаємо, що кілька днів тому, президент України Володимир Зеленський підписав указ №122/2022 про присвоєння звання Героя України ще 14 захисникам. Відповідні звання присвоїли «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі».

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!