З’явився еко-калькулятор, який визначає енергоспоживання будівель

3545 0
Тернопільські спеціалісти запустили онлайн-калькулятор для визначення фактичного енергоспоживання у будівлях.

Для українців створили онлайн-калькулятор, який визначає фактичне споживання енергії у будівлях та спорудах. Цей сервіс зможуть використовувати всі суб'єкти господарювання – від керівників навчальних та лікарських закладів до власників квартир та приміщень. Еко-калькулятор візуалізує фактичне споживання енергоносіїв та витрату коштів у розрізі одного споживача, квадратного та кубічного метра.

Читайте також: Кредити на енергозбереження: як це успішно роблять у Львові?

«Запропонований калькулятор – безкоштовний інструмент, який має стимулювати до впровадження енергоефективних та енергоощадливих заходів», – зазначають в Управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради. Калькулятор створено у рамках проекту «Україна - трансформаційне підвищення енергетичної ефективності у містах». Очікують, що він дозволить сформувати рейтинг установ для глибокої термомодернізації громадських будівель.

Скористатися калькулятором можна за посиланням.

Джерело: ecotown.com.ua, komun.te.ua

Опублікувала Яна Гончарова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!