Новини
  • Львів святкуватиме День Незалежності України майже тиждень. ПРОГРАМА Львів святкуватиме День Незалежності України майже тиждень. ПРОГРАМА 24 серпня – 21 річниця Дня Незалежності України. Львів, як завжди, по-особливому відзначає цей день. Цього року особливо цікавим та масштабним буде незмінний фестиваль фольклору «Етновир», свято хліба та вареників, а на молодь чекає Міжнародний британський фестиваль електронної музики Godskitchen та ювілейна Пластова зустріч.
  • Київстар підвищує плату за з Київстар підвищує плату за з'єднання та змінює тарифи Один із найбільших мобільних операторів України «Київстар» почав підвищувати плату за з’єднання у деяких тарифних планах, про що свідчать смс, які компанія розсилає на номери своїх абонентів.
  • Завтра розпочинається фестиваль Ту Стань!-2012. ПРОГРАМА Завтра розпочинається фестиваль Ту Стань!-2012. ПРОГРАМА Цьогорічний фестиваль «Ту Стань!-2012» відбудеться 3-5 серпня в селі Урич Сколівського району Львівської області. Дійство знову розташується біля скель Тустані, пам’ятки архітектури ІX-XIII століть, і залишиться вірним тематиці українського Середньовіччя. Про це повідомили організатори фестивалю.
  • У зв У зв'язку з ремонтом понад 100 будинків у Львові сьогодні буде без гарячої води Сьогодні, 2 серпня, «Львівтеплоенерго» проводить роботи на магістральній тепловій мережі на вулиці Науковій. Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.
  • Ще 18 споживачів у Львові залишається без гарячої води Ще 18 споживачів у Львові залишається без гарячої води Як повідомили в ЛМКП «Львівтеплоенерго», гаряча вода подається до 1078 споживачів підприємства. Без гарячої води залишаються 18 споживачів. Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.
  • Сьогодні у Львові буде обмежено рух транспорту в напрямку Личакова Сьогодні у Львові буде обмежено рух транспорту в напрямку Личакова Сьогодні, 2 серпня, у зв’язку з проведенням заходів з поховання відомої української поетеси, активістки українського національного та правозахисного руху Ірини Калинець, будуть незначні обмеження руху транспорту.
  • З 1 серпня українцям не потрібно візи в Туреччину З 1 серпня українцям не потрібно візи в Туреччину Угода між урядами України та Туреччини, яка передбачає, що громадяни країн зможуть перебувати на території іншої держави без отримання візи до 30 днів з моменту в'їзду, набула чинності з 1 серпня цього року.
  • Для львів Для львів'ян створили інтерактивну карту неприємного запаху в місті Львів’яни можуть дізнатись про місця найбільш неприємного запаху у Львові за допомогою нової аплікації, створеної для андроїда.
  • На Західній Україні сьогодні - штормове попередження На Західній Україні сьогодні - штормове попередження Міністерство надзвичайних ситуацій повідомило про штормове попередження по Україні на 1 серпня.
  • 15 серпня пройде Ярмарок вакансій для осіб з інвалідністю 15 серпня пройде Ярмарок вакансій для осіб з інвалідністю 15 серпня Львівський міський центр зайнятості організовує Ярмарок вакансій для осіб з інвалідністю, який відбуватиметься у приміщенні центру зайнятості. Ярмарок розпочне роботу о 11.00 год за адресою: м. Львів, вул. Княгині Ольги, 122. Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.
  • У Львові тривають ремонти дев У Львові тривають ремонти дев'яти вулиць На даний момент у Львові 9 міжквартальних та прибудинкових вулиць перебувають на ремонті, а ще 5 ремонтуватимуться упродовж серпня. Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.
  • В Україні скасовано реєстрацію місця проживання В Україні скасовано реєстрацію місця проживання Президент України Віктор Янукович 30 липня підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо реєстрації місця проживання та місця перебування фізичних осіб в Україні", яким скасовується реєстрація місця проживання фізичних осіб. Про це повідомляє прес-служба Президента України.
  • У Львові з У Львові з'явиться низькопідлоговий трамвай У Львові працюють над будівництвом сучасного низькопідлогового трамваю. Уже визначено підприємство-підрядник, яке розташоване у нашому місті, повідомила прес-служба Львівської міської ради.
  • Українці можуть відвідати грецькі острови без віз  Українці можуть відвідати грецькі острови без віз Греція дозволила громадянам України, які перебувають у Туреччині, відвідувати острова Хіос, Кіс, Лесбос, Родос і Самос до 8 вересня без шенгенських віз. Про це сказано в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ.
  • Ремонт вулиці Широкої у Львові триватиме два дні Ремонт вулиці Широкої у Львові триватиме два дні Сьогодні розпочався ремонт дорожнього покриття вулиці Широкої на ділянці від вулиці Суботівської до вулиці Вигоди. Роботи проводить ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл». Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.
  • У Залізничному районі Львова сьогодні не буде води У Залізничному районі Львова сьогодні не буде води У зв’язку з аварійною ситуацією, яка виникла сьогодні вночі на магістральному водогоні діаметром 900 мм «Городок – Львів» поблизу с.Суховоля 31 липня з 11 до 20 год водопостачання Залізничного району та мікрорайону Левандівка, обмеженого вулицями Широка, Сяйво, Рудненська здійснюватиметься з пониженим тиском за скороченим графіком. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.
  • Сьогодні у Львові розпочали ремонт вулиці Богданівської Сьогодні у Львові розпочали ремонт вулиці Богданівської Cьогодні, 30 липня у Львові розпочався ремонт вул. Богданівської. Про це заявив міський голова Андрій Садовий.
  • На Львівщині знову прогнозують грози На Львівщині знову прогнозують грози На сьогодні, 30 липня 2012 року, Український Гідрометеоцентр прогнозує у західних областях грози, місцями сильні зливи, град, шквали 19-24 м/с. Негода може призвести до пошкодження ліній електропередачі та електрообладнання.
  • Студентам зменшують стипендії Студентам зменшують стипендії У липні розмір стипендій студентам був знижений на 200 гривень, заявляють в Українській асоціації студентського самоврядування.
  • До 1 серпня львів До 1 серпня львів'яни можуть безкоштовно пройти діагностику на гепатити В і С 27 липня у Львові стартувала акція протидії поширенню гепатиту в Україні «С – наша спільна справа в боротьбі за життя Людини». В рамках її проведення усі охочі можуть безкоштовно пройти діагностику та отримати необхідну юридичну допомогу.
  • Виборча кампанія в Україні стартує 30 липня Виборча кампанія в Україні стартує 30 липня В Україні 30 липня розпочинається виборча кампанія з виборів до Верховної Ради.
  • У Львові відбуваються "Танцювальні вікенди" У Львові відбуваються "Танцювальні вікенди" Цими вихідними у Львові в парку культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького відбудуться безкоштовні майстер-класи з танців. Як повідомили у прес-службі Львівської міської ради, 28 липня на відвідувачів чекають go-go dance, аргентинське танго, хіп-хоп, сальса, електрик-бугі та історико-побутові танці. Наступного дня на «Танцювальні вікенди» запрошують усіх на регі-вечірку.
  • 29 липня вночі не працюватиме митний пост "Краковець" 29 липня вночі не працюватиме митний пост "Краковець" 29 липня з 00:00 до 08:00 у митному посту «Краковець» обслуговування транспортних засобів буде призупинено. Про це повідомила прес-служба Львівської митниці.
  • У жовтні з У жовтні з'являться лоу-кост авіарейси Львів-Мілан та Львів-Стамбул З 29 жовтня авіакомпанія «ВіззЕйр Україна» відкриє авіарейс зі Львова до Мілана (Бергамо). Як повідомили у прес-службі аеропорту «Львів», рейси здійснюватимуться 3 рази на тиждень.
  • Перетин кордону з Польщею триватиме до 15 хвилин Перетин кордону з Польщею триватиме до 15 хвилин Процедура перетину польського кордону триватиме не довше 15 хвилин: автобуси реєструватимуть за 9 хвилин, легкові автомобілі перевірятимуть до 2 хвилин, а процедура митного контролю триватиме не більше 5 хвилин. Таку інформацію подав сьогодні під час круглого столу начальник відділу прикордонного контролю та реєстрації Львівського прикордонного загону Олександр Миколайович Крилов.
  • З вересня ВВІРи перестануть видавати закордонні паспорти З вересня ВВІРи перестануть видавати закордонні паспорти З 1 серпня мають припинити існування так звані ВВІРи, як у народі називали ВГІРФО — відділи у справах громадянства, міграції та реєстрації фізичних осіб (функціонували при МВС). У цих відділах отримували дозволи на перебування в Україні іноземці та особи без громадянства, виробляли закордонні паспорти громадяни України. Незабаром усі ці функції перейдуть до нещодавно створеної Державної міграційної служби України. Ця ж служба реєструватиме за місцем проживання та зніматиме з реєстрації громадян України, що раніше робили паспортні столи.
  • У Львові розповіли про можливості стажування закордоном У Львові розповіли про можливості стажування закордоном Незабаром міжнародна молодіжна організація AIESEC оголосить набір на осіннє стажування для української молоді в країни Європи, Азії та Південної Америки. Про це йшлося учора на зустрічі в кав’ярні «Меделін» у Львові.
  • Названі найпоширеніші та нійрідкісніші дитячі імена на Львівщині у 2012 році Названі найпоширеніші та нійрідкісніші дитячі імена на Львівщині у 2012 році У Головному управлінні юстиції у Львівській області повідомили про найпоширеніші та рідковживані імена дітей, які були зареєстровані органами державної реєстрації актів цивільного стану Львівщини в 1 півріччі 2012 року:
  • Третина львів Третина львів'ян займається хенд-мейдом, - результати дослідження Центр вивчення громадської думки Інституту міста провів дослідження «Оцінка культурної інфраструктури та культурні практики львів’ян». Згідно результатів дослідження 31, 3% львів’ян займаються рукоділлям: вишивають, виготовлять декор і прикраси та в’яжуть.
  • На "Ніч у Львові" вже зареєструвалося 2 тисячі осіб. Програма заходів На "Ніч у Львові" вже зареєструвалося 2 тисячі осіб. Програма заходів На сайті lviv.travel вже закрито реєстрацію на перший день акції «Ніч у Львові» 27 липня. Втім, львів’яни та гості міста активно реєструються на 2-3-ій дні акції - суботу та неділю.
  • Сьогодні у двох районах Львова відновлять подачу гарячої води Сьогодні у двох районах Львова відновлять подачу гарячої води Сьогодні, 26 липня, ЛМКП «Львівтеплоенерго» відновлює тепловодопостачання до 1032 споживачів Франківського району та мікрорайону Новий Львів після закінчення ремонтних робіт. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.
  • На перехресті Петлюри-Кульчицької проводять ремонтні роботи. Рух транспорту обмежено На перехресті Петлюри-Кульчицької проводять ремонтні роботи. Рух транспорту обмежено Як повідомили читачі "Твого міста", на перехресті вулиць Петлюри та Кульчицької у Львові сьогодні, 26 липня проводять ремонтні роботи. У зв'язку із цим проїзд на вулицю Кульчицької закрито.
  • У зв У зв'язку з матчем збірних 15 серпня у Львові перекриють рух на Стрийській До Львова повертається великий футбол. 15 серпня на «Арені Львів» відбудеться товариський футбольний матч між національними збірними України та Чехії. Гра розпочнеться о 21.00 год. Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.
  • У Львові обладнали GPS перші 5 автобусів та 1 тролейбус У Львові обладнали GPS перші 5 автобусів та 1 тролейбус Відтепер контролювати роботу міських автобусних маршрутів та електротранспорту можна з допомогою навігаційної системи. Вже зараз кілька автобусів на міських маршрутах облаштовані GPS-пристроями і працюватимуть у тестовому режимі до 30 липня. Саме 30 липня перевізники міста мають обрати фірму, яка встановлюватиме GPS-навігатори на всіх міських автобусах.
  • Вступ у всі виші в Україні планують зробити електронним Вступ у всі виші в Україні планують зробити електронним Міністерство освіти і науки в майбутньому планує повністю перевести вступну кампанію в електронний формат. Про це повідомив заступник директора департаменту вищої освіти Міносвіти Микола Фоменко.
  • У Львові можна купатись лише у 3 водоймах У Львові можна купатись лише у 3 водоймах У Львові купатися дозволено лише у трьох водоймах. Про це повідомляє Львівська міська рада з посиланням на міську санепідемстанцію.
  • Початок вулиці Пекарської закрили для руху до листопада Початок вулиці Пекарської закрили для руху до листопада 25 липня на вул. Пекарській у Львові розпочали облаштовувати ознакування щодо перекриття дороги для руху транспорту.
  • У Львові вже працює три евакуатори У Львові вже працює три евакуатори Сьогодні, 25 липня, ЛКП «Львівелектротранс» запустило у роботу третій евакуатор, який до цього часу перебував у ремонті. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.
  • Інформатику у школах Львова вивчатимуть з другого класу Інформатику у школах Львова вивчатимуть з другого класу Вже з наступного навчального року у школах розпочнеться обов’язкове вивчення з 2-го класу інформатики - повідомили "Твоє місто" у прес-службі Львівської міськради.
  • Від сьогодні у Львові перекриють площу Св.Теодора Від сьогодні у Львові перекриють площу Св.Теодора Сьогодні, 25 липня, у Львові розпочнуть ремонт площі Святого Теодора, у зв’язку з чим перекриють ділянку від вул. Мулярської до просп. Чорновола та змінять кінцеву руху автобусного маршруту №8. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • Через ремонт на Архипенка частина львів Через ремонт на Архипенка частина львів'ян сьогодні буде без води У зв’язку з реконструкцією дорожнього полотна, на вул.Архипенка проводиться заміна водопровідних вводів до будинків. Задля підключення нових водогонів сьогодні, 25 липня, з 10 до 20 год буде припинено подачу води в мікрорайон вулиць Тарнавського – Й.Сліпого - Л.Толстого – Архипенка – Самійленка – Кирила і Мефодія – Драгоманова і прилеглі до них.
  • Офіційна трансляція Лондонської олімпіади відбуватиметься в інтернеті Офіційна трансляція Лондонської олімпіади відбуватиметься в інтернеті Сервіс мікроблоггінгу Twitter стане «офіційним коментатором» Олімпіади в Лондоні. Угоду з власниками мікроблога уклала американська телекомпанія NBCUniversal. Договір передбачає публікацію в Twitter посилань на новини, відеосюжети, інтерв‘ю зі спортсменами і тренерами.
  • Ціна на хліб в Україні може різко зрости після виборів Ціна на хліб в Україні може різко зрости після виборів Вартість пшениці в Україні досягла максимуму за останній рік – тільки за минулий місяць її ціна зросла на 13,5%.
  • Українці отримали спрощений візовий режим з ЄС Українці отримали спрощений візовий режим з ЄС Україна та Європейський Союз у понеділок підписали угоду про спрощення візового режиму. Україна та Європейський Союз у понеділок підписали угоду про спрощення візового режиму. Про це у своєму Twitter повідомив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко. "Вісті з дипломатичних полів: щойно підписав Угоду про спрощення візового режиму з ЄС", - написав він.
  • 26 липня у Франківському районі не буде газу 26 липня у Франківському районі не буде газу 26 липня з 9.00 по 21.00 буде припинено газопостачання у Франківському районі Львова, - повідомили у прес-службі «Львівгазу».
  • В Україну повертається спека, у Львові - з дощами В Україну повертається спека, у Львові - з дощами 24-31 липня в Україні, крім західних областей, очікується суха та спекотна погода. Максимальна температура становитиме: у західних та північних областях 28-34°, на решті території 32-37°, на півдні та сході місцями 40°, - повідомили "Твоє місто" в Українському гідрометеоцентрі.
  • 24 липня до 15 год в районі Замарстинівської не буде води 24 липня до 15 год в районі Замарстинівської не буде води У зв’язку з заміною аварійної ділянки вуличного водогону діаметром 150 мм на вул. Замарстинівська – Татарська, завтра, 24 липня, з 11 до 15 год буде припинено подачу води в мікрорайон вулиць Замарстинівська (від буд. №141 до 34) – Б.Хмельницького (від буд. №1 до 63)– Під дубом – Шпитальна – пл. Торгова.
  • Причиною смороду у Львові визнали стічні води підприємств Причиною смороду у Львові визнали стічні води підприємств Як інформує ЛМКП «Львівводоканал», аналізи проб повітря та стічних вод показали, що деякі підприємства міста зливають у міську каналізацію стоки, які в 10-12 разів перевищують допустимі норми. Це порушує технологічний режим роботи міських очисних споруд та призводить до неприємного запаху.
  • Польща ввела нові правила для трудових мігрантів Польща ввела нові правила для трудових мігрантів З 21 липня в дію вступають нові правила працевлаштування іноземців у Польщі. З 21 липня в дію вступили нові правила працевлаштування іноземців у Польщі. Роботодавець, який хоче прийняти на роботу іноземця з-поза Євросоюзу, і має для нього дозвіл на роботу (або не потребує його), повинен перевірити чи іноземець має дійсний документ на перебування в Польщі.
  • У Львові сьогодні відновили подачу гарячої води У Львові сьогодні відновили подачу гарячої води Сьогодні зранку, 23 липня, ЛМКП «Львівтеплоенерго» відновило подачу гарячої води 1005 споживачам, зокрема мешканцям Нового Львова та Франківського району міста. Без гарячої води через ремонтні роботи залишається 58 споживачів. 7 споживачів не отримують гарячу воду через заборгованість, - повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • Сьогодні в Карпатах - шторомове попередження Сьогодні в Карпатах - шторомове попередження 20 липня у Карпатах очікуються місцями сильні дощі, а вдень можливі грози. Про це повідомляє прес-служба МНС України.
  • Львівські трамваї обладнали гучномовцями Львівські трамваї обладнали гучномовцями Усі трамваї «Львівелектротранс» обладнані гучномовними пристроями. Залишилось завершити ремонт гучномовців у менш, ніж 20% тролейбусів. Про це повідомили у прес-службі Львівській міській раді.
  • Частині львів Частині львів'ян відновлять гарячу воду з 23 липня 23 липня "Львівтеплоенерго" обіцяє відновити подачу гарячої води мешканцям Франківського району та частини мікрорайону Новий Львів. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
  • 12 мільйонів українців користуються інтернетом щодня 12 мільйонів українців користуються інтернетом щодня Станом на початок 2-го півріччя 2012 року 17,6 мільйона жителів України віком від 15 років (45% дорослого населення) регулярно користуються інтернетом (виходять в мережу не рідше 1 разу на місяць). При цьому щодня користуються інтернетом 12,2 мільйона українців без урахування дітей.
  • Мер Львова зупинив дію ухвали міської ради щодо МАФів Мер Львова зупинив дію ухвали міської ради щодо МАФів Міський голова Львова Андрій Садовий відхилив 4 ухвали, прийняті на сесії міської ради 12 липня: щодо МАФів, механізованого атракціону та двох ухвал щодо земельних питань, - повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
  • У Шевченківському районі Львова сьогодні не буде води У Шевченківському районі Львова сьогодні не буде води Сьогодні, 19липня у Шевченківському районі Львова з 10:00 до 22:00 буде припинене водопостачання у зв’язку із ремонтом аварійної ділянки водопроводу. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.
  • Сьогодні жінки розумніші за чоловіків, - вчені Сьогодні жінки розумніші за чоловіків, - вчені Новозеландські вчені дійшли висновку, що сучасні жінки стали розумніші за чоловіків. Таке відкриття було зроблене під час тестів на IQ, що проводилися у західних країнах.
  • Притулок для тварин у Львові збудують в промисловій зоні Рясне-1 Притулок для тварин у Львові збудують в промисловій зоні Рясне-1 Притулок збудують у промисловій зоні Рясного-1 у районі вулиць Шевченка та Брюховецької. Розмір земельної ділянки під будівництво становить 4 га. З метою розробки якісної документації на конкурс із визначення проектанта заплановано відвідати притулок у Польщі. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.
  • Львів Львів'яни знову без гарячої води Через гідравлічні випробування та ремонт магістральних теплових мереж станом на 18 липня без гарячої води залишились 374 споживачі «Львівтелоенерго». Водночас підприємство здійснює подачу гарячої води до 722 споживачів. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • Гуртожитки в Україні вже можна приватизовувати Гуртожитки в Україні вже можна приватизовувати Президент Віктор Янукович підписав ухвалений Верховною радою 21 червня закон про загальнодержавну цільову програму передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2012-2015 роки. Про це повідомляє прес-служба глави держави.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!