Новини
  • У Львові у четвер закриють на ремонт ділянку від вул.Короткої до вул.Чернівецької У Львові у четвер закриють на ремонт ділянку від вул.Короткої до вул.Чернівецької У рамках реконструкцію вул. Горододоцька-Чернівецька-Залізнична 29 березня на ремонт закриють чергову ділянку – проїзд з вул.Короткої до вул.Чернівецької. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради з посиланням на управління капітального будівництва Львівської міської ради.
  • У львівському кінотеатрі з`явилась можливість бронювати або купувати квитки з телефону
У львівському кінотеатрі з`явилась можливість бронювати або купувати квитки з телефону За допомогою безкоштовного мобільного додатку львів`яни можуть бронювати або купувати квитки на сеанс у кінотеатр з телефону. Здійснювати проплату можна на кіносеанси у кінотеатр "Планета Кіно IMAX" платіжними картками VISA, MasterCard, системою «Єдиний гаманець».
  • У Львові змінили рух автобусного маршруту №7 У Львові змінили рух автобусного маршруту №7 У Львові затверджено нову схему руху автобусного маршруту №7. Як інформує прес-служба Львівської міської ради з посиланням на управління транспорту та зв’язку ЛМР, зміни внесено на прохання мешканців міста.
  • Експерти прогнозують стабільність цінам на бензин в Україні Експерти прогнозують стабільність цінам на бензин в Україні Ціни на пальне в Україні досягли прогнозованого максимуму і далі зростати поки що не будуть, повідомив в ефірі «5 каналу» директор Консалтингової групи А-95 Сергій Куюн.
  • 31 березня у Львові - загальноміська толока 31 березня у Львові - загальноміська толока 31 березня усіх мешканців Львова запрошують на загальноміську толоку. Основними видами робіт будуть приведення в належний стан водостічних труб на фасадах будинків, номерних знаків на будинках, прапоротримачів. Заплановано відремонтувати цокольні приміщення, почистити горища, облаштувати газони та прилеглі до будинків території, - повідомила прес-службі ЛМР начальник відділу житлового господарства Леся Дулиба.
  • Каруселі у львівському Парку культури запрацюють 30 березня. Ціни - старі Каруселі у львівському Парку культури запрацюють 30 березня. Ціни - старі У львівському Парку культури ім. Б.Хмельницького усі 14 атракціонів запрацюють у п`ятницю, 30 березня. Зараз їх перевіряють експерти. І поки, запевняють, жодних неполадок не знайшли. Каруселі справні, колесо огляду – теж, а гойдалки ще потрібно пофарбувати.
  • З нагоди Дня театру львів’ян запрошують на вистави З нагоди Дня театру львів’ян запрошують на вистави У вівторок, 27 березня, світ відзначатиме Міжнародний день театру. Відтак усіх львів'ян та гостей міста львівські театри запрошують на вистави, які не залишать нікого байдужим, повідомила прес-служба Львівської міської ради.
  • До кінця року зі Львова запустять ще 7 нових авіарейсів До кінця року зі Львова запустять ще 7 нових авіарейсів До кінця 2012 року з міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького авіакомпанії здійснюватимуть ще 7 нових авіайрейсів. Серед них - рейси до Венеції, Анталії, Баку, Тель-Авіва, Салонік та Дортмунда. Про це медіа-портал «Твоє місто» повідомили у відділі маркетингу ДП «Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького.
  • Як очистити водопровідну воду, щоб вона не шкодила організму Як очистити водопровідну воду, щоб вона не шкодила організму Як очистити водопровідну воду, щоб без шкоди організму пити її чи використовувати при приготуванні їжі? Це дізнавались журналісти програми "БудЕксперт", готуючи до виходу в ефір програму про фільтри для води. Про те, як правильно підібрати фільтри та скільки вони коштують, - дивіться у програмі "БудЕксперт".
  • У квітні у Львові відбудеться етно-джазовий фестиваль «Флюгери Львова». Програма заходу У квітні у Львові відбудеться етно-джазовий фестиваль «Флюгери Львова». Програма заходу 29 квітня - 1 травня у внутрішньому подвір’ї Ратуші у Львові відбудеться X Міжнародний етно-джазовий фестиваль «Флюгери Львова».
  • З травня зі Львова до Вроцлава можна буде літати за 250 грн З травня зі Львова до Вроцлава можна буде літати за 250 грн У травні авіакомпанія Eurolot запустить авіарейс між польським Вроцлавом та Львовом. Квиток в один бік коштуватиме 99 злотих (близько 250 грн).
  • До травня у русі потягів київського напрямку зі Львова можливі затримки До травня у русі потягів київського напрямку зі Львова можливі затримки Через ремонтні роботи на залізниці у рамках підготовки до «Євро-2012» можливі затримки у русі поїздів київського напрямку. Про це 26 березня повідомила керівник прес-центру Львівської залізниці Лілія Криницька.
  • Львів`янин Павло Табаков пройшов у наступний ефір "Голосу країни" Львів`янин Павло Табаков пройшов у наступний ефір "Голосу країни" У другому прямому ефірі телепроекту “Голос країни” (канал “1+1”) 25 березня 2012 року львівський співак Павло Табаков став лідером глядацького голосування та пройшов у наступний прямий ефір шоу.
  • 1 квітня у Львові встановлять 2 футбольні м`ячі 1 квітня у Львові встановлять 2 футбольні м`ячі З 1 квітня до 1 липня у центрі Львова на проспекті Шевченка та на пл. Ринок можна буде побачити великі м’ячі, що відображатимуть офіційні м’ячі чемпіонату Європи з футболу 2012 року.
  • З наступного місяця українці зможуть купувати квитки на потяг через інтернет З наступного місяця українці зможуть купувати квитки на потяг через інтернет Через місяць в Україні стартує система продажу квитків на потяги через інтернет. Про це заявив 23 березня сьогодні під час відкриття тренажерного центру з підготовки машиністів швидкісних електропоїздів на ст. Дарниця віце-прем’єр-міністр України – міністр інфраструктури Борис Колесніков. Про це повідомив інформаційний центр "Україна-2012"
  • В Україні шукають адвокатів для надання безоплатної юрдопомоги населенню В Україні шукають адвокатів для надання безоплатної юрдопомоги населенню Міністерство юстиції України офіційно розпочало конкурс з відбору адвокатів, які залучатимуться до надання безоплатної вторинної правової допомоги. До участі в конкурсі запрошуються адвокати, які бажають виконувати замовлення держави на здійснення суспільно важливої місії – надавати правову допомогу тим, хто її потребує.
  • 24-25 квітня у консульстві Литви у Львові прийматимуть документи на візу 24-25 квітня у консульстві Литви у Львові прийматимуть документи на візу 24-25 квітня 2012 р. у приміщенні Почесного консульства Литовської Республіки у Львові працюватиме співробітник консульського відділу Посольства Литовської Республіки, який буде проводити прийом документів для відкриття Шенгенських віз з метою подорожі в Литву, приймати документи та надавати консультації з інших консульських питань.
  • У травні відбудеться фестиваль «Польська театральна весна у Львові» У травні відбудеться фестиваль «Польська театральна весна у Львові» На початку травня у Львові відбудеться театральний фестиваль «Польська театральна весна у Львові». Як повідомив медіа-порталу «Твоє місто» консул з питань двосторонньої співпраці ГК РП у Львові Марцін Зєнєвіч, на фестиваль приїдуть польські актори з Польщі та інших країн.
  • У Львові триває Весняний будівельний форум У Львові триває Весняний будівельний форум У львівському палаці спорту "Україна" розпочався Весняний будівельний форум, що поєднуває в собі дві окремі виставки: XXV Міжнародну виставку "БудЕКСПО - 2012" та VII Спеціалізовану виставку "Вікна. Двері. Дах - 2012". Серед цікавинок, що потрапили на очі медіа-порталу «Твоє місто» - двері, що відкриваються самі та будинки, які можна побудувати за 2 тижні.
  • Депутати дозволили медикам використовувати наркотичні засоби Депутати дозволили медикам використовувати наркотичні засоби Верховна Рада прийняла з урахуванням пропозицій президента Віктора Януковича закон, що дозволяє фізичним особам-підприємцям, що здійснюють медичну й ветеринарну практику, використовувати в роботі наркотичні засоби.
  • Як оформити польську візу на Євро-2012 Як оформити польську візу на Євро-2012 У Генеральному Консульстві Республіки Польща у Львові розповіли, скільки коштуватиме та що потрібно для оформлення візи для вболівальників, що планують відвідати матчі Євро-2012 на території республіки Польща.
  • Сьогодні на 50 автівках у Львові з`явились наклейки "Мені плювати на всіх" Сьогодні на 50 автівках у Львові з`явились наклейки "Мені плювати на всіх" Сьогодні, 22 березня, у Львові відбувся рейд facebook-спільноти "Дайте пройти". Активісти ініціативи пройшлись центральними вулицями Львова та клеїли наклейки з написом: "Мені плювати на всіх! Паркуюсь, де схочу!" на ті машини, яку були припаркові не за правилами дорожнього руху та заважали проходу пішоходів.
  • Юрій Винничук презентував у Львові переклад роману «Весняні ігри в осінніх садах» Юрій Винничук презентував у Львові переклад роману «Весняні ігри в осінніх садах» 21 березня у Львові український письменник Юрій Винничук на творчому вечірі, присвяченому своєму 60-річчю, представив російськомовну версію роману «Весняні ігри в осінніх садах». Раніше україномовний роман був перекладений на англійську, болгарську та польську мови.
  • До Львова приїде 10 тис. фанів з Німеччини, 3-4 тис. – з Данії, - дані ЛОДА До Львова приїде 10 тис. фанів з Німеччини, 3-4 тис. – з Данії, - дані ЛОДА Львів та область очікують на час проведення Євро-2012 близько 10 тис. футбольних вболівальників з Німеччини, 3-4 тис. вболівальників з Данії. Кількість фанів з Португалії ще підраховується. Про це повідомив 21 березня заступник голови Львівської ОДА з питань Євро-2012 Володимир Губицький.
  • В українському уряді пропонують ввести податок на коридори та туалети В українському уряді пропонують ввести податок на коридори та туалети Кабінет міністрів України хоче стягувати податок не тільки з житлової площі (спальні кімнати), а й з нежитлових частин осель таких як туалети, ванні кімнати, коридори,- тобто з усієї площі нерухомого майна. Відповідний законопроект про стягування Податку на нерухомість розробило Міністерство фінансів України, пишуть "Коментарі"
  • Горілку в Україні хочуть маркувати. Ціна зросте  Горілку в Україні хочуть маркувати. Ціна зросте У рамках боротьби з "паленою" горілкою Державна податкова служба України планує запровадити електронну акцизну марку, що здорожчить собівартість продукту. За словами заступника начальника податкової міліції Василя Коваля, це марка у вигляді електронного чіпа, що наноситимуть на етикетку, як штрихкод.
  • Протягом 5 днів у Львові діятиме франкомовний табір для дітей Протягом 5 днів у Львові діятиме франкомовний табір для дітей З 26 по 30 березня (з понеділка до п’ятниці) з 10.00 до 16.00 год. у Львові діятиме франкомовний табір для дітей віком від 7 до 14 років. Вартість 5 днів навчання - 700 грн (у вартість входить обід).
  • У Львові автобуси 1 ТРАМ та 9 ТРАМ  тепер курсують під номерами №52 та 53 У Львові автобуси 1 ТРАМ та 9 ТРАМ тепер курсують під номерами №52 та 53 У Львові замість трамваїних маршрутів №1 та 9 (які пізніше були замінені автобусними 1 ТРАМ та 9 ТРАМ) курсують автобуси №52 та 53 відповідно. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради з посиланням на управління транспорту та зв’язку ЛМР. Вартість проїзду у цих маршрутках - 2 грн.
  • FIFA відкрила офіційний канал на Youtube FIFA відкрила офіційний канал на Youtube Сьогодні, 21 березня, відкрився офіційний відеоканал FIFA на YouTube, повідомляє офіційний сайт організації. Планується, що на ньому будуть висвітлюватися основні події, пов'язані з діяльністю організації.
  • У Львівській філармонії відзначатимуть 170-річницю Миколи Лисенка У Львівській філармонії відзначатимуть 170-річницю Миколи Лисенка 22 та 25 березня 2012 року у Львівській філармонії відбудуться святкові концерти, присвячені вшануванню 170-ої річниці від дня народження композитора та громадського діяча Миколи Лисенка. Серед них - концерт «Перлини української класики» з примадонною оперної сцени Вікторією Лук’янець та Камерним хором «Глорія» та
  • Садовий пообіцяв брендований громадський транспорт Львова до Євро-2012 Садовий пообіцяв брендований громадський транспорт Львова до Євро-2012 До Євро-2012 у Львові увесь громадський транспорт міста буде брендовано. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, - інформує прес-служба Львівської міської ради.
  • Служба допомоги 112 у Львові діятиме з травня цього року Служба допомоги 112 у Львові діятиме з травня цього року З травня в Україні почне працювати єдиний номер екстреної допомоги -112. Про це інформують "Головні новини Львова". У МНС впевнені, що нова система збереже багатьом людям життя та зменшить витрати на утримання кількох служб порятунку. Натомість деякі експерти сумніваються в ефективності нововведення і називають це черговою спробою розікрасти бюджетні кошти.
  • 27 жовтня у Львові виступить гурт Scorpions 27 жовтня у Львові виступить гурт Scorpions Всесвітньо відомий рок-гурт Scorpions дадуть у Львові концерт на велотреку СКА. Гурт виступить у Львові 27 жовтня 2012 року із прощальним шоу – Final Sting Tour. Після 45 років існування гурт їздить світом з прощальним турне.
  • Завтра у Львові активісти ініціативи "Дайте пройти" залишатимуть перші наліпки на автомобілях порушників Завтра у Львові активісти ініціативи "Дайте пройти" залишатимуть перші наліпки на автомобілях порушників Завтра, 22 березня, активісти facebook-спільноти "Дайте пройти" організовують рейд в центрі Львова по місцях, де автомобілісти найчастіше порушують правила стоянки та паркування. Про це повідомляють на офіційній сторінці інтернет-ініціативи.
  • У Львові відкрили перший в Україні музей шоколаду У Львові відкрили перший в Україні музей шоколаду Сьогодні, 20 березня, у Львові відкрили перший в Україні стаціонарний Музей шоколаду . Вхід у заклад для дітей до 10 років безкоштовний, для дітей віком від 10 до 18 років - особливі умови, про які можна дізнатися в музеї, для дорослих – 20 грн (за які треба придбати солодощі в музеї).
  • Новий львівський аеропорт відкриють 12 квітня Новий львівський аеропорт відкриють 12 квітня Відкриття нового аеропорту у Львові заплановане на 12 квітня. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий. Також він зазначив, що участь в урочистому відкритті візьме Мішель Платіні.
  • Злітна смуга львівського аеропорту майже готова Злітна смуга львівського аеропорту майже готова На злітно-посадковій смузі «Міжнародного аеропорту «Львів» тривають завершальні роботи: зараз укладають бетон.
  • У Львові розпочався Весняний будівельний форум У Львові розпочався Весняний будівельний форум Сьогодні, 20 березня, у львівському палаці спорту "Україна" розпочався Весняний будівельний форум, що поєднуватиме в собі дві окремі виставки: XXV Міжнародну виставку "БудЕКСПО - 2012" та VII Спеціалізовану виставку "Вікна. Двері. Дах - 2012".
  • Вагітних і неповнолітніх пропонують штрафувати за куріння та пияцтво Вагітних і неповнолітніх пропонують штрафувати за куріння та пияцтво Народні депутати пропонують ввести штраф у розмірі 51-85 грн для вагітних і неповнолітніх за вживання тютюну та алкоголю. Відповідний законопроект зареєстрували члени фракції БЮТ Олег Тищенко та Олександр Рябека.
  • Покататись на лижах весною львів`яни можуть на Драгобраті та Буковелі Покататись на лижах весною львів`яни можуть на Драгобраті та Буковелі Покататись на лижах чи сноуборді весною львів`яни можуть на гірськолижних курортах Драгобрат та Буковель. Там сезон триває до початку травня та у цей період діють знижки на катання та проживання, - розповів президент ГО «Адреналін» Андрій Крикуненко.
  • Цієї неділі за звання голосу країни на "1+1" змагатиметься Павло Табаков Цієї неділі за звання голосу країни на "1+1" змагатиметься Павло Табаков Цієї неділі, 25 березня, за звання голосу країни у телепроекті “Голос країни” (канал “1+1”) змагатиметься львів`янин Павло Табаков. Минулого тижня через брак голосів шоу покинула львів`янка Олеся Киричук.
  • Біля візового центру на Садовій у Львові заборонять стоянку Біля візового центру на Садовій у Львові заборонять стоянку Навпроти візового центру на вул. Садова, 2а у Львові заборонять стоянку. Про це медіа-портал «Твоє місто» повідомила голова Залізничної райадміністрації Ірина Чілімова.
  • Львів`ян просять повідомляти про продаж алкоголю неповнолітнім Львів`ян просять повідомляти про продаж алкоголю неповнолітнім У Львові звертаються до мешканців повідомляти про факти продажу алкогольних напоїв неповнолітнім. Зокрема, якщо під час Великоднього ярмарку, що відбудеться у Львові з 7 квітня до 13 травня на проспекті Свободи, буде зафіксовано продаж алкоголю неповнолітнім, з таким підприємцем буде розірвано угоду. Про це інформує прес-служба ЛМР з посиланням на директора департаменту економічної політики Ірину Кулинич.
  • Квитки на покази 9-го Lviv Fashion Week коштуватимуть від 100 до 350 грн Квитки на покази 9-го Lviv Fashion Week коштуватимуть від 100 до 350 грн Квитки на покази 9-го Lviv Fashion Week коштуватимуть 100-300 грн у п`ятницю (30 березня), 150-350 у вихідні (31 березня, 1 квітня). Про це повідомили організатори Львівських тижнів моди.
  • Сьогодні вночі на проспекті Свободи у Львові буде частково обмежено рух Сьогодні вночі на проспекті Свободи у Львові буде частково обмежено рух Сьогодні, з 22.00 19 березня до 06:00 20 березня буде перекрито рух транспортних засобів по осі пр. Свободи, 18 (смуга з одностороннім рухом, права сторона).
  • Депутати подали законопроект, за яким через відсутність дитячого крісла штрафуватимуть Депутати подали законопроект, за яким через відсутність дитячого крісла штрафуватимуть Народні обранці в поданому до Верховної Ради законопроекті № 5220-д пропонують встановити штраф за перевезення дітей без спеціальних крісел у розмірі 340-425 гривень.
  • Прем`єри "Твого міста" можна переглянути в Інтернеті Прем`єри "Твого міста" можна переглянути в Інтернеті Минулого тижня у Львові на телеканалі ZІK стартували дві нові телепрограми виробництва продакшн-студії "Твоє місто": програма про моду "Дрес-код" та про ліс і лісівництво "Лісовий сектор". Для тих, хто не зумів подивитись новинки на телеканалі, відео буде опубліковано на порталі tvoemisto.tv.
  • Завтра на вокзалі у Львові пасажирів консультуватимуть лікарі Завтра на вокзалі у Львові пасажирів консультуватимуть лікарі 20 березня о 10.00 на Головному вокзалі Львова під час медичного профілактично-просвітницького проекту «Майстерня здоров’я» пасажири зможуть отримати консультації лікарів стосовно профілактики застудних захворювань, виміряти тиск та поспілкуватися зі спеціалістами щодо стану свого здоров'я. Про це інформує прес-служба Львівської залізниці.
  • Фахівці прогнозують підвищення цін на овочі на 30%
Фахівці прогнозують підвищення цін на овочі на 30% Через збитки у нинішньому сезоні та скорочення посівних площ на наступний сезон українські фермери готуються вже влітку підвищити ціни на овочі на 30%.
  • У неділю українці перейдуть на літній час У неділю українці перейдуть на літній час У неділю, 25 березня, о 03:00 по місцевому часу українці повинні перевести годинники на одну годину вперед. А отже - забрати одну годину сну.
  • Львів`яни можуть задати запитання посадовцеві з управління транспорту ЛМР Львів`яни можуть задати запитання посадовцеві з управління транспорту ЛМР Вже зараз львів`яни можуть задати запитання заступникові начальника управління транспорту та зв'язку Андрієві Білоусу. Відповіді вони отримають у середу, 21 береня, з 12.00 до 13.00, коли посадовець проводитиме чат-конференцію.
  • Вихідні у Львові: куди піти? Вихідні у Львові: куди піти? У традиційній рубриці "Вихідні у Львові" "Твоє місто" розповість Вам, як цікаво провести ці два дні у Львові.
  • У неділю льв`ян запрошують долучитись до Хресної ходи У неділю льв`ян запрошують долучитись до Хресної ходи Завтра, 18 березня, у Хрестопоклонну неділю, львів’ян запрошують взяти участь у молитовній Хресній ході вулицясм Львова, яку традиційно організовує Львівська архиєпархія УГКЦ.
  • На автобусах іноземного виробництва у Львові розклеюють наклейки з інформацією українською мовою На автобусах іноземного виробництва у Львові розклеюють наклейки з інформацією українською мовою На багатьох автобусах іноземного виробництва відповідно до чинного законодавства вже розміщені наклейки з інформацією українською мовою. Крім цього тривають перемовини з підприємствами щодо налаштування електронних табло зі зазначенням номеру маршруту і кінцевими зупинками, - інформує прес-служба Львівської міської ради з посиланням на заступника начальника управління транспорту та зв’язку ЛМР Андрія Білоуса.
  • Сьогодні розпочинається телепрограма про ліс і лісівництво Сьогодні розпочинається телепрограма про ліс і лісівництво Сьогодні, 16 березня о 23.30 на телеканалі ZIK прем`єра: стартує програма "Лісовий сектор". З неї Ви дізнаєтесь про важливість лісового сектору для країни та її суспільства, соціальні, екологічі та економічні питання, пов’язані із лісовим сектором, а також про професію лісівника. Створення програми забезпечує продакшн-студія "Твоє місто".
  • З наступного тижня у Львові на неправильно припаркованих автомобілях залишатимуть наліпки З наступного тижня у Львові на неправильно припаркованих автомобілях залишатимуть наліпки З наступного тижня активісти facebook-спільноти "Дайте пройти" розпочнуть наклеювати на автомобілі, що порушують правила паркування, наліпки. Про це на сторінці у групі повідомив активіст руху Отар Довженко.
  • Після Великодня на Привокзальному ринку у Львові закінчать реконструкцію м’ясної зали Після Великодня на Привокзальному ринку у Львові закінчать реконструкцію м’ясної зали Після Великодніх свят у Львові на Привокзальному ринку закінчать реконструкцію м’ясної зали. Зокрема проведуть демонтаж старих вітрин, прилавків, замінять підлоги під майбутніми холодильними вітринами та зроблять санітарний ремонт м`ясного залу, - повідомив керуючий залою м’ясної продукції Андрій Задорожний.
  • У дні матчів Євро-2012 в зоні навколо "Арени Львів" буде обмежено рух транспорту У дні матчів Євро-2012 в зоні навколо "Арени Львів" буде обмежено рух транспорту Під час чемпіонату Європи з футболу 2012 року у дні матчів рух транспортних засобів буде обмежений у 1,5 км зоні навколо стадіону. Транспортний периметр обмежуватиметься вул. Вернадського, Кільцевою дорогою, вул. Проектована-8 та вул. Стрийська. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.
  • Сьогодні у Львові частково обмежено рух транспорту на вулиці Генерала Чупринки Сьогодні у Львові частково обмежено рух транспорту на вулиці Генерала Чупринки Сьогодні, 16 березня до 16:00 рух транспорту на вул.Генерала Чупринки на ділянці від вул.Г.Барвінок до вул.Конопської буде закрито, - інформує прес-служба Львівської міської ради.
  • У Львові назвали 10 найкращих бізнесменів області У Львові назвали 10 найкращих бізнесменів області Минулого тижня організатори конкурсу «ТОП-10. Власний бізнес» оголосили імена десяти найкращих бізнесменів Львівщини. Серед переможців – працівники зі сфери туристичного бізнесу, консалтингу, ораторського мистецтва тощо.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!