Новини
  • Китайці хочуть збудувати у Карпатах гірськолижний курорт світового класу Китайці хочуть збудувати у Карпатах гірськолижний курорт світового класу Китайські інвестори готові вкласти 150 млн. євро у будівництво гірськолижного курорту світового класу в Карпатах.
  • У понеділок у Львові на ремонт перекриють ще одну вулицю У понеділок у Львові на ремонт перекриють ще одну вулицю У понеділок, 27 серпня, у Львові стартують ремонтні роботи на вул. Навроцького – тут планують встановити нове дорожнє покриття та відремонтувати водовідведення.
  • П П'ятикласники в Україні вивчатимуть дві іноземні мови З навчального року 2013-2014 в усіх школах України з 5-го класу викладатимуть дві іноземні мови. Про це сьогодні на брифінгу в Харкові повідомив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.
  • Перехрестя Коперника-Стефаника у Львові обіцяють відкрити наступного тижня Перехрестя Коперника-Стефаника у Львові обіцяють відкрити наступного тижня У Львові триває ремонт вулиці Коперника – ділянки від повороту трамвайної колії до вулиці Стефаника. Відкрити рух для транспорту на цьому перехресті відновлять до першого вересня. Про це сьогодні на брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.
  • Про що шкодують батьки, коли виростають діти. Топ-20 Про що шкодують батьки, коли виростають діти. Топ-20 Більшість мам і татусів погодяться – діти виростають, не встигнеш змигнути оком. Трохи сумний Топ-20 тих речей, про які шкодують батьки, чиї діти вже дорослі, зібрало опитування.
  • На вулицях Львова побільшає міліціонерів На вулицях Львова побільшає міліціонерів З 22 серпня у Львові правоохоронці працюватимуть у посиленому режимі. Про це повідомляє прес-служба ГУ МВС України у Львівській області.
  • На Україну насувається 40-градусна спека На Україну насувається 40-градусна спека Літо в Україні завершиться 40-градусною спекою. Найгарячіше буде на півдні, сході та частково в центрі країни. В Україні можуть знову оголосити найвищий клас пожежної небезпеки – п'ятий.
  • Частина Львова не матиме гарячої води Частина Львова не матиме гарячої води У вересні гаряча вода "зникне" у двох житлових мікрорайонах Львова. З 10 вересня, як повідомляє прес-служба міськради Львова, заплановано другий етап повторних гідравлічних випробувань – у Рясне-1 та на Левандівці.
  • У п У п'ятницю центр Львова перекриють для авто У День Незалежності України, 24 серпня, громадський транспорт Львова працюватиме до 01.00 год. Крім того, центр міста буде закритий для руху. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.
  • Центр Львова поділять на пішохідні та паркувальні зони Центр Львова поділять на пішохідні та паркувальні зони Відповідною робочою групою прийнято концепцію створення пішохідних та паркувальних зон у центральній частині Львова. Планується, що в’їзд у пішохідну зону буде чітко регламентований. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.
  • У Залізничному районі Львова відновили подачу гарячої води У Залізничному районі Львова відновили подачу гарячої води Завершився перший етап гідравлічних випробувань, які проводило ЛКП «Залізничнетеплоенерго». Нагадаємо, повторні гідравлічні випробування розпочались 13 серпня. На час проведення випробувань було тимчасово припинено подачу гарячої води в 224 житлові будинки (ЛКП – 159, ЖБК і ОСББ – 54 і відомчі будинки – 11). Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • У Львові на три дні обмежать рух транспорту У Львові на три дні обмежать рух транспорту У зв’язку з проведенням низки заходів з нагоди святкування Дня державного прапора України та 21-ї річниці Незалежності України, 22-24 серпня у місті Львові буде тимчасово обмежено рух транспорту на окремих ділянках доріг, - повідомили у відділі Державтоінспекції м. Львова.
  • На День Незалежності у Львові безкоштовно годуватимуть варениками На День Незалежності у Львові безкоштовно годуватимуть варениками Вісім тисяч вареників – такою кількістю смаколиків планують пригостити гостей Свята вареника до Дня Незалежності України. Свято вареника відбудеться 25 серпня, о 15:00 у Парку культури ім. Богдана Хмельницького (на великому сценічному комплексі за літньою естрадою).
  • У Львові подешевшали поховання У Львові подешевшали поховання Вартість ритуальних послуг у Львові значно зменшилася порівняно з минулим роком -- повідомив Василь Глова, директор ЛКП "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг".
  • Одна із центральних вулиць Львова стане пішохідною Одна із центральних вулиць Львова стане пішохідною У Львові після ремонту вулиці Лесі Українки вона увійде до пішохідної зони. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради з посиланням на управління капітального будівництва Львівської міської ради.
  • Ціни на продовольчі товари можуть зрости за сезон на 10-15% Ціни на продовольчі товари можуть зрости за сезон на 10-15% Ф’ючерсні котирування світових бірж показують, що через 3-6 місяців прогнозується невелике зростання цін у межах 10% на всі види продукції. Це темп здорожчання невисокий порівняно з тим, що є на сьогодні. Про це розповів президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко
  • Частина Залізничного району Львова буде два дні без гарячої води Частина Залізничного району Львова буде два дні без гарячої води 21 та 22 серпня ЛКП «Залізничнетеплоенерго» проводитиме плановий ремонт теплової мережі. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.
  • У Львові на святкові вихідні обмежать рух транспорту У Львові на святкові вихідні обмежать рух транспорту 22-24 серпня у Львові тимчасово обмежать рух транспорту на окремих ділянках доріг. Це пов’язано із проведенням заходів з нагоди святкування 21-ї річниці незалежності України. Про це повідомив відділ Державтоінспекції м. Львова.
  • До кінця листопада у Львові буде закрита для руху вулиця Лесі Українки До кінця листопада у Львові буде закрита для руху вулиця Лесі Українки У Львові розпочали ремонтувати вулицю Лесі Українки. У зв’язку з цим рух транспорту тут до 23 листопада буде закритий. Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.
  • Завтра у Шевченківському районі Львова у зв Завтра у Шевченківському районі Львова у зв'язку з ремонтом не буде гарячої води Як поінформували у ЛМКП «Львівтеплоенерго», завтра, 21 серпня ремонтні бригади проводитимуть заміну теплової мережі від ЦТП на вул.Миколайчука, 1а до до ЦТП на вул.Лінкольна, 41а. У зв’язку з цим завтра, 21 серпня буде припинено подачу гарячої води до 6 будинків на вул. Лінкольна, 29, 37, 39, вул.Льняна, 9, 15, вул.Тичини, 12.
  • Податкова служба Львівщини змінила свою віртуальну адресу Податкова служба Львівщини змінила свою віртуальну адресу Сайт ДПС у Львівській області знаходиться тепер за новою адресою. Про це повідомляє прес-служба ДПС у Львівській області.
  • Ремонт вулиці Коновальця у Львові планують завершити до грудня Ремонт вулиці Коновальця у Львові планують завершити до грудня На вулиці Коновальця у Львові проводиться ремонт дорожне покриття, перемощують тротуари, замінюють водопровід, каналізаційні випуски, дощоприймачі та закладають футляри електромереж. Про це сьогодні на брифінгу повідомив заступник голови Франківської районної адміністрації Орест Тимчишин.
  • З листопада в Україні запрацює єдиний реєстр досудових розслідувань З листопада в Україні запрацює єдиний реєстр досудових розслідувань 17 серпня у Генпрокуратурі України презентували пробну версію єдиного реєстру досудових розслідувань. Його запровадять у листопаді - із набуттям чинності нового Кримінально-процесуального кодексу.
  • В Україні недоступна вакцина необхідної якості, - експерт ООН В Україні недоступна вакцина необхідної якості, - експерт ООН В Україні існує проблема якості вакцин і їх доступності. Про це заявив координатор системи ООН в Україні Олів'є Адам, передає ZN.UA.
  • Львівські шанувальники морозива отримали призи за перемогу у фотоконкурсі Львівські шанувальники морозива отримали призи за перемогу у фотоконкурсі 17 серпня відбулось нагородження переможців фотоконкурсу «Ми любимо морозиво»: лідер голосування Зоряна Горошко отримала великий набір різноманітного морозива від партнера конкурсу - торгової марки "ЛІМО". Також набір холодних частунків отримала Марія Пекарюк, чия світлина зайняла друге місце у конкурсі.
  • Цьогоріч зібрати дитину до школи буде на третину дорожче Цьогоріч зібрати дитину до школи буде на третину дорожче Цього року, щоб зібрати дитину до школи, батькам доведеться витратити на третину більше коштів, ніж торік. Як пояснюють продавці та виробники, подорожчання шкільної форми пов’язане з подорожчанням сировини, пише Радіо Свобода.
  • Львів Львів'яни можуть знову опинитися без гарячої води У «Львівгазі» застерігають: природного газу, виділеного для «Львівтеплоенерго», вистачить ще на декілька днів. І якщо ліміт не поповнять, то їм знову доведеться перекрити газ міським котельням. Натомість, у деяких будинках у місті теплої води немає досі, вже другий тиждень. Про це повідомляє телеканал ZIK.
  • В Україні зросли ціни на соціально важливі товари В Україні зросли ціни на соціально важливі товари Вартість більшості соціально важливих товарів в Україні у період 10-14 серпня підвищилась у середньому на 0,1-1,6%. Про це свідчать дані моніторингу Мінекономрозвитку.
  • Цього тижня у Львові буде тепло та майже без опадів Цього тижня у Львові буде тепло та майже без опадів До Львова повернулася тепла погода. За прогнозами синоптиків, 20 серпня на заході України мінлива хмарність, без опадів, вітер західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +12...+17 градусів, удень +26...+31.
  • Синоптики прогнозують Україні ранню осінь Синоптики прогнозують Україні ранню осінь Перші холоди прийдуть в Україну вже у вересні. Про це повідомляє директор українського Гідрометцентру Микола Кульбіда. За його словами, до кінця місяця погодні умови будуть різними, і значне потепління на наступному тижні зміниться на помірний температурний режим. Відтак, на початку вересня вже будуть перші прояви осені.
  • На вихідні у Львові буде сонячно На вихідні у Львові буде сонячно У Львові нічна температура повітря на вихідні триматиметься 11-13 градусів, а денна 23-24 градусів. Погода у неділю сонячна, часом хмарно, в суботу можливий дощ.
  • Ціни на відпочинок в Криму знизяться на 30% Ціни на відпочинок в Криму знизяться на 30% На початку вересня вартість проживання в Криму значно знизиться. Як заявив сьогодні на прес-конференції в Києві міністр курортів і туризму АРК Олександр Лієв, у вересні вартість послуг розміщення в Криму знизиться на 15-30% в порівнянні з цінами високого курортного сезону.
  • У центрі Львова встановлять турнікети, щоб обмежити заїзд на тротуари У центрі Львова встановлять турнікети, щоб обмежити заїзд на тротуари У Львові на вулиці Чайковського, Сербській та проспекті Шевченка встановлять турнікетні огорожі та стовпчики.
  • Жінки-керівники приносять компаніям більший прибуток, - дослідження Жінки-керівники приносять компаніям більший прибуток, - дослідження Під час Олімпійських ігор в Лондоні консалтингова компанія «Ернст енд Янг» представила нову експертну доповідь «Успішні люди:визнання ролі жінок в стимулюванні ділового та економічного розвитку». Про це повідомили у компанії.
  • У центрі Львова - масові корки У центрі Львова - масові корки Перекриття вул. Словацького та частини вул. Коперника у Львові спричинило суттєві затори на вул. Дорошенка у бік до центру міста, а також на прилеглих вулицях.
  • Міська влада Львова вирішила розширити Голосківське кладовище Міська влада Львова вирішила розширити Голосківське кладовище Межі Голосківського кладовища розширять. Відповідне рішення сьогодні, 16 серпня, прийняв виконавчий комітет Львівської міської ради.
  • Два дні львівська маршрутка №19 курсуватиме через вул. Підвальну Два дні львівська маршрутка №19 курсуватиме через вул. Підвальну У Львові у зв’язку з закриттям на ремонт залізничного переїзду на вул.Пластовій, 17 та 18 серпня автобусний маршрут №19 курсуватиме за зміненим маршрутом – через вулицю Підвальну. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • У роботу евакуаторів у Львові внесено зміни У роботу евакуаторів у Львові внесено зміни Прокуратура Львова опротестувала рішення виконкому про віднову роботи евакуаторів від 1 червня 2012 року.
  • Частина львів Частина львів'ян отримає гарячу воду В результаті переговорів між ЛМКП «Львівтеплоенерго» та НАК «Нафтогаз України», комунальному підприємству виділили ліміти природного газу в обсязі 1 млн 70 тис. м.куб. Відтак, вчора о 17:09 подачу газу до ТЕЦ-1 відновили. Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.
  • Рух вулицями Львова у неділю обмежать Рух вулицями Львова у неділю обмежать У Львові тривають святкування 100-ліття Пласту. У неділю, 19 серпня, вулицями міста пройде святкова хода. У зв’язку з цим з 12.00 до 13.30 год. рух на окремих вулицях буде обмежено.
  • Першокласники повинні отримати всі щеплення, - МОЗ Першокласники повинні отримати всі щеплення, - МОЗ Шестирічні діти мають отримати щеплення для профілактики дифтерії, правця, кору, паротиту, краснухи, поліомієліту. Вакцину для цих щеплень закупили в достатній кількості. Про це зазначили у прес-службі Міністерства охорони здоров'я України.
  • На Львівщині відкривають сміттєпереробний завод На Львівщині відкривають сміттєпереробний завод У Червонограді 22 серпня відкриють завод із переробки побутових відходів. Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації
  • Польща дозволила подвійне громадянство Польща дозволила подвійне громадянство Член Євросоюзу Польща дозволила подвійне громадянство та спростила надання його іноземцям, серед яких в країні найбільше проживає українців. Відповідні зміни запроваджує новий закон про громадянство, котрий набув чинності.
  • На фестивалі "Захід" цими вихідними виступатимуть Ляпис Трубецкой, Бумбокс, Zdob Si Zdub і Тартак. На фестивалі "Захід" цими вихідними виступатимуть Ляпис Трубецкой, Бумбокс, Zdob Si Zdub і Тартак. 17-19 серпня відбудеться Фестиваль ЗАХІД 2012, який проводиться з 2009 року на Львівщині. Як і минулого року, місце проведення події - колишній дитячий табір Сонячна Галявина в селі Родатичі неподалік Львова. Організатори кажуть, на фестивалі функціонуватиме три сцени, проводитимуться майстер-класи. Хедлайнерами будуть Ляпис Трубецкой, Бумбокс, Zdob Si Zdub, Крихітка, Тартак.
  • Сьогодні у Львові на ремонт закриють перехрестя Словацького-Коперника Сьогодні у Львові на ремонт закриють перехрестя Словацького-Коперника Від сьогодні, 16 серпня, у Львові на ремонт закривають перехрестя вулиць Словацького-Коперника. Про це поінформували у Галицькій районній адміністрації.
  • Сьогодні у Львові - матч "Україна-Чехія". Пряма трансляція - о 21.00 на телеканалі Інтер Сьогодні у Львові - матч "Україна-Чехія". Пряма трансляція - о 21.00 на телеканалі Інтер Сьогодні у Львові на стадіоні "Арена-Львів" відбудеться товариський матч "Україна - Чехія". Трансляцію матчу здійснюватиме канал "Інтер".
  • На працедавців чекають нововведення. Підписано закон На працедавців чекають нововведення. Підписано закон Президент України Віктор Янукович підписав закон України "Про зайнятість населення". Про це на брифінгу повідомила перший заступник глави Адміністрації Президента України - представник Президента в Кабінеті міністрів Ірина Акімова.
  • «Піккардій​ська терція» виконає Гімн України перед сьогоднішнім матчем на «Арені Львів» «Піккардій​ська терція» виконає Гімн України перед сьогоднішнім матчем на «Арені Львів» Сьогодні, 15 серпня, вокальна формація «Піккардійська терція» виконає Гімн України перед товариським матчем між національними збірними України та Чехії, який відбудеться на стадіоні "Арена Львів" (початок гри – о 21.00). Про це повідомила прес-служба "Піккардійців".
  • Квитки на Hyundai подешевшали Квитки на Hyundai подешевшали Квитки на швидкісні електропоїзди Інтерсіті+ (потяги Hyundai) із 14 серпня звільнено від ПДВ. Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".
  • Президент не дозволив "спрощенцям" сплачувати пенсійні внески поквартально Президент не дозволив "спрощенцям" сплачувати пенсійні внески поквартально Президент України Віктор Янукович ветував закон, який дозволяє «спрощенцям» платити єдиний внесок на обов´язкове державне соціальне страхування щоквартально. Про це «Коментарям» повідомили в прес-службі глави держави.
  • До 24 серпня у Львові триватиме Ярмарок продуктів бджільництва До 24 серпня у Львові триватиме Ярмарок продуктів бджільництва У дворику львівського Палацу мистецтв розгорнули виставку-ярмарок товарів бджільництва. На прилавках – не лише медове різнобарв’я, але й природні ліки, яких не завжди придбаєш у аптеці. Про це повідомляє телеканал новин "24".
  • Наступного тижня у Львові буде знову тепло Наступного тижня у Львові буде знову тепло Гідрометеорологічний центр прогнозує продовження інтенсивних дощів на півночі, заході і в центрі України з 15 серпня. Але вже з 20 серпня в Україну повернеться спекотна погода. Про це на брифінгу повідомив директор Гідрометеоцентру Микола Кульбіда.
  • Вулицю Пластову перекриють на ремонт Вулицю Пластову перекриють на ремонт 17 та 18 серпня у Львові проводитимуть капітальний ремонт на залізничному переїзді на вул. Пластовій. Про це поінформували у департаменті житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради.
  • У зв У зв'язку з матчем "Україна-Чехія" у Львові сьогодні підсилять громадський транспорт Cьогодні у Львові у зв’язку з проведенням футбольного матчу між збірними командами України та Чехії, автобусні та тролейбусні маршрути, що ведуть до стадіону, будуть підсилені додатковими транспортними одиницями. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.
  • В Україні призупинили видачу паспортів В Україні призупинили видачу паспортів Україні виникла проблема з видачею внутрішніх паспортів. Про це пише газета Сегодня з посиланням на прес-секретаря МВС Володимира Поліщука.
  • Експерти оприлюднили пропозиції щодо ліквідації смороду у Львові Експерти оприлюднили пропозиції щодо ліквідації смороду у Львові Громадська рада при Львівській ОДА затвердила сьогодні,14 серпня, низку пропозицій до міської влади для уникнення неприємного запаху у Львові. Зокрема, експерти рекомендують встановити систему примусового вентилювання каналізаційних колекторів.
  • Реєстрацію місця проживання та оформлення паспортів здійснюють за спрощеною системою Реєстрацію місця проживання та оформлення паспортів здійснюють за спрощеною системою Із 1 серпня підрозділи Державної міграційної служби України розпочали роботу з видачі паспортів громадян України та реєстрації місця проживання фізичних осіб за спрощеною процедурою. Про це повідомляє прес-служба Державної міграційної служби України.
  • У деяких вишах продовжили прийом документів до 15 серпня  у зв У деяких вишах продовжили прийом документів до 15 серпня у зв'язку з недобором До 15 серпня абітурієнти, які не вступили на бюджет, ще можуть подати документи у деякі виші. Міністерство освіти продовжило третю хвилю вступу, оскільки низка державних вишів не добрала студентів.
  • Кабмін розширив перелік ліків з регульованою ціною Кабмін розширив перелік ліків з регульованою ціною Кабмін розширив перелік ліків, ціни на які буде встановлювати держава. Таке рішення було прийнято Кабміном 13 серпня.
  • Львів Львів'яни досі без гарячої води На 14 серпня «Львівгаз» не відновив подачу газу до ТЕЦ-1 та 15 котелень Львова. Про це повідомляє Львівська міська рада з посиланням на ЛМКП «Львівтеплоенерго».
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!