Новини
  • Топ-20 порад, як добре виспатися вночі Топ-20 порад, як добре виспатися вночі Насичений подіями та стресами день, неправильне харчування, гаджети, до котрих так і тягнеться рука – усе це може заважати добре виспатися вночі.
  • Для чого у львівських школах встановлюють банкомати Для чого у львівських школах встановлюють банкомати Днями банківський термінал встановили у львівській школі №34. Тепер, подекуди, за обіди школярі матимуть змогу розраховуватись як готівкою, так і з допомогою карток.
  • У Львові розробили електронний протез, що буде по кишені українцям У Львові розробили електронний протез, що буде по кишені українцям У Львові впродовж 24 годин група робототехніків з усієї України мудрувала над електронним протезом. Вони закрилися в кімнаті і поставили собі за мету – з матеріалів, які їм надали організатори, зробити механічну руку. Її робили з деталей, надрукованих в 3Д-принтері.
  • У Львові медикам розкажуть, як поїхати на навчання в Австрію і Німеччину У Львові медикам розкажуть, як поїхати на навчання в Австрію і Німеччину У середу, 6 травня, у Львові відбудеться безкоштовний семінар для студентів-медиків та лікарів на тему «Вища медична освіта та стажування в Австрії та Німеччині для українців».
  • Чи має переваги приватна медицина? Чи має переваги приватна медицина? Нині державна медицина відходить у минуле. Людина хоче розуміти, за що вона платить, й отримувати натомість якісні послуги та дбайливе ставлення. У кожного з’являється можливість обирати, кому довірити найцінніше – своє здоров’я. Tvoemisto.tv розповість вам про сім основних переваг приватного лікування. ®
  • Викладач зі Львова назвав 10 претензій до тестів ЗНО з української мови Викладач зі Львова назвав 10 претензій до тестів ЗНО з української мови Викладач Львівського національного університету імені Івана Франка, кандидат філологічних наук вважає, що майже чверть завдань тесту з української мови не мають однозначної відповіді.
  • Відповіді на ЗНО з української мови можуть переглянути Відповіді на ЗНО з української мови можуть переглянути Якщо за результатами експрес-аналізу буде встановлено, що дуже велика кількість абітурієнтів не змогла правильно виконати завдання тесту ЗНО з української мови і літератури № № 29 -33, то Український центр оцінювання якості освіти проситиме Комісію з визначення результатів повернутися до визначення правильних відповідей на зазначені завдання.
  • Коли можна буде додатково скласти ЗНО з української мови Коли можна буде додатково скласти ЗНО з української мови Завтра, 24 квітня, відбудеться зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури. Зокрема, для тих, хто через поважні причини не зможе завтра прийти на тестування, проведуть додаткову сесію 9 червня.
  • Андрій Кокотюха про те, чому на Сихові має бути більше книгарень Андрій Кокотюха про те, чому на Сихові має бути більше книгарень Львів відрізняється від інших міст України тим, що кількість книгарень на певну кількість населення тут цілком задовільна, хоча все одно їх мало.
  • У Шевченківському районі Львова відкрили нову амбулаторію У Шевченківському районі Львова відкрили нову амбулаторію Для мешканців Шевченківського району відкрили амбулаторію сімейної медицини 1-ої міської клінічної лікарні ім. Князя Лева на вул. Лінкольна, 53. Відтак, 13 500 мешканців вулиць Лінкольна, І. Миколайчука, М. Хвильового, С. Паньківського, Шполянська, Господарська, Чигиринська, Очаківська, Селянська, Льняна, І. Кревецького, П. Тичини, Уманська, Інструментальна, Замарстинівська, Б. Хмельницького, Липинського, Промислова, Б. Грінченка, Збоїща відтепер можуть швидко отримати допомогу медиків неподалік дому.
  • Відсьогодні курси найкращих українських вишів можна пройти онлайн Відсьогодні курси найкращих українських вишів можна пройти онлайн Український католицький університет, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Києво-Могилянська академія та Львівська IT школа стали партнерами платформи масових безкоштовних онлайн-курсів «Prometheus». Вперше в історії української освіти провідні навчальні заклади об’єднали зусилля для того, щоб зробити найкращу освіту доступною кожному.
  • Львівських IT-шників навчатимуть лідерству та управлінню проектами Львівських IT-шників навчатимуть лідерству та управлінню проектами 25 квітня у Львові відбудеться третій етап першої міжнародної конференції IT NonStop. Тематика конференції у Львові: Управління проектами та методики PM. Організатор – львівський офіс американської компанії DataArt.
  • 3 тези про перспективи медичного туризму у Львові 3 тези про перспективи медичного туризму у Львові Львову варто розвивати не лише традиційний туризм, використовуючи той ресурс, який створювали тут століттями, але і медичний туризм. Таку думку у розмові із журналістом tvoemisto.tv висловив екс-міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета
  • Як побороти хронічну втому Як побороти хронічну втому Що робити, якщо Вам важко прокинутися уранці, а упродовж дня вас не полишає сонливість та постійне відчуття втоми?Лікарі стверджують, що близько у 50% пацієнтів такі симптоми пов’язані із порушенням роботи «щитовидки» або браком заліза. Однак, доволі часто хронічну втому та сонливість можна побороти завдяки простим рецептам.
  • Як визначатимуть медалістів у школах? 5 нововведень Як визначатимуть медалістів у школах? 5 нововведень МОН затвердило нове Положення про золоту та срібну медаль. У вже підписаному міністром наказі також передбачений механізм нагородження учнів, які раніше вчилися на окупованих територіях.
  • 12-річна освіта повернеться до шкіл. Що зміниться у навчальному процесі 12-річна освіта повернеться до шкіл. Що зміниться у навчальному процесі Міністр освіти і науки Сергій Квіт підтвердив наміри Міністерства щодо переходу на 12-ти річну шкільну освіту та спрощення навчальних програм. Відтак Повну середню освіту діти здобуватимуть впродовж 12-ти років за схемою на 5+4+3, а шкільні програми та навчальні плани будуть розвантажені. Про це на своєму Facebook повідомив заступник міністра освіти і науки Павло Полянський.
  • Вступ-2015: три найважливіші нововведення Вступ-2015: три найважливіші нововведення Міністерство освіти та науки України вводить для цьогорічних абітурієнтів мінімальний рівень знань та нову систему визначення конкурсного балу. Окрім того, планують позбавити ліцензії ті вищі навчальні заклади, які надають неякісну освіту і готують некомпетентних фахівців.
  • Психолог про рани війни і способи їх лікування Психолог про рани війни і способи їх лікування Побачене на війні не може залишити людину такою, якою вона була раніше. Змін є чимало і далеко не завжди людина може впоратися з ними сама. Чому і як саме люди змінюються на війні, як правильно говорити із тими, хто повернувся із зони АТО, та як їх повернути до нормального життя? Відповіді на усі ці питання у розмові із tvoemisto.tv надав практичний психолог Центру психічного здоров'я при шпиталі Митрополита Шептицького Володимир Станчишин.
  • Патріотичне виховання у школах. Що зміниться? Патріотичне виховання у школах. Що зміниться? У Міністерстві освіти й науки планують максимально інтегрувати національно-патріотичне виховання в освітній процес. Обіцяють, що це не буде лише банальне вивчення українознавства, а й опанування практичних навичок, необхідних під час бойових дій.
  • Цьогоріч ЗНО із української мови складатимуть 24 квітня 
Цьогоріч ЗНО із української мови складатимуть 24 квітня У п’ятницю, 24 квітня, всі випускники одинадцятих класів складатимуть тест зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури. Цього року результати тесту також будуть враховуватися, як державна підсумкова атестація з даного предмету.
  • Студентів звільнили від участі в АТО Студентів звільнили від участі в АТО Верховна Рада звільнила від проходження військової служби в особливий період студентів, аспірантів та докторантів денної форми навчання.
  • У дитсадках Львова з’являться 22 нові групи. Адреси У дитсадках Львова з’являться 22 нові групи. Адреси У 2015 році планують відкрити 22 нові групи у львівських дитячих садках.
  • ВНЗ робитимуть і видаватимуть дипломи самостійно ВНЗ робитимуть і видаватимуть дипломи самостійно Українські виші відтепер самостійно виготовлятимуть та видаватимуть документи про вищу освіту. Окрім того, вартість створення цього документа буде меншою.
  • У Львові стане на три виші менше У Львові стане на три виші менше В Міністерстві освіти визначили, діяльність яких вищих навчальних закладів не відповідає ліцензійним умовам і які мають бути закриті. У перелік потрапили три львівські виші.
  • Скільки у львівських школярів триватимуть весняні канікули Скільки у львівських школярів триватимуть весняні канікули Від сьогодні більшість львівських школярів пішли на весняні канікули, які триватимуть до 10 квітня. За даними управління освіти ЛМР, загалом по місту є 12 навчальних закладів, які прийняли рішення про перенесення дат канікул, повідомили в прес-службі міськради.
  • ТОП-3 напої для покращення імунітету ТОП-3 напої для покращення імунітету Хоч за вікном і весна, погода не перестає передавати зимові «привіти». І, оскільки організм людини вже налаштований на зміну клімату, ми помічаємо, що всі починають хворіти. Для того, щоб уникнути грипу у цю нестабільну пору, варто заздалегідь подбати про імунітет. Тому ми пропонуємо вам три рецепти напоїв, які допоможуть почуватися здоровими.
  • Як здобути освіту в Польщі? Перелік спеціальностей Як здобути освіту в Польщі? Перелік спеціальностей Українським школярам пропонують безкоштовне навчання після 9-10 класу в Польщі. Вимоги – базові знання польської мови, зокрема вміння читати, писати та спілкуватися.
  • Три нововведення ЗНО: українська мова – передусім Три нововведення ЗНО: українська мова – передусім Міносвіти оголосило нові умови проведення цьогорічного зовнішнього незалежного оцінювання. На майбутніх абітурієнтів чекають кілька інновацій від міністерства.
  • Святослав Вакарчук буде студентом Єльського університету Святослав Вакарчук буде студентом Єльського університету Лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук на чотири місяці стане студентом одного з найпрестижніших вишів світу – Єльського університету.
  • Хто платитиме за підручники у школах? МОН розглядає три варіанти Хто платитиме за підручники у школах? МОН розглядає три варіанти У Міністерстві освіти і науки України заплановані суттєві нововведення. Тут вирішили відмовитися від фінансування державою підручників, та вирішили перекласти ці витрати на плечі вчителів. Що означатимуть для батьків нововведення у коментарі tvoemisto.tv роз'яснила заступник начальника управління освіти ЛМР Оксана Росипська.
  • 10 програм квітня для освіти за кордоном 10 програм квітня для освіти за кордоном Tvoemisto.tv пропонує вам ознайомитися із освітніми програмами для стажування або навчання за кордоном. Серед пропонованих країн – Франція, Німеччина, США й Туреччина.
  • Виклики перед українськими лідерами: лекція від професора із США Виклики перед українськими лідерами: лекція від професора із США У Львові американський професор Річард Фаркас прочитає лекцію «Виклики, з якими стикаються амбітні українські лідери».
  • МОН позбавить ліцензій кілька десятків вишів МОН позбавить ліцензій кілька десятків вишів До кінця навчального року ліцензій позбавлять кілька десятків навчальних закладів університетського типу.
  • Перехід на літній час: три поради, як швидко адаптуватися Перехід на літній час: три поради, як швидко адаптуватися Сьогодні вночі українці перейшли на літній час. Психологи стверджують, що пристосування до нового ритму потребує певних затрат часу та енергії. Tvoemisto.tv пропонує кілька порад, як зробити це швидко і безболісно.
  • Як залишатися активним і здоровим в офісі: 10 порад Як залишатися активним і здоровим в офісі: 10 порад Охорона здоров'я нині є гарячою темою і стан особистого здоров'я та індустрія в цілому знаходиться на підйомі. Якщо ви є співробітником офісу/фірми/компанії, ви маєте знати, що бути здоровим значить мати переваги, серед яких: менше пропущених днів, більш висока продуктивність та менші навантаження.
  •  У Львові для поранених бійців придбали новітній апарат очищення крові У Львові для поранених бійців придбали новітній апарат очищення крові Від 26 березня важкохворі солдати у Львівському військовому госпіталі мають більше шансів на одужання. Адже лікарі отримали новітній апарат «Прісмафлекс» для реабілітації та тривалого очищення всього організму. Лікарі розповідають, що багато важких уражень організму можна буде вилікувати за допомогою такого обладнання.
  • Львівський ліцей став найкращим в Україні Львівський ліцей став найкращим в Україні За результатами 4-го щорічного рейтингу найкращих шкіл від видання «Фокус», найкращою школою України визнали Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат при Львівському національному університеті ім. І. Франка. На 2-му місці – донецький ліцей-інтернат «Ерудит», «бронза» – у Києво-Печерського ліцею №171 «Лідер».
  • 4 поради, як приборкати артеріальний тиск 4 поради, як приборкати артеріальний тиск У сучасному світі мало кого здивує діагноз артеріальна гіпертензія. Якщо її, на щастя, немає у вас, то, можливо, вона зачепила ваших батьків, когось із родичів чи близьких вам людей. Про те, як уникнути цього захворювання, розповідає кандидат медичних наук, заступник головного лікаря Національного Інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова Олександр Береговий.
  • Як зарезервувати ліки у львівських аптеках: 4 кроки Як зарезервувати ліки у львівських аптеках: 4 кроки Відтепер ліки, косметику та медичні товари можна зарезервувати телефоном. Таку послугу пропонує мережа аптек «D.S.».
  • Як зміниться медицина. 5 тез канадського професора Як зміниться медицина. 5 тез канадського професора Медицина у світі стрімко рухається вперед. Вчені змогли розшифрувати генетичний код людини, а не так давно навчилися робити це швидко та майже масово. Це дає доступ до цілком нових методів лікування та запобігання хворобам. Якою буде медицина вже за кілька років, коли новітні методи будуть доступні в Україні, та які виклики вона поставить перед людством, на візійній конференції Intro 2015 Львівської бізнес-школи УКУ та у розмові із tvoemisto.tv розповів директор лабораторії молекулярної діагностики, професор медичного факультету Макгільського та Монреальського університетів (Канада) Юрій Мончак.
  • Львів’ян запрошують на лекцію про Інтернет-журналістику Львів’ян запрошують на лекцію про Інтернет-журналістику Колишній заступник головного редактора tvoemisto.tv Лілія Кузік проведе 26 березня публічну лекцію на тему "Інтернет-журналістика: чому мало бути лише журналістом". Зустріч відбудеться у львівському креативному просторі coMMuna. Початок о 16.00 годині.
  • Сьогодні у Львові розкажуть, як створити успішний стартап Сьогодні у Львові розкажуть, як створити успішний стартап Про те, як створити такий стартап, аби зацікавити інвестора, сьогодні розкажуть у Львові. Про це повідомили у Львівській бізнес-школі УКУ.
  • Англійська для дітей: створено Youtube-канал із розвиваючими мультиками Англійська для дітей: створено Youtube-канал із розвиваючими мультиками Проект налічує близько 800 відеозаписів: розвиваючих мультфільмів та пісень, що допомагають дітям вивчати англійську мову.
  • Як рятуватися від гіповітамінозу. Поради дієтолога Як рятуватися від гіповітамінозу. Поради дієтолога У весняний період наш організм традиційно страждає браком вітамінів. Як рятуватися від гіповітамінозу та не витрачати при цьому значних коштів, tvoemisto.tv розповів президент Асоціації дієтологів України Олег Швець.
  • До переліку ЗНО додадуть ще 8 мов До переліку ЗНО додадуть ще 8 мов Перелік тестів ЗНО-2016 може бути розширено. Освітяни планують створити нові тести з іноземних мов, серед яких - польська, кримськотатарська та новогрецька мови.
  • У Львові презентують виші Польщі та України У Львові презентують виші Польщі та України У п’ятницю, 13 березня, у Львівському палаці мистецтв відкрили міжнародну виставку «Вища освіта – 2015». Виставку організували Міжнародний освітній центр і Львівська торгово-промислова палата.
  • Чому важливо знати, яка вода тече з вашого крана Чому важливо знати, яка вода тече з вашого крана Багато львів’ян незадоволені якістю питної води. Ми достовірно не знаємо, що ми п’ємо і як вода впливає на наш організм. А багато що залежить від звичайної хімії.
  • Кубок світу вперше виборов український гімнаст Кубок світу вперше виборов український гімнаст Здобуття Кубка світу стало завершенням урожайного спортивного сезону гімнаста Олега Верняєва. 21-річний киянин виграв усі три етапи кубкової серії в багатоборстві: у листопаді – в Штутгарті, в грудні – в Глазго та цими вихідними в американському Арлінгтоні, ставши першим українським спортсменом, якому вдалося стати володарем Кубка світу.
  • На Львівщині судитимуть лікаря за недбальство при пологах На Львівщині судитимуть лікаря за недбальство при пологах Прокуратура Львівської області затвердила та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно лікаря Жидачівської центральної районної лікарні, прес-служба прокуратури Львівської області.
  • Львів заполонив  шкідливий для здоров Львів заполонив шкідливий для здоров'я дим Дим, що потрапляє у повітря від спалювання рослин, є вкрай шкідливим не лише для алергіків. Зокрема, токсини, що утворюються при спалюванні рослин шкідливі для усіх систем в організмі, зокрема, вони завдають шкоди бронхо-легеневій, судинній, та статевій системі та завдають шкоди для імунної системи та щитовидної залози. Як можна захиститися від шкідливого впливу tvoemisto.tv розповіла головний позаштатний спеціаліст Департаменту охорони здоров'я ЛОДА з алергології Анізія Бандрівська.
  • Коли львівські школярі підуть на весняні канікули: нововведення Коли львівські школярі підуть на весняні канікули: нововведення Цього року весняні канікули у львівських школярів почнуться пізніше.
  • Вища освіта в Україні: 16 змін Вища освіта в Україні: 16 змін Новий закон «Про вищу освіту» набув чинності ще 6 вересня минулого року. Отже, що змінилося у системі вищої освіти в Україні?
  • 10 порад, що допоможуть покращити настрій 10 порад, що допоможуть покращити настрій Після зими завжди важко перейти до нового темпу і налаштуватись на весняний ритм життя. Це, зазвичай, тягне за собою депресії . Тому ми публікуємо поради, що допоможуть швидко покращити настій і налаштуватись на потрібну хвилю.
  • 10 найтиповіших росіянізмів у картинках 10 найтиповіших росіянізмів у картинках Говорити правильною українською - легко. Топ-10 росіянізмів, які можуть непомітно «закрастися» у мову львів'ян
  • Де у Львові з’являться велодоріжки у 2015-му Де у Львові з’являться велодоріжки у 2015-му Цього року у Львові з’явиться кілька велодоріжок та велосмуг. Радник міського голови з питань розвитку велоінфраструктури Олег Шмід у коментарі tvoemisto.tv розповів, де саме цього року мають з’явитися дороги для велосипедистів.
  • 4 можливості навчатися за кордоном. Як податися? 4 можливості навчатися за кордоном. Як податися? Tvoemisto.tv пропонує вам перелік стипендійних програм для навчання або стажування за кордоном. Скористатися цими можливостями можуть як студенти, так і викладачі українських вишів.
  • Elos-омолодження: як виглядати молодшою? Elos-омолодження: як виглядати молодшою? З приходом весни жінці, як ніколи, хочеться виглядати красивою і молодою. Та й коли, як не навесні, починати всерйоз турбуватись про зовнішній вигляд? Молодість у 21-му сторіччі – не така вже й складна задача. Є багато технологій, які допомагають зберігати красу без хірургічного втручання.
  • Ліцензійні електронні книги українською. Де придбати? Ліцензійні електронні книги українською. Де придбати? Нині український інтернет-простір по вінця заповнений безкоштовним піратським чтивом: різними мовами й на будь-який смак. Дехто вважає, що шукати платні електронні книги в Інтернеті – як мінімум, дивно. Інші відстоюють позицію, що так ми обкрадаємо видавців й нівелюємо їхню працю. Для усіх, хто любить українську книжку, хоче підтримувати нашого виробника та готовий за це платити зі своєї кишені, Tvoemisto.tv підготувало перелік сайтів із ліцензійними електронними книжками.
  • У Львові розпочала роботу приватна поліклініка для дітей. Які послуги надають У Львові розпочала роботу приватна поліклініка для дітей. Які послуги надають Перший приватний медичний заклад, що має на меті надання амбулаторно-консультаційних послуг дітям, розпочав свою роботу за адресою проспект Червоної Калини, 68. У закладі кажуть, що мають УЗД, яке також дозволяє проводити огляд плоду в утробі матері на останніх місяцях вагітності.
  • Що зміниться в українських школах. 9 нововведень Що зміниться в українських школах. 9 нововведень Усі випробування державної підсумкової атестації в четвертих, дев’ятих і одинадцятих класах проходитимуть тільки у письмовій формі. Про це повідомив журналістів у Міністерстві освіти і науки заступник міністра Павло Полянський.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!