100 млн на зарплати вихователям у Львові та коли буде нова хвиля Covid. Головне

1023 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Кабінет міністрів вирішив продовжити адаптивний карантин в Україні до 31 березня 2022 року. Це означає, що всі правила доступу до публічних місць із Covid-сертифікатами, щодо носіння масок і дотримання дистанції залишаються в силі.

У фармацевтичній компанії Moderna заявили, що люди, особливо з ослабленим імунітетом, можуть заражатися відразу двома штамами коронавірусу – і «Дельта», і «Омікрон». Це може привести до появи ще більш заразного варіанту. 

Читайте також: Гід різдвяним Львовом. Головні святкові локації

У Львові додатково виділять 100 млн гривень на зарплати вихователям дитсадків. Зараз багато незакритих вакансій, і навіть у новому садочку на Малоголосківській персоналу бракує. На зростання зарплат очікують вже з січня 2022. 

Для тих, хто отримає додаткову дозу вакцини від коронавірусу, не передбачають новий Covid-сертифікат. Натомість «зелений» – про отримання повного курсу щеплення – залишається чинним. 

Читайте також: Екоіграшки, різдвяні прикраси, чай та солодощі. Прості ідеї подарунків на Миколая

Від 15 грудня прикордонники мають право здійснювати поверхневу перевірку осіб, речей і транспортних засобів. У разі відмови від перевірки особу можуть притягнути до адміністративної відповідальності.

Рада національної безпеки й оборони України прогнозує нову хвилю зростання випадків Covid-19 в середині лютого. Зі слів секретаря Олексія Данілова, збільшення хворих прогнозують з 15-20 лютого. 

Читайте також: Кредобанк запустив швидкі транскордонні перекази з Польщі в Україну

У суботу, 18 грудня, о 15:00 вулицю Бандери після реконструкції відкриють для проїзду транспорту. Також цією вулицею вже пустять трамвай. 

У Мостиськах будують сучасний агропарк «ФрутБанк» з переробки фруктово-ягідної продукції. Завод стане першим комунальним підприємством, яке обслуговуватиме фермерів зі Львівщини. Будівництво розпочали у вересні 2021 року, а вже наступного року тут планують запустити виробництво. 

Читайте також: «Я тішився, як дитина в Діснейленді, коли відкрив Львів», – власник артфкафе Те Амо

Роботи зі створення книгарні у приміщенні на вулиці Гнатюка розпочнуть вже наступного року. Для цього створять проєкт, щоб залучити приватного інвестора, який у співпраці з видавництвами облаштує книгарню. Однією з умов облаштування книгарні в цьому приміщенні є те, що її надаватимуть і на міські потреби. 

Львівський релігієзнавець та політолог Андрій Юраш став Надзвичайним і Повноважним Послом України у Ватикані. Указ про його призначення 14 грудня підписав президент Володимир Зеленський.

Гарного дня! 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!