Гривня подорожчала та 7 хворих на COVID-19 на Львівщині. Головне за ніч і минулу добу

3763 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Прямий

Фото: Прямий

Гривня. Нацвалюта різко зміцнилася до долара та євро. Зокрема, Нацбанк збільшив вартість гривні одразу на 43 копійки, встановивши її на 1 квітня на рівні 27,63 гривні за долар. Офіційний курс гривні до євро – 30,26 гривні (31 березня – 30,96 гривні).

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині пізно вночі стало відомо, що зафіксовано ще два випадки  COVID-19. Пацієнти – 31-річний чоловік та 51-річна жінка. Загалом хворих на коронавірус на Львівщині – 7.

Окрім того, у Львові у трьох водіїв комунального АТП-1 експрес-тестування виявили коронавірус. Нагадаємо, 30 березня його зафіксували ще у водійки трамваю. Оскільки експрес-тести не є повністю достовірними, то аналізи водіїв відправили на ПЛР-тестування.

Читайте ще: Чи пускають без масок у львівські супермаркети. Відео

А міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який раніше кілька разів висловлювався за введення надзвичайного стану заявив, що карантин в Україні може бути продовжений до другої половини травня.

Щодо цифр, то кількість хворих на коронавірус по всій країні зросла до 645 (з них 7 на Львівщині). Померло – 17 осіб, вилікувалося – 10. Страшна статистика.

Зокрема, на Тернопільщині інфікувалося за день 20 осіб – загалом хворих в регіоні 98, на Буковині ще плюс 14 – загалом 104. У Чернівецькій області облаштували блок-пости при в’їздах в область та у 5 селах. В Івано-Франківську відсьогодні обмежать доступ до дитячих майданчиків, а з 2 квітня працюватимуть КПП на в’їздах до міста.

У світі частково почала зменшуватися кількість нових інфікованих. Зокрема, в Італії у суботу їх було 5 974, у неділю 5 217, в понеділок 4 050, а у вівторок – 4 053. Однак кількість смертей є надзвичайно високою – за добу померло 837 людей. Загальна кількість склала 12 428 осіб. Однак, у Великій Британії за добу померли 393 людини – це найбільше з часів початку реєстрації COVID-19 в країні.

Читайте ще: Один відвідувач на 20 кв. м. У МОЗ оприлюднили умови роботи ринків під час карантину

Польща вводить нові обмеження в країні. Зокрема, віддаль між людьми в публічних місцях має бути не меншою, ніж два метри, на касі в маркеті – не більше трьох осіб. Окрім того, купівля товару має здійснюватися виключно в рукавичках. Обмеження вводяться і щодо відвідування парків та скверів.  

Загалом, кількість підтверджених випадків коронавірусу у світі перевищила 800 тисяч осіб, 172 тисячі 396 осіб вилікувалися, а 39 тисяч 33 людини померли.
 

Не про коронавірус. Після публікації «Слугою народу» Гео Леросом записів, на яких нібито фігурує брат керівника Офісу президента Андрія Єрмака, уже відкрито 5 кримінальних проваджень. Однак лише одна з них по факту ймовірної корупції в ОП, решта так чи інакше б’ють по Леросу.

Сам голова Офісу Зеленський каже про сплановану атаку на нього і бідкається, що живе в шаленому темпі, однак часу, щоб змінити своє авто на новенький «Мерседес» за 2,97 мільйона гривень у нього таки вистачило.

Читайте ще: Хворим на коронавірус дозволили відвідувати магазини і аптеки. Але за умови

Туркменістан і Путін. А в Туркменістані по-своєму борються з коронавірусом –  там це слово просто заборонили вживати. Медіа країни мають забути про його існування, а медики видалити з інформаційних брошур з охорони здоров’я.

А у лікаря, який влаштовував президенту РФ Володимиру Путіну екскурсію по московській лікарні з хворими на COVID-19, виявили новий коронавірус.

Гарного Вам дня! Цифри поширення страшні, але якщо дотримуватися заходів гігієни та здорового глузду, то він Вас не має зачепити. Згадуйте про коронавірус лише у прив'язці до Туркменістану та Путіна. Тримайтеся!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!