Новини
  • 5 тез про український бізнес в Польщі. Поради експерта 5 тез про український бізнес в Польщі. Поради експерта Сьогодні у Львові відбувся семінар «Перспективи ведення бізнесу в Польщі», організований «Юридичною компанією «Ейч.Ді.Партнерз». Про умови ведення польського бізнесу та можливості стати підприємцем у Польщі розповів фахівець із питань європейського права, економічного законодавства Польщі та України, а також конституційного і цивільного права цих країн, доктор юридичних наук Максим Ференц. Tvoemisto.tv підготували головні тези із доповіді спікера.
  • Львів’ян просять допомогти у пошуку 16-річної дівчини Львів’ян просять допомогти у пошуку 16-річної дівчини У Львові розшукують 16-річну Орисю Кіселик, яка пішла з дому 9 жовтня та не повернулась, – повідомляється на сторінці Личаківського РВ Кримінальної міліції у справах дітей.
  • Львів’янин, який вірить, що верховенство права – гарантія успіху держави Львів’янин, який вірить, що верховенство права – гарантія успіху держави Андрій Кавчук свого часу, нехтуючи перспективами, переїхав до Львова, щоб здобути юридичну освіту. Сьогодні громадський активіст впевнений, що депутатство – це інструмент, завдяки якому можна змінювати викривлене відношення суспільства до закону і права.
  • У Львові вночі та вранці на дорогах ожеледиця – водіїв просять бути обережними У Львові вночі та вранці на дорогах ожеледиця – водіїв просять бути обережними Львівський регіональний центр з гідрометеорології повідомив, що завтра, 13 жовтня, вночі та вранці на дорогах ожеледиця. Вночі часом дощ з мокрим снігом, налипання мокрого снігу. Вдень без істотних опадів. Вітер південно-східний 9-14 м/с. Температура повітря вночі становитиме 0-2° тепла, вдень 5-7° тепла, – повідомляють у прес-службі Львівської міської ради.
  • Де у Львові завтра не буде світла? Перелік вулиць Де у Львові завтра не буде світла? Перелік вулиць Завтра, 13 жовтня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Інтернет-олімпіади для школярів. Як взяти участь? Інтернет-олімпіади для школярів. Як взяти участь? Сьогодні, 12 жовтня, у Львові оголосили про початок проведення Інтернет-олімпіад з ІТ, англійської мови, математики, фізики, біології та хімії. Організатори запрошують до участі учнів як львівських шкіл, так і шкіл з інших міст та областей України, – інформують у прес-службі Львівської міської ради.
  • Те, що ви не знали про прикордонну службу. 16 фактів Те, що ви не знали про прикордонну службу. 16 фактів При перетині українського кордону, не всі розуміють, які відмінності у роботі прикордонників та митників. Про себе працівники прикордонної служби говорять що «ми перші, хто зустрічає, і останні, хто проводжає». Tvoemisto.tv пропонує кілька цікавих фактів про тих, хто не лише стереже кордони.
  • Конкурс для реформування судів. Як взяти участь? Конкурс для реформування судів. Як взяти участь? Національна Ініціатива «Відкритий Суд» оголосила конкурс з практичного реформування судової системи України «Репортер Відкритого Суду». Він спрямований на залучення активних і свідомих громадян до моніторингу діяльності судів та відстоювання своїх прав. Львів’ян запрошують долучатись до конкурсу.
  • Подарунки від відомих львів’ян стануть лотами «Аукціону надій» Подарунки від відомих львів’ян стануть лотами «Аукціону надій» Картина від Блаженнішого Святослава, книги від Національної спілки архітекторів та Оксани Караванської з авторською футболкою – нові лоти благодійного «Аукціону надій», який 30 жовтня відбудеться у Львові. За зібрані кошти організатори планують здійснити реставрацію скульптури «Ощадності» у Львові.
  • Львів Львів'ян запрошують на бізнес-вечір 17 жовтня відбудеться Львівський бізнес-вечір, на який запрошують представників бізнесу, влади та громадськості для спілкування, обміну ідеями, підтримки єдності, етики й партнерства. Цього року для Львівського бізнес-вечора особлива нагода – 6-та річниця найбільшого в Україні бізнес-клубу «Клуб Ділових Людей».
  • До кінця жовтня у Львові  обіцяють закінчити ремонт вулиці Устияновича До кінця жовтня у Львові обіцяють закінчити ремонт вулиці Устияновича Нині на вулиці Устияновича влаштовують дорожнє корито. Основні роботи мають завершити до кінця жовтня. Також планують реконструювати сквер та висадити чимало дерев. Про це інформують у прес-службі ЛМР.
  • Завтра розпочнуться Дні чеського кіно у Львові. Де переглянути Завтра розпочнуться Дні чеського кіно у Львові. Де переглянути Генеральне консульство Чеської республіки у Львові та Кіноклуб Олега Яськіва запрошують на фестиваль чеського кіно. Покази відбуватимуться три дні поспіль з 18:30 год. у кав'ярні «Штука», – інформують організатори на своїй фейсбук-сторінці. Вхід вільний.
  • Сьогодні – річниця створення гурту «Океан Ельзи». Три  відео із концертів Сьогодні – річниця створення гурту «Океан Ельзи». Три відео із концертів Сьогодні минає 21 рік із дня офіційного заснування гурту «Океан Ельзи». Пропонуємо три відеоролики із концертів, що передають їх атмосферу.
  • Якими будуть індустріальні парки Львівщини? Деталі Якими будуть індустріальні парки Львівщини? Деталі У рамках XV Міжнародного економічного форуму, що відбувся з 8-9 жовтня у Львові, обговорили про формування інвестиційного клімату на Львівщині, зокрема представили проекти індустріальних парків. Tvoemisto.tv пропонує детальніше дізнатися завдяки чому проекти таких парків можуть бути інвестиційно привабливими та врешті – зреалізованими.
  • У Львові на стіні ринку художник малює графіті із Шептицьким. Фото У Львові на стіні ринку художник малює графіті із Шептицьким. Фото У Львові на стіні Стрийського ринку 22-річний художник Андрій Савчишин малює композицію із портретами митрополита Андрея Шептицького. Керівництво ринку погодилося на такий креатив.
  • Львів’ян запрошують на майстер-клас з іконописання Львів’ян запрошують на майстер-клас з іконописання Комісія у справах молоді ЛА УГКЦ запрошує всіх 14 жовтня о 17:00 годині в іконописну майстерню, що на Святоюрській горі, де пройде перше відкрите заняття серії майстер-класів з іконописання «Ікона – вікно в небо» від Крамниці Добра. Майстер-іконописець Андрій Майовець розповість про традиції іконописання, введе учасників у сакральне мистецтво та налаштує на плідну спільну працю. Про це повідомляють у прес-службі міськради.
  • Ситуація на дорогах Львова: затор на вулиці Горбачевського Ситуація на дорогах Львова: затор на вулиці Горбачевського Нині у Львові вся вулиця Горбачевського у заторах. Про це повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv.
  • Де і чому у Львові не ввімкнули опалення Де і чому у Львові не ввімкнули опалення Станом на ранок 12 жовтня ЛМКП «Львівтеплоенерго» подає опалення до 1616 житлових будинків, які є в нього на обслуговуванні, 13 будинків залишилися без тепла. Про це розповіла речник ЛМКП «Львівтеплоенерго» Ганна Пищула.
  • У Львові пройшов етно-фестиваль «Країна Мрій». Фоторепортаж У Львові пройшов етно-фестиваль «Країна Мрій». Фоторепортаж У суботу, 10 жовтня, у Львові стартував найбільший український етно-фестиваль – «Країна мрій», який тривав упродовж двох днів, 10 та 11 жовтня. Мистецьке дійство відбулось просто неба в Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай». Пропонуємо вам кілька фото, що передають атмосферу цьогорічного фестивалю.
  • На ремонт дороги зі Львова до Луцька виділили майже 40 мільйонів гривень На ремонт дороги зі Львова до Луцька виділили майже 40 мільйонів гривень Найближчим часом 38 мільйонів гривень хочуть спрямувати на ремонт дороги Луцьк-Львів. Про це повідомив заступник начальника ГУ ДФС у Волинській області Богдан Шинкарук під час оперативної наради у облдержадміністрації 12 жовтня.
  • У Львові пройшов Марш, що показав історію української армії. Фото У Львові пройшов Марш, що показав історію української армії. Фото У неділю, 11 жовтня, у Львові відбулася урочиста хода українських військових під назвою Марш Слави захисників Руси-України. Розпочалася акція від пам’ятника В’ячеславу Чорноволу. Далі учасники заходу пройшли центральними вулицями міста Львова. Про це інформують у прес-службі ЛОДА.
  • Чи довго сніжитиме у Львові Чи довго сніжитиме у Львові Учора ввечері, 11 жовтня, у Львові розпочався перший снігопад, який триває і нині. Пропонуємо дізнатись, як довго продовжуватиметься «осіння зима» у Львові.
  • На Львівщині розпочали ремонт автодороги до Краківця На Львівщині розпочали ремонт автодороги до Краківця У п'ятницю, 9 жовтня, дорожники розпочали ремонт автомобільної дороги Мостиська-Краківець на ділянці км 13+600 – 19+100, що в межах с. Глиниця Яворівського району. Роботи проводять за рахунок коштів обласного бюджету.
  • Ситуація на дорогах Львова: «тягучка» на вулиці Стрийській Ситуація на дорогах Львова: «тягучка» на вулиці Стрийській Сьогодні, 12 жовтня, у Львові ускладнений рух вулицею Стрийською.
  • У Львові створять центр допомоги учасникам АТО У Львові створять центр допомоги учасникам АТО Новостворений центр допомоги учасникам АТО координуватиме усю роботу щодо вирішення будь-яких проблем учасників антитерористичної операції. Про це повідомив директор департаменту соціального захисту населення Львівської обласної державної адміністрації Василь Мартиняк.
  • У Львові частину проспекту Свободи відкрили для проїзду автівок У Львові частину проспекту Свободи відкрили для проїзду автівок Першу ділянку проспекту Свободи на відрізку від вулиці Гнатюка до вулиці Коперника відкрили для проїзду автівок. Повністю ж відновити рух проспектом обіцяють до середини жовтня.
  • В Україні створять кіберполіцію. 16 завданнь нового підрозділу В Україні створять кіберполіцію. 16 завданнь нового підрозділу Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков анонсував, що старт набору до цього підрозділу і детальні умови конкурсу оголосять 15 жовтня, а 26 жовтня почнеться атестаційний конкурс для всіх майбутніх кіберполіцейських. Про це повідомляють у прес-службі МВС України.
  • П’ять порад, що допоможуть навчити дитину вдячності П’ять порад, що допоможуть навчити дитину вдячності Вдячність – це те почуття, яке людина вчиться переживати із дитинства. Навіть дорослим інколи складно відрізнити щиру вдячність від звичайної вихованості, що вже й говорити про малюків. Пропонуємо вам 5 порад, що допоможуть навчити дітей проявляти вдячність і не соромитись цього почуття.
  • Вночі та вранці на дорогах Львова – ожеледиця
Вночі та вранці на дорогах Львова – ожеледиця У понеділок, 12 жовтня, вночі та вранці на окремих ділянках доріг ожеледиця. Про це повідомив Львівський регіональний центр з гідрометеорології.
  • 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень Тиждень, що минув уже став історією. Він був багатим на новини і події, а для декого психологічно складним. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 5-11 жовтня.
  • Де у Львові завтра не буде світла? Перелік вулиць Де у Львові завтра не буде світла? Перелік вулиць Завтра, 12 жовтня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • У Львові відзначать кращих діячів культури. Як податись на конкурс? У Львові відзначать кращих діячів культури. Як податись на конкурс? Управління культури Львівської міської ради оголошує конкурс у рамках Програми відзначення працівників культури. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Львів’ян запрошують на прем’єру фільму про священиків на війні Львів’ян запрошують на прем’єру фільму про священиків на війні Сьогодні, 11 жовтня, о 19:30 у храмі Різдва Пресвятої Богородиці (на Сихові) відбудеться прем’єрний показ документального фільму «Капелани» – про перебування священиків у зоні АТО. Вхід вільний.
  • Львів мальований: 20 міських пейзажів від польського художника Львів мальований: 20 міських пейзажів від польського художника Станіслав Тондос народився у 1854 році у Кракові. У 1869 – 1875 роках він навчався у краківській Академії образотворчих мистецтв під керівництвом Яна Матейки та Владислава Людкевича, а пізніше – у Відні та Мюнхені. Перш за все він малював акварелі, також використовував техніку олії та пастелі. Найчастіше Тондос зображав міські пейзажі Кракова, але малював також і Варшаву, Познань, Вроцлав та Львів. Пропонуємо 20 листівок із пейзажами Львова авторства Станіслава Тондоса.
  • Українцям стане легше отримати візу до Ісландії Українцям стане легше отримати візу до Ісландії Парламент Ісландії ратифікував угоду з Україною про спрощення оформлення віз. Про це повідомив посол України у Фінляндії та Ісландії (за сумісництвом) Андрій Олефіров у своєму твіттері
  • У Львові після ремонту відкрили частину вулиці Лисенка У Львові після ремонту відкрили частину вулиці Лисенка Раніше закриту на ремонт вулицю Лисенка відкрили. Ремонті роботи завершились на ділянці від вулиці Гуцульської до вулиці Короленка.
  • На Tvoemisto.tv триває розіграш безкоштовної гри у квест-кімнаті На Tvoemisto.tv триває розіграш безкоштовної гри у квест-кімнаті Tvoemisto.tv та Exit Game оголосили конкурс і пропонують львів'янам безкоштовну гру в одній із квест-кімнат лише за поширення допису у Facebook. Конкурс триває до 18:00 години 17 жовтня.
  • Кому і скільки треба їсти гарбуза, щоби бути здоровим Кому і скільки треба їсти гарбуза, щоби бути здоровим У давні часи римляни і стародавні греки робили з гарбуза пляшки для води та вина. А в наші дні гарбуз вважається корисним делікатесом. Пропонуємо дізнатись більше про корисні властивості цього воістину осіннього овоча.
  • Як налагодити внутрішню комунікацію в компанії? Поради експерта Як налагодити внутрішню комунікацію в компанії? Поради експерта Яким повинен бути колектив компанії для її успішного розвитку? Що означає: 1+1=11? Tvoemisto.tv пропонує кілька ключових тез про внутрішній клімат компанії від віце-президента з питань управління персоналом компанії SoftServe Ренати Чучмай, які прозвучали під час семінару на тему «Управління персоналом у період турбулентності», організованому юридичною компанією «Ейч. Ді. Партнерз».
  • 9 книжок, виданих у Львові, отримали премію «Книга року ВВС-2015» 9 книжок, виданих у Львові, отримали премію «Книга року ВВС-2015» ВВС Україна оприлюднила Довгі списки літературної премії «Книга року ВВС-2015» та «Дитяча Книга року ВВС-2015». Пропонуємо вам із ними ознайомитись.
  • Ситуація на дорогах Львова: рух вулицею Липинського паралізовано. Фото Ситуація на дорогах Львова: рух вулицею Липинського паралізовано. Фото Сьогодні, 10 жовтня, близько 14:00 Львові сталася потрійна ДТП. Про це пишуть активісти «Варти 1» на сторінці спільноти у Facebook.
  • Як Львів відзначатиме День захисника України. Перелік заходів Як Львів відзначатиме День захисника України. Перелік заходів У свято Покрови, 14 жовтня, в Україні відзначають 73-ю річницю створення Української Повстанської Армії та День захисника України. З цієї нагоди у Львові відбудеться ряд заходів, – інформують у прес-службі ЛМР.
  • Новинка від Facebook: замість like – емоційні смайлики. Відео Новинка від Facebook: замість like – емоційні смайлики. Відео Розробники Facebook вирішили дещо змінити традиційну кнопку «like». Невдовзі користувачі соціальної мережі зможуть висловлювати своє ставлення до постів різноманітними емоційними смайликами.
  • Постраждалу від вибуху  Львові міліціонерку перестали лікувати через борг Постраждалу від вибуху Львові міліціонерку перестали лікувати через борг Дільничного інспектора Надію Андрухів, яка підірвалася на розтяжці під час липневого вибуху у Львові, зараз не лікують і виписали з ізраїльської клініки. Жінка запевняє, що Україна не перерахувала за її лікування гроші.
  • Львівський студент, який не боїться відповідальності. Відео Львівський студент, який не боїться відповідальності. Відео Роман Лозинський звичайний юнак, який мріє про безпечну, заможну та комфортну країну. Але на відміну від багатьох однолітків він розуміє ніхто, окрім нас самих, не побудує таку Україну. Свою місію хлопець бачить у служінні людям. І на рівні міста він уже готовий брати на себе відповідальність та працювати для того, щоб медицина, освіта і транспорт були якісними вже зараз, а не в далеких планах.
  • Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Цими вихідними, 10 та 11 жовтня, у Львові пройде низка цікавих та захоплюючих подій, на які неодмінно варто потрапити. Серед найважливішого: найбільший етно-фестиваль країни, прем'єра документального фільму про перебування священиків на війні, фестиваль активного відпочинку, благодійний вечір музики та багато іншого.
  • Сьогодні у Львові чотири трамваї курсуватимуть зі змінами Сьогодні у Львові чотири трамваї курсуватимуть зі змінами Від учора і до 23:00 години 10 жовтня проводитимуть роботи із заміни аварійної ділянки колії на вул. І. Франка – Зеленій. У зв’язку з цим, впродовж дня трамваї №1, 3, 9, 11 цією ділянкою не курсуватимуть. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • На вихідних у Львові синоптики прогнозують заморозки та мокрий сніг
На вихідних у Львові синоптики прогнозують заморозки та мокрий сніг Сьогодні та завтра, 10-11 жовтня, на поверхні ґрунту та в повітрі будуть заморозки 0-2º. Про це попереджає Львівський регіональний центр з гідрометеорології.
  • У Львові змінили схему руху в сквері на вулиці Садовій У Львові змінили схему руху в сквері на вулиці Садовій В сквері, що знаходиться на розі вулиць Садової та Петлюри, завершуються ремонтні роботи. Там вирішили дещо змінити схему руху пішоходів, проклавши доріжку на місці, де перед тим була протоптана стежка.
  • Як впливає домашнє завдання на дітей. Світові приклади Як впливає домашнє завдання на дітей. Світові приклади Недоспані ночі, стрес, великі обсяги завдань – все це не тільки проблеми дорослих, але й школярів. Навіть наймолодші учні отримують домашні завдання, які батьки, буває, не можуть одразу розв’язати. Та чи справді секрет успішності в навчанні полягає у сумлінному виконанні домашньої роботи? Tvoemisto.tv зреферувало матеріал Independent щодо ролі шкільних завдань для учнів різних країн.
  • Фільм тижня у Львові: «Пен: Подорож до Небувалії» Фільм тижня у Львові: «Пен: Подорож до Небувалії» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду популярну дитячу розповідь про Пітера Пена – хлопчика, що не хотів ставати дорослим, і його пригоди у Небувалії.
  • Куди поїхати на вихідні зі Львова: в Стільсько до білих хорватів Куди поїхати на вихідні зі Львова: в Стільсько до білих хорватів Мало кому відомо, що неподалік Львова знаходиться село, яке було столицею колись існуючої чималої країни – Білої Хорватії. Tvoemisto.tv пропонує на прийдешніх вихідних відвідати унікальну місцину і перевірити, які ще таємниці ховають печери древніх монахів.
  • У Львові з’являться пункти із переробки й збору ртутних ламп У Львові з’являться пункти із переробки й збору ртутних ламп Наприкінці жовтня у Львові з’являться пункти із збору й переробки ртутних ламп. Для цього закуплено два мінівени, які переобладнано під пункти прийому. Також у жовтні планують урочисте відкриття заводу із переробки люмінісцентних ламп. Про це йшлося на конференції «Створення галузі переробки відходів електронного та електричного обладнання» під час XV Міжнародного економічного форуму, який завершився сьогодні у Львові.
  • В Україні підвищили стипендію для учнів та студентів В Україні підвищили стипендію для учнів та студентів Кабінет міністрів підняв розмір мінімальної суми стипендій для учнів професійно-технічних навчальних закладів та студентів вищих навчальних закладів. Відповідне рішення опубліковано на офіційному сайті уряду.
  • Львів’ян запрошують посадити іменне дерево у Парку культури Львів’ян запрошують посадити іменне дерево у Парку культури У Львові у Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького запустили нову акцію «Подаруй дерево парку», що надає змогу посадити дерево з нагоди Дня народження, створення чи поповнення сім’ї або іншого пам’ятного моменту. Про це інформують в адміністрації парку.
  • В освіті Львова розповіли, чи проводять молитви замість уроків В освіті Львова розповіли, чи проводять молитви замість уроків До департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради не надходило звернень про те, що у львівських школах під час уроків відбуваються молебені. Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповіла директор департаменту Галина Слічна.
  • Спортивні події у Львові на вихідні: 9-11 жовтня Спортивні події у Львові на вихідні: 9-11 жовтня Веслування, спортивна акробатика, велосипедний спорт чи лижні перегони, гандбол чи футбол – на цих вихідних львів’яни зможуть обрати з різноманітних видів спорту той, який їм більше до вподоби. А також перед тим підтримати футбольну збірну України у виїздному матчі проти Македонії у відборі на Євро-2015 сьогодні ввечері біля екранів телевізорів.
  • 5 причин відвідати фестиваль «Країна мрій» у Львові 5 причин відвідати фестиваль «Країна мрій» у Львові Уже завтра, 10 жовтня, у Львові розпочнеться найбільший український етно-фестиваль – «Країна мрій», який триватиме два дні, 10 та 11 жовтня. Мистецьке дійство відбудеться на свято Покрови просто неба – в Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай». Пропонуємо вам кілька цікавих фактів про цьогорічний фестиваль, які підтверджують непересічність цього дійства.
  • У Львові презентували першу в Україні еко-зупинку. Фото У Львові презентували першу в Україні еко-зупинку. Фото У Львові презентували першу в Україні Зелену Зупинку на площі Галицькій, навпроти пам’ятника Королю Данилу. Реалізацією еко-проекту займалася група львівських активістів, які тепер планують надалі створювати подібні зупинки й у районах, а не лише в центрі міста.
  • Львів’янин, який знає, як змінити систему освіти в Україні Львів’янин, який знає, як змінити систему освіти в Україні Віталій Ляска запевняє, що систему освіти варто змінювати зсередини, з усіма її проблемами, складними питаннями та «хворобами». Він вже сьогодні намагається реальними діями внести позитивні зміни в справу навчання і виховання молоді й досягти максимального розвитку її потенціалу.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!