Новини
  • Завтра у Львові тимчасово не курсуватимуть деякі трамваї Завтра у Львові тимчасово не курсуватимуть деякі трамваї Завтра, 16 жовтня, з 21:00 год. через проведення ремонтних робіт на перехресті вул. Франка – Зелена не курсуватимуть ряд трамваїв, – повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
  • Скільки українці платитимуть за газ. Деталі Скільки українці платитимуть за газ. Деталі Український уряд не планує знижувати тариф на газ для населення. Про це сьогодні заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.
  • Спортивні події на вихідні: 16-18 жовтня. Оновлено Спортивні події на вихідні: 16-18 жовтня. Оновлено На цих вихідних у Львові відбудуться змагання з велоспорту та триатлону, діти до 12 років гратимуть в шахи, львівські «Карпати» зійдуться у «зелено-білому» дербі з полтавською «Ворсклою», а гандбольна «Галичанка» у двох матчах змагатиметься за вихід в наступний раунд єврокубків проти клубу з Косово.
  • Хто й коли стане новим генконсулом Польщі у Львові Хто й коли стане новим генконсулом Польщі у Львові Генеральний консул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд завершив свою дипломатичну місію в Україні. Відтак, Львову мають представити його наступника.
  • Як подружжя майстрів зі Львівщини творить із рогозу дива. Фоторепортаж Як подружжя майстрів зі Львівщини творить із рогозу дива. Фоторепортаж Близько 70 кілограм рогозу, півроку підготовки, місяці плетіння, майже 60 км шляху – і авторські вироби подружжя Муринів можна було побачити на одному з етно-фестивалів у Львові. Пропонуємо вам атмосферні фото, що демонструють, як ремесло перетворюється на мистецтво.
  • Сьогодні у Сихівському районі Львова висадять нові дерева Сьогодні у Сихівському районі Львова висадять нові дерева У Сихівському районі Львова стартує осіння висадка дерев. Відтак, загальна вартість закуплених садженців становить 95 тисяч гривень, – повідомляє прес-служба ЛМР.
  • У Львові з’явиться Школа реабілітаційної медицини. 7 фактів У Львові з’явиться Школа реабілітаційної медицини. 7 фактів Український католицький університет відкриває Школу реабілітаційної медицини, яка готуватиме фізичних терапевтів та ерготерапевтів. Про це інформує прес-служба навчального закладу.
  • У Львові створили мобільну бібліотеку для воїнів АТО У Львові створили мобільну бібліотеку для воїнів АТО У середу, 14 жовтня, у Військово-медичному клінічному центрі відкрилася книжкова світлиця для воїнів АТО. Про це інформує прес-служба Львівської ОДА.
  • У Львові розкажуть про традиції оформлення єврейських шлюбних контрактів У Львові розкажуть про традиції оформлення єврейських шлюбних контрактів Сьогодні у Львові стартує виставка «Єврейські шлюбні контракти». У рамках заходу також відбудеться серія лекцій та дискусій на тему шлюбу і сім’ї. На експозиції представлять ктубот – єврейські шлюбні угоди, укладені в Італії XVII – XIX ст. Володимир Бєглов, менеджер з комунікації Центру міської історії, розповів Tvoemisto.tv про особливості єврейських шлюбних контрактів.
  • Що робити львів’янам, якщо у квартирі холодно: 4 кроки Що робити львів’янам, якщо у квартирі холодно: 4 кроки У Львові розпочався опалювальний сезон, проте деякі помешкання так і не отримали тепла. Пропонуємо кілька порад, що робити, якщо ваші батареї досі лишаються холодними.
  • Сьогодні відкриють ще одну частину вулиці Хмельницького у Львові. Схема Сьогодні відкриють ще одну частину вулиці Хмельницького у Львові. Схема Сьогодні, 15 жовтня, для проїзду стане доступна ще одна частина вулиці Хмельницького у Львові. Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • Пластуни підписали договір про співпрацю з міністерством освіти Пластуни підписали договір про співпрацю з міністерством освіти 14 жовтня, в День захисника України, Національна скаутська організація «Пласт», в особі Голови Ярослава Юрчишина, та Міністерство освіти і науки України, в особі міністра Сергія Квіта, підписали договір про співпрацю.
  • Директорів українських шкіл обиратимуть на відкритих конкурсах Директорів українських шкіл обиратимуть на відкритих конкурсах Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк анонсував запровадження конкурсів на посади директорів шкіл.
  • Українці зможуть реєструвати бізнес за 24 години: деталі Українці зможуть реєструвати бізнес за 24 години: деталі Уряд обіцяє почати реєстрацію бізнесу за добу в кінці поточного тижня. Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко на засіданні Кабміну.
  • З’явився ресурс, який допомагає обрати професію З’явився ресурс, який допомагає обрати професію В Україні запустився безкоштовний сайт, який допоможе визначитись з майбутньою професією та освітою.
  • У Львові можна долучитися до створення унікальної бізнес-мережі. Програма У Львові можна долучитися до створення унікальної бізнес-мережі. Програма З нагоди 6-ї річниці Клубу Ділових Людей 17 жовтня відбудеться Львівський бізнес-вечір. Організатори запрошують представників бізнесу, влади та громадськості для спілкування, обміну ідеями та підтримки ідеї єдності, етики й партнерства. Реєстрація ще триває.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 14 жовтня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Іван Гаврилко: Після АТО я два тижні не хотів виходити з дому Іван Гаврилко: Після АТО я два тижні не хотів виходити з дому Він – учасник АТО, однак не вважає себе героєм. Майже десять місяців своєї служби провів на передовій. 14 жовтня, коли в Україні відзначається День захисника, вважає своїм святом. Львів'янин Іван Гаврилко розповів Tvoemisto.tv про мобілізацію, проблеми в армії, Героїв, які там рятують життя, а також те, як живеться учасникам бойових дій після повернення до «нормального» життя.
  • З ким зіграє збірна України за вихід на Євро-2016. Деталі З ким зіграє збірна України за вихід на Євро-2016. Деталі Вчора завершилися останні футбольні матчі в групах відбору на Євро-2016, яке відбудеться у Франції. Тож збірні, які зайняли треті місця в своїх групах, в тому числі і Україна, дізналися імена своїх можливих суперників у матчах плей-офф з останні місця на футбольному форумі.
  • Коли та як українці зможуть замінити внутрішні паспорти на ID-картки? Коли та як українці зможуть замінити внутрішні паспорти на ID-картки? Із 1 січня 2016 року в Україні замість нинішніх паспортів громадянина України почнуть видавати нові пластикові ID-картки, що замінюватимуть внутрішній паспорт. На них записуватимуть біометричні дані власника такого паспорта. Обмін паперових паспортів громадянина Україна на документи нового зразка не є обов'язковим.
  • Сьогодні у Львові 300 курсантів присягнули на вірність Україні. Фото Сьогодні у Львові 300 курсантів присягнули на вірність Україні. Фото Сьогодні, 14 жовтня, у День захисника України, майже три сотні юнаків – першокурсників Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут, склали присягу на вірність Україні.
  •  ЗНО з англійської мови не буде обов ЗНО з англійської мови не буде обов'язковим у 2016-му: деталі ЗНО з іноземної мови ніхто не скасовував і не планував скасовувати. Воно відбудеться у тому ж форматі як і минулого року для тих, кому сертифікат з іноземної мови потрібен для вступу. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила перший заступник Міністра освіти і науки України Інна Совсун, пояснивши інформацію від Міністерства освіти і науки України про нові правила проведення ЗНО з іноземної мови.
  • На Tvoemisto.tv стартує фотоконкурс «50 відтінків Львова». Як взяти участь На Tvoemisto.tv стартує фотоконкурс «50 відтінків Львова». Як взяти участь Яким ви бачите Львів? Коли настає осінь, місто наповнюється іншими, новими барвами: яскравими чи тьмяними, буденними чи по-святковому-насиченими… А може дощовими, або ще теплими і сонячними?. Що особливого можна розгледіти у місті, в якому одночасно живе історія та вирує сучасне і насичене життя? Переможець (чия світлина набере найбільшу кількість голосів) отримає 2 квитки на концерт Джамали у Львові, за друге місце – 2 квитки на кіносеанс у Планеті Кіно IMAX, за третє – розмальовку для дорослих «Дивовижні міста» видавництва «Урбіно».
  • У Львові відзначать Міжнародний день білої тростини. Перелік заходів У Львові відзначать Міжнародний день білої тростини. Перелік заходів Завтра, 15 жовтня, у Львові відбудуться заходи приурочені до святкування Міжнародного дня білої тростини. З нагоди свята проведуть акцію, де гості та мешканці міста зможуть відчути себе на місці людей з вадами зору, також запланований концерт, – повідомляє прес-служба ЛМР.
  •  «Піккардійці» переспівають композицію «Скрябіна» на сольному концерті «Піккардійці» переспівають композицію «Скрябіна» на сольному концерті На сольному концерті в Києві 31 жовтня «Піккардійська Терція» представить кілька пісенних прем’єр. Серед них – пісні Богдана Весоловського і Кузьми «Скрябіна». Про це інформують організатори концерту.
  • Львів’янам пропонують обрати комісію, яка визначить найкращих тренерів Львів’янам пропонують обрати комісію, яка визначить найкращих тренерів Для підтримки талановитих спортивних тренерів, які працюють з дітьми та молоддю у Львові реалізують програму «Дитячий тренер 2015», – інформують в управлінні молоді, сім’ї та спорту ЛМР.
  • Ситуація на дорогах Львова: затор на Личаківській Ситуація на дорогах Львова: затор на Личаківській Нині у Львові на вулиці Личаківській утворився затор. Водіям радять оминати цю ділянку дороги.
  • Куди піти у Львові у День захисника України Куди піти у Львові у День захисника України Сьогодні, 14 жовтня, в Україні вперше, окрім свята Покрови Пресвятої Богородиці, відзначають День захисника України. Пропонуємо події та заходи, які ще можна відвідати сьогодні, щоби вшанувати українських військових.
  • Для львів Для львів'ян запроваджуть електронні медичні картки: що зміниться Львів стане одним із пілотних міст після столиці, де у Військово-медичному клінічному центрі Міністерства оборони України впроваджуватимуть систему електронної медицини. Так, сьогодні тут офіційно дали старт проекту впровадження електронної картки пацієнта: наразі розпочинають дослідну експлуатацію, реалізувати ж обіцяють до кінця року. Про це інформує прес-служба ЛМР.
  • Президент привітав Захисників України патріотичним відео Президент привітав Захисників України патріотичним відео Президент Петро Порошенко оприлюднив на своїй facebook-сторінці патріотичне відео, приурочене до Дня захисника України, який відзначають сьогодні, 14 жовтня.
  • Сьогодні – Покров Пресвятої Богородиці. Три факти про свято Сьогодні – Покров Пресвятої Богородиці. Три факти про свято 14 жовтня православні та греко-католики святкують свято Покрову Пресвятої Богородиці. І хоча свято не належить до 12-ти найбільших християнських свят, однак його шанують українці, особливо військові, які обрали Пречисту Діву Марію за свою покровительку й опікунку.
  • У центрі Львова впорядкували ще один міський дворик У центрі Львова впорядкували ще один міський дворик Міський дворик на вулиці Кониського, 3-5, реконструювали за сприяння програми та Німецького товариства (GIZ).
  • Як Львів зустрічав героїв. Фото Як Львів зустрічав героїв. Фото Цей рік видався дуже складним для усіх українців, а особливо для сімей, чиї рідні нині перебувають на фронті. Львів’яни гідно проводжали військових боронити кордони нашої країни і вірно їх чекали. До Дня захисника України пропонуємо підбірку фото про те, як у Львові зустрічають військових із АТО.
  • Львів’ян запрошують проїхатись «музичним» трамваєм Львів’ян запрошують проїхатись «музичним» трамваєм Від 12 жовтня трамвайним маршрутом №9 можна проїхати «під музику» і не тільки. «Музичний маршрут» поєднує серію історично-культурологічних довідок, супроводжену музичними фрагментами, яку підготувала музикознавець Софія Іванова та команда MJoyMultimedia.
  • Празник Покрови Пресвятої Богородиці. Розклад богослужінь у Львові Празник Покрови Пресвятої Богородиці. Розклад богослужінь у Львові У середу, 14 жовтня, відзначаємо давнє українське свято – Покрови Пресвятої Богородиці. Цього дня богослужіння проводитимуть у вісьмох храмах Львова.
  • Сьогодні у Львові відкриють для проїзду частину вулиці Стуса. Схема руху Сьогодні у Львові відкриють для проїзду частину вулиці Стуса. Схема руху Сьогодні, 14 жовтня, для проїзду відкриють частину вулиці Стуса на ділянці від вулиці Снопківської до вулиці Дібровної.
  • З’явиться перелік забудов, які шкодять українським містам З’явиться перелік забудов, які шкодять українським містам Міністр культури В'ячеслав Кириленко повідомив, що Мінкультури оприлюднюватиме на своєму сайті проекти забудов, які можуть негативно вплинути на культурно-історичне середовище українських міст. Про це інформує прес-служба відомства.
  • Українські школярі присягатимуть на вірність державному прапорові Українські школярі присягатимуть на вірність державному прапорові Кабінет Міністрів України внесе до парламенту законопроект про державний прапор України. Про це повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду у вівторок, 13 жовтня.
  • У Львові відбудеться міжнародна освітня виставка. Програма У Львові відбудеться міжнародна освітня виставка. Програма 16-17 жовтня у Львові відбудеться II Міжнародна виставка «Осінній салон «Вища освіта — 2015 року», за підтримки управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради та департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації. У цій освітній виставці візьме участь понад 20 вищих навчальних закладів з України, Польщі та Іспанії. Про це інформують у прес-службі ЛМР.
  • Які дерева планують висадити у Львові цієї осені Які дерева планують висадити у Львові цієї осені 10 жовтня у Львові стартувала осіння кампанія з озеленення. Загалом, у планах – поява понад 2300 нових саджанців впродовж 2 місяців у всіх районах міста, – інформують у прес-службі ЛМР.
  • 5 причин, чому варто розпочати свій бізнес у Польщі 5 причин, чому варто розпочати свій бізнес у Польщі Вчора, 12 жовтня, у Львові відбувся семінар «Перспективи ведення бізнесу в Польщі», організований «Юридичною компанією «Ейч. Ді. Партнерз». Спеціально для Tvoemisto.tv керуючий партнер та податковий консультант консалтингової групи Russell Bedford (Польща) Рафал Наврот розповів, чому українському підприємцю буде цікаво розпочати свій бізнес в сусідній країні.
  • Львів’ян попереджають про туман та ожеледицю Львів’ян попереджають про туман та ожеледицю Львівський регіональний центр з гідрометеорології повідомив, що завтра, 14 жовтня, вночі та вранці буде туман, видимістю 200-500 м, на дорогах ожеледиця. Вітер південно-східний вночі 5-10 м/с, вдень 9-14 м/с, поривчастий. Температура повітря вночі становитиме 0-2° тепла, вдень 7-9° тепла.
  • Вже цієї п’ятниці у Львові стартує Свято Шоколаду. Програма Вже цієї п’ятниці у Львові стартує Свято Шоколаду. Програма 16-18 жовтня, у Львівському палаці мистецтв (вул. Коперника, 17) відбудеться Національне Свято Шоколаду. Протягом трьох днів найкращі виробники шоколаду України представлять свою продукцію. Львів’яни зможуть взяти участь у різноманітних майстер-класах від кращих шоколатьє та поспостерігати за змаганнями професіоналів кондитерів-професіоналів та аматорів, – повідомляють організатори.
  • Де у Львові завтра не буде світла? Адреси Де у Львові завтра не буде світла? Адреси Завтра, 14 жовтня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Львів’ян кличуть на прем’єру фільму «Рейд. Сила нескорених» Львів’ян кличуть на прем’єру фільму «Рейд. Сила нескорених» У середу, 14 жовтня, у рамках відзначення Дня захисника України відбудеться прем'єрний показ документального фільму «Рейд. Сила нескорених». Львів’ян запрошують на перегляд стрічки у Кінопалаці «Коперник». Про це повідомляють у прес-службі ЛОДА.
  • У Львові поет встановив рекорд України і присвятив його загиблим Героям АТО У Львові поет встановив рекорд України і присвятив його загиблим Героям АТО У Львові 59-річний Іван Пазин – батько загиблого бійця – встановив національний рекорд. Чоловік протягом 12 годин та 14 хвилин безперервно декламував авторську поезію.
  • У Львові проведуть лекцію  від Офісу Омбудсмена. Як долучитись? У Львові проведуть лекцію від Офісу Омбудсмена. Як долучитись? У суботу, 17 жовтня, з 10:00 до 12:00 год. у Львові відбуватиметься тренінг для юристів від представників Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини (Офісу Омбудсмена). Темою лекції буде «Питання захисту персональних даних та реалізації права на приватність в Україні». – інформують у прес-службі Львівської міської ради.
  • Театр імені Лесі Українки запрошує львів’ян на спільну толоку Театр імені Лесі Українки запрошує львів’ян на спільну толоку У суботу, 17 жовтня, розпочнеться процес ревіталізації Театру імені Лесі Українки у Львові. Учасники толоки «Приходь, я жду», названої за уривком із твору Лесі Українки «Кам’яний господар», допоможуть пристосувати локацію театру до проведення мистецької резиденції (Lesia Art Residence) та майбутніх культурних події. Про це інформує адміністрація театру.
  • Хто такі працівники нового покоління: X, Y чи Z? Хто такі працівники нового покоління: X, Y чи Z? Як і чим відрізняються покоління X, Y та Z у роботі? Чому важливо розуміти цю різницю поколінь серед спеціалістів? Відповіді на ці питання озвучила Уляна Маслова, керівник Консалтингового центру міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, під час семінару на тему «Управління персоналом у період турбулентності», організованому юридичною компанією «Ейч. Ді. Партнерз».
  • У Львові представлять документальну драму «Кордон». Де подивитися? У Львові представлять документальну драму «Кордон». Де подивитися? У середу, 14 жовтня, о 18:00 год. на камерній сцені Львівського драматичного театру ім. Лесі України (вул. Городоцька, 36) меморіальний музей «Територія Терору» та майстерня «Мистецький простір» презентують документальну драму «Кордон», – повідомляють у прес-службі Львівської міської ради.
  • Чому сьогодні патрульні дарували львів Чому сьогодні патрульні дарували львів'янкам рожеві троянди Сьогодні, 13 жовтня, львівські поліцейські вийшли на вулиці Львова з тисячею рожевих троянд, які вони дарували жінкам. Так Патрульна поліція Львова долучилась до всеукраїнського соціально-інформаційного проекту «Рожевий патруль» до Дня боротьби з раком грудей.
  • У Львові лунатимуть сирени: містян просять зберігати спокій У Львові лунатимуть сирени: містян просять зберігати спокій У середу, 21 жовтня, з 14:40 до 15:00 задля перевірки рівня готовності технічного стану територіальної системи централізованого оповіщення департамент з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації проводитиме навчальне оповіщення населення Львова та області за сигналами цивільного захисту. Будуть увімкнені електросирени. Львів’ян просять не панікувати, – інформують у ЛОДА.
  • У Львові виплатять допомогу сім’ям ветеранів УПА та політв’язнів У Львові виплатять допомогу сім’ям ветеранів УПА та політв’язнів Із метою вшанування учасників і полеглих за визволення України бійців, управління соціального захисту Львівської міської ради виплатить одноразову грошову допомогу 119 членам сімей загиблих – вдовам і вдівцям ветеранів УПА та вдовам і вдівцям політв'язнів.
  • У Львові пішов із життя  Володимир Пінігін. 5 фактів про видатного графіка У Львові пішов із життя Володимир Пінігін. 5 фактів про видатного графіка Сьогодні, 13 жовтня, у Львові поховають видатного графіка Володимира Пінігіна. Помер митець 11 жовтня на 75-му році життя. Пропонуємо 5 фактів про книжкового графіка, який ілюстрував Рея Бредбері та Станіслава Лема.
  • Львівська письменниця навчатиме, як за вихідні написати оповідання. Як долучитись? Львівська письменниця навчатиме, як за вихідні написати оповідання. Як долучитись? У Львові письменники на практиці навчатимуть молодих авторів працювати над літературними текстами. Першою подією проекту «Їздець» стане авторський курс письменниці, перекладачки та журналістки Галини (Гаськи) Шиян «Creative writing з Тіло Шульцом. Оповідання за вікенд», що відбудеться 31 жовтня-1 листопада 2015 року у Львові.
  • У Львові почастішали квартирні грабунки. 8 порад, як вберегтися У Львові почастішали квартирні грабунки. 8 порад, як вберегтися За минулу добу у Львові пограбували шість квартир. Про це інформує прес-служба Львівського міського управління міліції. Пропонуємо вам кілька порад, як захистити своє помешкання від зловмисників.
  • У Львові збиратимуть речі для АТО. Що приносити? У Львові збиратимуть речі для АТО. Що приносити? Сьогодні, 13 жовтня, біля пам'ятника Королю Данилу проведуть черговий збір. Як повідомляють волонтери громадської ініціативи «Допоможи фронту», зараз наші захисники найбільше потребують теплих речей.
  • Де і чому у Львові не ввімкнули опалення. Оновлено Де і чому у Львові не ввімкнули опалення. Оновлено Як повідомили у ЛМКП «Львівтеплоенерго», станом сьогодні на ранок, 13 жовтня, опалення отримують 1625 споживачів підприємства. Проте без теплопостачання лишаються одна школа, Львівська облсанепідемстанція, Львівська дезстанція та 4 будинки.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Липинського. Фото Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Липинського. Фото Сьогодні, 13 жовтня, через дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Виговського у Львові ускладнюється рух.
  • Маленьких львів’ян запрошують на заняття у творчих гуртках Маленьких львів’ян запрошують на заняття у творчих гуртках Cтудія «Берегиня» в мережі Дитячих клубів Франківського району працює за адресою: вул. Граб’янки, 13. Малювання та «хенд-мейд» з різноманітних матеріалів тут опановують гуртківці в трьох вікових групах: 4-6 років; 7-9 років та 10-15 років. Заняття є безкоштовними.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!