Андрій Садовий проведе брифінг на місці будівництва сміттєпереробного заводу у Львові

3859 0
Будівництво заводу планують завершити до серпня 2023 року.
Фото умовне

Фото умовне

У понеділок, 3 квітня, міський голова Львова Андрій Садовий проведе брифінг на будівництві сміттєпереробного заводу. Його планують завершити до серпня 2023 року.

Джерело: пресслужба ЛМР

Упродовж трьох тижнів редакція Tvoemisto.tv зверталася до Львівської міської ради з питаннями щодо того, на якому етапі перебуває будівництво сміттєпереробного заводу у Львові, проте не отримала відповіді.

Сміттєпереробний завод у Львові почали будувати у жовтні 2021 року на вулиці Пластовій, 12 поблизу очисних споруд «Львівводоканалу». Він має бути поділений на дві частини, де відбуватиметься механічна і біологічна обробки. Потужність майбутнього заводу становитиме 240 тисяч тонн відходів на рік. На полігоні уже запрацювала сучасна біогазова електростанція. Там зможе працювати понад сотню людей.

Читайте також: Держінспекція архітектури погодила будівництво сміттєпереробного заводу у Львові

Нагадаємо, що тендер на проєкт сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій,12 оголосили у лютому 2018 року. На початку червня міський голова Львова Андрій Садовий підписав угоду з Європейським банком реконструкції і розвитку про надання кредиту на 35 млн євро для будівництва сміттєпереробного комплексу та рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Тендер на будівництво оголосили 9 червня. На перший етап тендеру пропозиції подали 12 компаній. До другого етапу тендеру пройшли 5 компаній. Наприкінці 2018 року міськвиконком погодив проєктування майбутнього комплексу.

Після того ЄБРР затвердив переможця міжнародного тендеру на будівництво механіко-біологічного комплексу з переробки відходів у Львові. Генеральним підрядником став консорціум компаній WTT Netherlands BV – Axis Industries UAB (Нідерланди, Литва).

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!