У Львові вже знайшли покупців RDF-палива з майбутнього сміттєпереробного заводу

2245 0
ПрАТ «Івано – Франківськцемент» зацікавлене у купівлі RDF-палива.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У Львові знайшли покупців RDF-палива, яке вироблятиме майбутній сміттєпереробний завод. У купівлі палива зацікавлене ПрАТ «Івано – Франківськцемент».

Джерело: пресслужба ЛМР

«У селі Ямниця відбулася зустріч представників ЛКП «Зелене місто» та ПрАТ «Івано – Франківськцемент». Під час зустрічі домовились про взаємовигідну співпрацю з постачання RDF-палива та на виробництво підписали відповідний протокол про наміри.  У межах зустрічі обговорили технічну складову RDF-палива та можливі потужності його постачання», – зазначили в  ЛКП «Зелене місто».

Читайте також: Яким буде сміттєпереробний завод у Львові. Приклад Польщі

Зазначимо, що сміттєпереробний завод, який будують у Львові, є механіко-біологічним комплексом. Мовиться не лише про сортування відходів, а й про обладнання в механічній частині, яке дозволить якісно відсортовувати вторинну сировину і підготувати матеріал для РДФ-палива, тобто альтернативного палива – замінника бурого вугілля та газу. Керівник ЛКП «Зелене місто» Тарас Калужний певен, що саме це паливо дозволить Україні відмовитися від газу і забезпечити її хорошим матеріалом, який зараз використовують у Польщі та інших країнах світу. 

Нагадаємо, що від жовтня 2021 року у Львові на вулиці Пластова, 13 триває будівництво сміттєпереробного заводу. Станом на сьогодні він готовий на 25%: підрядник виконав 80% робочої документації та 100% робіт з проєктування. Завод займатиме ділянку площею 9,7 га, з яких на 5 га розкинеться увесь комплекс. Будівельну частину планують завершити до кінця 2023 року. 

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!