Нічна ракетна небезпека на Львівщині та Apple Ukraine зобов’язали пояснити співпрацю з білорусами. Підсумки доби

639 0
Нині 8 травня та 805 доба героїчного спротиву агресії рф.
Фото умовне

Фото умовне

Акцент дня: Львівський активіст через суд зобов’язав Apple Ukraine пояснити співпрацю з білорусами. У зверненні Святослава Літинського до представників Apple Ukraine зазначено, що компанія й далі використовує послуги Asbis для імпорту продукції Apple, при тому що співвласники компанії продовжують бізнес в росії та є громадянами білорусі. Він вказав, що раніше звертався до представників фірми з проханням пояснити причину такої співпраці та вимагав її припинення.

Ситуація на фронті: Цієї ночі на Львівщині двічі оголошували повітряну тривогу. Перший раз о 03:54. О 04:59 голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що на Львівщині працює ППО. О 05:09 деякі ракети змінили курс і рухалися на Стрийщину. Також фіксували повітряні цілі у напрямку Червоноградського району. О 06:04 було оголошено відбій.

О 06:27 тривогу оголошено вдруге, відбій пролунав – о 06:56. Фіксувався зліт МіГ-31К, який є носієм «Кинджалів». Ракети прямували знову на Стрийщину.

За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 84 бойових зіткнення, з них 27 та 17 на Авдіївському та Бахмутському напрямках. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по самохідному міномету 2С4 «Тюльпан», пункту управління, складу ПММ та 5 районах зосередження особового складу противника.

Уночі російські окупанти учергове атакували Україну, завдавши масованого ракетного удару. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали низка багатоповерхівок та інші об’єкти цивільної та енергетичної інфраструктури. Детальна інформація уточнюється.

Читайте також: Кабмін продовжив дію бронювання від мобілізації. Що відомо. Йдеться про продовження на місяць лише тих відстрочок від мобілізації, які не закінчились на момент прийняття, а також лише для тих, які надали за рішенням Міністерства економіки.

Тема дня: Чи варто терпіти біль голови. Розмова з неврологом. Хтось прокидається швидко й одразу готовий братися за справи, а комусь, щоби встати з ліжка, треба не лише докласти зусиль, а й подолати поганий настрій чи біль голови. Чому виникає мігрень після сну і що з цим робити, чим небезпечна епілепсія та чи можуть розлади пам’яті, мігрені та епілептичні напади вказувати на хворобу Альцгеймера, Тvoemisto.tv розповів лікар-невролог Центру медичних інновацій NOVO Ростислав Яцинин.

Ключові події:

1. Що та куди експортувала Львівщина у 2023 році. У коментарі Tvoemisto.tv директор Департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда зазначив, що за 2023 рік оформлення товарів у митному режимі «експорт» у зоні діяльності Львівської митниці здійснило понад 1400 суб’єктів підприємницької діяльності, що на 78 менше, аніж у 2022 році.

Читайте також: У команді департаменту житлового господарства Львівської міськради з’явились два нові керівники. Протягом місяця посадовці публічно представлять бачення розвитку своїх напрямків.

Та: Храм-МАФ біля музею Історії України не демонтували з технічних причин. Цьому намагались завадити прихильники московської церкви;

2. Три історичні будівлі на Подолі отримають статус об’єктів національного значення. Прокуратура вимагала внести пам’ятки у реєстр через суд.

Читайте також: Пивоварня Шульца на Деміївці може втратити статус пам’ятки. Фонд національного добробуту Криму заявляє, що охоронний статус суттєво обмежує його права власника об’єкта.

Та: Будівлю на площі Міцкевича у центрі Львова не змогли продати вдруге. Жодного учасника не допустили до торгів;

3. У Львові досі не завершили будівництво корпусу школи на 3D-принтері. Як повідомив Tvoemisto.tv перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, значну частину робіт вже виконали, однак ініціатор проєкту шукає фінансування для завершення усіх робіт.

Читайте також: Метро на Виноградар. У «розпилі» коштів на будівництво фігурує родич нардепа Тищенка. У чоловіка сестри нардепа Миколи Тищенка Германа Блінова проходили обшуки в рамках кримінальної справи навколо виведення бюджетних коштів, виділених на будівництво метро на Виноградар.

Та: Вартість ремонту тунелю метро на Теремки зросла на майже 50 млн грн. Відновити рух поїздів планують до осені;

4. У травні у Львові запустять три автобусні маршрути. Як курсуватимуть. Йдеться про автобуси №30, №48 та №57.

Читайте також: У Львові планують перейменувати ще одну вулицю. Йдеться про вулицю Карпінського.

Та: У Львові місяць не буде гарячої води. Перелік адрес. Подачу гарячої води споживачам від ТЕЦ-1 і ТЦ «Північна» планують відновити з 18 червня;

5. Зі Львова можна буде відправитись у ретротур до Гайворонської вузькоколійки. У програмі заходу передбачені зупинки для фотосесій, смачний обід на березі річки Південний Буг та розважально-культурна програма.

Читайте також: Уночі заморозки, вдень до +20. Якою буде погода у Львові на тижні. 8 травня хмарно з проясненнями. Удень 15 – 17° тепла. 9 травня хмарно з проясненнями. Уночі від 1 до 6° тепла, на поверхні ґрунту заморозок 0 – 3°, вдень до 20°. 10 травня уночі 2 – 7° тепла, вдень до 21°. 11 травня вночі місцями, вдень по всій території короткочасний дощ. Температура вночі 4 – 9° тепла, вдень 15 – 20°. 12 травня хмарно з проясненнями. Місцями короткочасний дощ. Уночі до 9° тепла, вдень від 15 до 20°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!