Архітекторка з Литви про міські простори та депутат однієї з міськрад Львівщини не повернувся в Україну. Підсумки доби

913 0
Нині 7 серпня та 530 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: озеленення вулиць у Вільнюсі

Фото: озеленення вулиць у Вільнюсі

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулось 50 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 12 ударів по районах зосередження противника та 4 – по його ЗРК. Уражено 2 пункти управління, 2 артилерійських засоби на вогневих позиціях та станцію радіоелектронної боротьби ворога.

Читайте також: Українці відзначили День Повітряних сил ЗСУ. Свято відзначається згідно з указом президента України від 27 червня 2007 року у першу неділю серпня.

Акцент дня: «Ставте дерево на перше місце». Архітекторка з Литви про міські простори. Головна архітекторка і співзасновниця Do architects, засновниця ініціативи Rebuild the Wonderful Гільма-Теодора Гюліте з Вільнюса сповідує принципи архітектури, орієнтованої на людину. Уже десять років впроваджує інноваційні зміни у Литві й створила багато проєктів, які, попри вкладення відносно невеликих коштів, робили справжні дива у створенні міських просторів.

У рамках панелі «Створюємо міста для життя» архітекторка виступила на Lviv Urban Forum, який уперше відбувся у нашому місті і був присвячений переосмисленню того, як мають розвиватися, трансформуватися і відновлюватися українські міста, села та громади. Tvoemisto.tv занотувало її виступ.

«Коли почалася війна, я почала думати, як ми можемо допомогти Україні. Звичайно, могла б піти воювати, але користі з мене не було б. Натомість ми придумали REBUILD Wonderful Ukraine, щоби мобілізувати всі можливі ресурси для швидкої та ефективної відбудови, почали збирати приклади позитивних трансформацій стандартних освітніх будівель, щоби створити такий каталог і поділитися ним з Україною. Адже ми всі, попри 30 років незалежності, піддаємося просторовій пропаганді: у нас в Литві 50% домівок, 80% садків і 95% вулиць збудовані ще за Союзу. Я думала, що це буде мегапроєкт, що ми зберемо тисячі якісних прикладів трансформації, а таких зібралося лише 15 по всьому регіону. Виявилося, що ми все ще «перемальовуємо і транспортуємо» радянські цінності».

Ключові події:

1. Депутат однієї з міськрад Львівщини виїхав за кордон і не повернувся. Депутат міськради у Рудках Дмитро Копанчук, який є сином народної депутатки від «Слуги народу» Олени Копанчук, виїхав з України під приводом супроводу батька з інвалідністю й не повернувся.

Вже упродовж семи місяців Дмитро Копанчук не з’являється у Рудківській міськраді, де є депутатом від партії «Слуга народу». Там лише знають, що він за кордоном. Востаннє депутата бачили в стінах міськради 15 грудня минулого року.

Читайте також: На кордоні з РФ запрацював пункт пропуску. Українці можуть повернутися з окупованих територій. «Українці, які евакуйовуються з тимчасово окупованих територій, можуть повернутися на підконтрольну територію України через пункт пропуску Колотилівка (РФ) – Покровка (Україна)», – йдеться у повідомленні Мінреінтеграції.

2. На Львівщині за понад 1 млн відреставрували пам’ятний хрест Шашкевичу. На Білій горі поблизу села Підлисся Золочівського району урочисто вшанували пам’ять письменника, поета, культурно-громадського діяча, священика УГКЦ.

Читайте також: Львів’ян кличуть на виставку артефактів війни, застиглих у смолі. Музей артефактів війни – це 300 історій та предметів, німих свідків того, про що не можна мовчати. Артефакти зібрані під час російського повномасштабного вторгнення та застиглі в прозорих кубах. Зокрема, у кубах ви побачите предмети, які воїни Азову пронесли крізь полон після оборони Азовсталі та кристал солі із Соледару;

3. За один день на Львівщині ошукали двох пенсіонерів. Що за схема і як не потрапити на гачок. Зловмисники діяли за відомою схемою – «я працівник банку, вашу картку заблоковано».

Читайте також: У Львові перевірили якість питної води. Які результати. Станом на 1 серпня відхилень за мікробіологічними та фізико-хімічними показниками у водопровідній воді немає, якість води відповідає чинним Державним санітарним правилам і нормам;

4. Від нині у Львові курсуватиме новий маршрут. Маршрут №39А сполучатиме площу Галицьку та вулицю Богданівську.

Читайте також: Від нині буде заборонений рух на частині траси Тернопіль – Львів – Рава-Руська. 36-метровий міст через річку Стрипа був збудований у 1986 році. Він перебуває в аварійному стані.

Та: У Львові запрацюють додаткові паркувальні місця на одній із вулиць. Вони запрацюють на вулиці Степана Бандери з 7 серпня;

5. На Львівщині прогнозують похолодання. На Львівщині 7 серпня грози. Хмарно з проясненнями, короткочасні дощі, місцями значні. Грози, вдень подекуди град. Вітер південно-західний, 7 – 12 м/с, місцями пориви 15 – 20 м/с. Температура вночі 11 – 16°, вдень 16 – 21° тепла.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!