Біля озера на Стрийській облаштували першу частину громадського простору

2610 0
Озеро облаштовує забудовник Asgard investment company.
фото антона коломєйцева у фейсбуку

фото антона коломєйцева у фейсбуку

Біля озера на перетині вулиць Стрийської та Наукової облаштували першу частину громадського простору. Нині ведуть роботи на протилежному березі. Озеро облаштовує забудовник Asgard investment company. Про це повідомив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

«Те, що цей проєкт рухається, додає оптимізму в цей непростий час. Урешті, матимемо в місті нове зразкове середовище для відпочинку навколо водного об‘єкту. Компанія Asgard investment company, що реалізує проєкт, підійшла з максимальною відповідальністю», – каже він.

Читайте також: На перехресті Стрийської та Наукової збудують готель та офісний центр

Додамо, за даними Youcontrol, кінцевим бенефіціарним власником компанії Asgard investment company є Олександр Берба. Як пишуть «Наші гроші. Львів», він орендує чимало землі поблизу цієї ділянки. Майже вся територія довкола озера на вулиці Стрийській перебуває в оренді його компаній, а це понад 3,5 га. Найбільше землі орендує тут ТОВ «Агенція Європростір», керівником якого теж є він. Серед засновників і Акціонерне товариство «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Акорд». Олександр Берба та акціонерне товариство, у свою чергу, – серед співзасновників низки будівельних компаній мережі Avalon. Бізнес-партнером Олександра Берби по Avalon є львівський бізнесмен та ексдепутат ЛМР Григорій Козловський.

Зауважимо, що ТОВ «Агенція Європростір» будуватиме спортивно-офісні центри та апарт-готель на перехресті Стрийської – Наукової. У лютому 2020 року виконком дозволив внести зміни до містобудівних умов та збільшив висотність забудови більш, ніж вдвічі. У лютому 2021-го року до МУО внесли нові зміни, але вони стосувались лише відступів та червоних ліній.

Нагадаємо, у жовтні минулого року у Львові на вулиці Стрийській, 202 відкрили великий супермаркет з алкоголем мережі BadBoy. Торгові площі займають понад тисячу кв. метрів. Також у будівлі є магазин із морепродуктами мережі Egersund Seafood. нині працює лише у Києві. Власником BadBoy є Володимир Шаповалов. Йому також належить мережа алкомаркетів GoodWine. Власником мережі магазинів з морепродуктами Egersund Seafood є киянин Павло Соловйов. У Києві є декілька таких магазинів. Про те, як має змінитися територія на перехресті вулиць Стрийської – Наукової, читайте тут.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!