Bogdanova Bureau презентували концепт відновленої амбулаторії на Київщині

933 0
Українська студія створили концепт відновлення медзакладу, який був зруйнований прямим влучанням російської ракети на початку повномасштабного вторгнення в Україну.
Фото: Bogdanova Bureau

Фото: Bogdanova Bureau

Київська архітектурна студія Bogdanova Bureau, якій довелося ремонтувати свою студію після того, як вона була пошкоджена російським ракетним ударом у жовтні, створили концепт для відновлення амбулаторії в Макарові, поблизу Бучі. 

Медична амбулаторія була зруйнована прямим попаданням російської ракети на початку повномасштабного вторгнення в Україну, після чого там залишилася гора уламків. Лікарня обслуговувала понад 16 тисяч пацієнтів з навколишніх сіл.

Відновлювати амбулаторію будуть Київська ОВА, Міністерство охорони здоров'я та KSE Foundation.

Читайте також: на Київщині відновили вщент зруйновану амбулаторію

Концепт від Bogdanova Bureau передбачає й осмислення пам'яті про трагедію, яка відбулася. «Обпалені балки довкола будівлі символізують пам'ять, а дерева між стінами корпусу та зовнішнім каркасом – нові паростки життя», – розповідають у бюро. Окрім зовнішнього рішення для будівлі, команда архітектурної студії розробила також інтер’єр холу амбулаторії. За їхніми словами, це буде лаконічний, відкритий та дружній до відвідувачів простір.

Поміж іншого, архітектурна студія частину будівлі представить як екзоскелет з обвуглених балок, що буде слугувати меморіалом того, що сталося в Макарові та нагадуватиме про зруйновану будівлю.
 
«Ми прагнули не лише відновити функціональність будівлі, але й проявити колективну пам'ять. Для нас важливо не лише перегорнути сторінку, але й зберегти пам'ять про складний період нашої історії, щоб усвідомити справжню цінність життя», – пояснила засновниця і головний архітектор студії Ольга Богданова.
 
 
 
За даними KSE, Макарів на Київщині під час окупації зазнав збитків на суму 133,5 мільйона доларів. Зокрема, окупанти знищили всі три дитячі садки села, три школи й коледжі, бібліотеку, чотири ветклініки, дві лабораторії, два музеї, церкву, радіовежу й три заклади харчування.
 

До слова, Balbek Bureau представили онлайн-конструктор, за допомогою якого архітектори зможуть відбудовувати автентичні сільські помешкання на Київщині.

Фото: Bogdanova Bureau


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!