Британська розвідка прогнозує рф проблеми з бюджетом у 2023 році

1022 0
Оборона та безпека становитиме 32% від усіх видатків бюджету.
володимир путін і сергій шойгу

володимир путін і сергій шойгу

Військова розвідка Великої Британії вважає, що росія у 2023 році матиме проблеми з бюджетом. Про це йдеться у її щоденному зведенні в неділю, передає Liga.net.

5 грудня володимир путін підписав закон про федеральний бюджет росії на 2023-2025 роки. Він передбачає, що доходи росії у 2023 році становитимуть 26,1 трлн рублів ($420 млрд), а витрати – близько 29 трлн рублів ($460 млрд).

У новому бюджеті підвищили витрати на оборону та безпеку – у 2023 році ця стаття видатків становитиме понад 9 трлн рублів ($140 млрд), або 32% від усіх видатків бюджету.

Читайте також: Росія знову б'є іранськими дронами. ЗСУ пояснили це потеплінням, а аналітики – їхньою модернізацією

«Це значне збільшення в порівнянні з попередніми роками», – вказує британська розвідка.

«Бюджет, підписаний путіним, ймовірно, є надто оптимістичним щодо доходів і витрат у 2023 році. Тому інші частини російського бюджету, ймовірно, відчують дедалі більший тиск для покриття витрат на війну», – заявили в Міноборони Великої Британії.

Нагадаємо, Збройні Сили України знищили ще 380 російських окупантів, два танки та три броньовані машини. Загальні втрати окупантів перевалили за 94 тисячі вояків.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!