Битва за столицю та зведення мосту для сполучення з областю. Головні новини дня у Києві

838 0
Дайджест новин за 11 квітня.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Воєнна ситуація. Президент України Володимир Зеленський заявив, що наразі зарано говорити, що битву за Київ остаточно виграно. 

Водночас у Міноборони вважають, що можливість відновлення наступу російських військ на столицю України залежатиме від результату боїв на Сході України. 

Транспорт. У Києві запустили ще 4 тролейбусні маршрути, а саме: №6К, №24, №32Д, №34К. Тепер у місті працюють 8 тролейбусних маршрутів, адже раніше почали курсувати 4 маршрути у Солом'янському районі: №3, №8, №9К та №17.

Крім того, відкрито Південний міст. Більше місяця він працював тільки для спецтранспорту та громадського транспорту. Тепер сполучення між лівим та правим берегами в Києві здійснюється трьома мостами: Північним, Дарницьким та Південним.

Також посилено сполучення столиці України з областю. У селі Романівка на Київщині відкрили тимчасовий насипний міст, що поєднає міста Ірпінь, Буча, Гостомель, Ворзель з Києвом. 

Читайте також: «Розмова була жорсткою та прямою», – канцлер Австрії про зустріч з путіним

Перейменування. Київська міська рада найближчим часом планує перейменувати 15 вулиць та п‘ять станцій метро з метою завершення процесу дерусифікації у столиці. 

Київська область. Поблизу села Бузова Київської області виявлено спільну могилу цивільних українців. 

Крім того, під час розбирання завалів двох багатоповерхових будинків в Бородянці Київської області виявлено тіла ще 7 осіб.

Паралельно у Білій Церкві демонтували пам’ятник гренадеру. Це був один з елементів зросійщення. 

Також з Закарпаття на Київщину прибуло 18 спеціальних модульних будинків, де тимчасово житимуть фахівці, які проводять пошукові роботи та розбирають завали в зруйнованих окупантами населених пунктах. 

Нагадаємо, суд передав арештовану яхту «Royal Romance» Віктора Медведчука, якого судять за держзраду, в розпорядження Агентству з розшуку і управління активами. Наразі яхта вартістю близько 200 млн доларів США, на яку судом раніше накладено арешт у кримінальному провадженні, перебуває у порту м. Рієка, що у Республіка Хорватія.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!