Чат-бот для пошуку російських вбивць та можливий наступ на Київ. Головні новини дня у столиці

1128 0
Аби ви були в курсі перевірених та актуальних новин, підготували дайджест головних подій у Києві за 7 квітня
Фото: Київська міська рада

Фото: Київська міська рада

Безпекова ситуація. Міська влада заявила, що повертатись до Києва досі небезпечно. Це пов’язано з ризиком ракетних ударів ворога та непередбачуваністю його дій. 

Крім того, в Командуванні Сухопутних військ ЗСУ заявили, що Росія спробує здійснити повторний наступ на Київ. Українські військові готуються до цього – збільшують зовнішнє коло оборони міста та області, нарощують фортифікаційне обладнання, готують особовий склад.

Також протягом минулих двох днів у Києві було виявлено 16 диверсійно-розвідувальних груп.

Транспорт. Продовжує функціонувати метрополітен, автобуси, трамваї. Відновили роботу 11 маршрутів приватних перевізників, а саме: №183, 401, 407, 433, 499, 509, 511, 526, 530, 550 та 598.

Читайте також: Європарламент підтримав заборону купівлі газу та нафти з росії і виступає за її виключення з G20

Міжнародні відносини. Посол Литви Вальдемарас Сарапінас 7 квітня повернувся до Києва після того, як більше місяця працював у Львові і короткий час – на українсько-польському кордоні. Посол Естонії Каймо Кууск також планує повернутися до Києва найближчими днями.

Крім того, до Києва прибули перших 7 із 12 реанімобілів, подарованих українській столиці мерією міста Мюнхен. Ще 5 спецавто будуть доставлені наступного тижня. 

Ситуація в області. У Гостомелі оголосили комендантську годину на тиждень – з 06:00 7 квітня до 6:00 14 квітня. 

У Бородянці з-під завалів двох будинків дістали тіла 26 загиблих. 

Крім того, в Міністерстві цифрової трансформації запустили чат-бот, де збирають інформацію про російських військових, які вбивали українців у Київській області. Громадяни, яким вдалось зафіксувати на фото, відео або кадри із системи відеоспостереження обличчя російських окупантів, що чинили геноцид у містах на Київщині, можуть надіслати зібрані матеріали в новий розділ чат-боту єВорог за посиланням

Нагадаємо, поліція арештувала активи товариства, кінцевим бенефіціаром якого є дружина кума путіна віктора медведчука оксана марченко. Три квартири, два майнових комплекси, дороговартісні предмети мистецтва та транспортні засоби будуть передані в управління Агенству з розшуку та менеджменту активів.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!