Через Covid-19 на дистанційне навчання перейшли вже три школи Львова

6306 0
Є чимало хворих учнів на грип на ГРВІ – це 6665 дітей, що становить 7,5% від загальної кількості учнів, які навчаються у школах Львівської МТГ.
фото: Фокус.ua

фото: Фокус.ua

У Львові стрімко зростає кількість хворих дітей на Covid-19, грип та ГРВІ. Станом на сьогодні, 19 січня, закрили три львівські школи та 50 класів. Від завтра на дистанційну форму навчання переходять учні старших класів ще одного ліцею – ім. Василя Симоненка. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомила виконувачка обов’язків начальника управління освіти ЛМР Леся Васюта.

За її словами, якщо на початок цього тижня підтверджені ПЛР-тести на коронавірус були у 89 учнів та 63 працівників закладів загальної середньої освіти (за вихідні захворіло 58 учнів та 31 працівник освіти), то станом на сьогодні їх ще більше – коронавірус підтвердили у 136 учнів та 87 працівників освіти.

Чимало хворих учнів на грип на ГРВІ – 6665 дітей, що становить 7,5% від загальної кількості учнів, які навчаються у школах Львівської МТГ.

Читайте також: Найменшому – 24 дні. У львівському ОХМАТДИТІ з Covid-19 перебуває рекордна кількість дітей

На самоізоляцію вимушено пішли учні 50 класів у 24-х львівських школах. Клас на два тижні закривають навіть якщо там захворіло по одному чи два учні.

«На дистанційне навчання повністю перейшли три навчальні заклади – школа №100, школа №99 та ліцей №38. Там спостерігається високий рівень захворювання. Також є кілька закладів освіти, де хворими є понад 20% учнів на грип та ГРВІ. Йдеться про Львівську академічну гімназію, школу №77, школу №72, початкову школу «Дивосвіт», ліцей №45, ліцей ім. Пулюя, Львівську гімназію «Престиж». Наразі їх не закривають, але ситуацію моніторять», – каже Леся Васюта.

Проте, незважаючи на велику кількість хворих, наразі жодного рішення комісії ТЕБ і НС про перехід на дистанційне навчання у нас немає.

Читайте також: «До них зараз особлива увага». Що варто знати про коронавірус у дітей

Згідно з чинним законодавством та наказом МОН, педагогічна рада кожної школи може сама прийняти рішення про форму навчання надалі, зокрема, перехід чи не перехід на дистанційне навчання.

Так, наприклад, у ліцеї ім. Василя Симоненка педагогічна рада прийняла рішення, що від завтра, 19 січня, учні з 5 до 11 класу переходять на дистанційне навчання, натомість початкова школа надалі вчитиметься у стінах школи. Розірвати ланцюг у ліцеї поки що хочуть на три дні.

Нагадаємо, зараз в Україні поволі зростає кількість госпіталізацій. Нову хвилю прогнозують на кінець січня 2022 року, а пік уже на лютий. Окрім цього, ця хвиля може бути триваліша, ніж інші. Детальніше читайте тут. Окрім цього, уже з квітня цього року Міністерство охорони здоров’я розглядатиме можливість вакцинації від коронавірусу для дітей від 5 років. Досвід інших країн, за словами головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, де вже проводять такі щеплення, показує, що це безпечно.

За учора у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні ОХМАТДИТ у Covid-зоні перебувала рекордна кількість дітей – 66. Їхній стан – середньої важкості, ніхто з дітей не потребує апаратів штучної вентиляції легень.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!