Чоловікам, які хотіли влаштувати терористичний акт на Львівщині, винесли вирок

803 0
Вони підтримували діяльність «днр» та «лнр».
Фото умовне

Фото умовне

На Львівщині винесли вирок чотирьом мешканцям області, які планували плаштувати терористичний акт. Їм призначили покарання у вигляді 8 років позбавлення волі. 

Джерело: Львівська обласна прокуратура

На початку 2014 року мешканець Львівщини підтримував терористичні організації «днр» та «лнр» щодо насильницької зміни меж території та держкордону України. В забороненій соцмережі «Вконтакті» чоловік налагодив спілкування з іншими обвинуваченими. Вони підтримували його проросійські погляди.

Читайте також: У Львові оголосили підозру снайперу армії «ЛНР»

Прихильники росії планували вчинити терористичний акт на одній із електропідстанцій області. Чоловіки спільно розробили план дій та ролей. Згідно плану обвинувачені мали встановити на території електропідстанції саморобний радіокерований вибуховий пристрій. Їх затримали правоохоронці.

Нагадаємо, що на Львівщині двох чоловіків судитимуть за злочини проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!