Чи зростуть тарифи на електроенергію та якими можуть бути штрафи за ухилення від мобілізації. Підсумки доби

1034 0
Нині 7 січня та 683 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото умовне

Фото умовне

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 09:24, відбій – о 11:31. Фіксувався зліт МіГ-31К з аеродрому «Моздок».

Акцент дня: Коли повністю відновлять будинки на Стрийській, що постраждали від ракетного удару. Як повідомив Tvoemisto.tv заступник міського голови Львова Любомир Зубач, роботи на фінішній прямій – виконані на 85-90%.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 45 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 23 районах зосередження противника та 1 по його зенітно-ракетному комплексу. Уражено 2 пункти управління, склад боєприпасів, 3 артилерійських засоби, радіолокаційну станцію ППО та 4 ворожих засоби протиповітряної оборони.

Минулої доби російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 22 БпЛА типу «Shahed-136/131». Протиповітряною обороною України знищено 19 ударних дронів.

Читайте також: Штрафи за ухилення від мобілізації. Якими вони можуть бути. За порушення законодавства про оборону, військовий обовʼязок і військову службу, мобілізаційну підготовку та мобілізацію пропонують штраф у розмірі від 25 500 до 34 000 грн для громадян та від 34 000 до 85 000 грн для посадовців, а за порушення цього законодавства в особливий період штраф сягатиме від 34 000 до 51 000 грн для громадян та від 153 000 до 204 000 грн для посадовців.

Ключові події:

1. На площі Ринок відбулось загальноміське освячення води. Фото. Це зробили військові капелани різних конфесій.

Читайте також: До дня народження Василя Стуса у світі стартує «Стус-фест». Як долучитися у Львові. Фестиваль триватиме до 28 січня 2024 року.

2. Стало відомо, чи зростуть ціни на електроенергію у 2024 році. «Об’єкти енергетичної інфраструктури залишаються під прицілом росіян і потребують інвестицій для відновлення і ремонтів. Та попри це держава залишається соціально відповідальною і гарантує своїм громадянам стабільність цін на електропостачання. Тому вартість електроенергії на рівні 2,64 грн за кВт*год буде збережена. Це має надзвичайно важливе значення для підтримки побутових споживачів у період опалювального сезону».

Читайте також: Уряд Польщі може підписати угоду з фермерами, щоб розблокувати кордон «Шегині-Медика». Фермерам-протестувальників нададуть письмові гарантії щодо трьох вимог: надання субсидій на кукурудзу, гарантії непідвищення податків і дешеві кредити.

3. Де на Львівщині найбільше мільйонерів. Найбільше у Львівському районі – 421, найменше у Золочівському – 10.

Читайте також: На Київщині планують розгортати цілодобові «Пункти незламності». Причиною є значне зниження температури повітря, пориви вітру, ожеледиця, опади.

4. Львівські депутати відмовилися від розподілу коштів для Першого та Другого ТМО. Ініціювали поповнення статутних капіталів кожної поліклініки на загальній сумі 50 млн грн.

Читайте також: У Львові стартувала програма лікування дітей із рідкісними генетичними хворобами. Її запустили завдяки словацькій компанії «BioMedika», яка виділила 240 тисяч доларів на забезпечення двох маленьких пацієнтів життєво важливими ліками Livmarli.

Та: Чи потрібно вакцинуватися тим, хто перехворів на Covid-19. У МОЗ підкреслили, що імунітет від Covid-19 набудуть як люди, які перехворіли на нього, так і ті, хто вакцинувався. Проте у результаті вакцинації ви гарантовано отримаєте захист від тяжкого перебігу Covid-19. А отримати імунітет внаслідок перенесеної інфекції – це одночасно ризикувати появою ускладнень і навіть смерті.

А також: Де на Львівщині можна зробити вакцину від сказу. Як повідомляла епідеміологиня Львівського обласного центру контролю і профілактики хвороб МОЗ України Ірина Фесенко у коментарі Tvoemisto.tv, в області є вакцина «антирабічний імуноглобулін».

5. В Україні обрали слово 2023 року. За версією словника сучасної української мови та сленгу «Мислово», головним стало слово «мобілізація».

Читайте також: Де у Львові здати ялинку на утилізацію. Шість локацій працюватимуть 8 і 13 січня.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!