Головні події дня у Києві: демонтаж скульптури під Аркою дружби народів і розмінування Пущі-Водиці

769 0
Дайджест новин за 25 квітня.
Фото: Київська МДА

Фото: Київська МДА

Безпекова ситуація

Піротехніки «Київської служби порятунку» продовжують працювати над розмінуванням території у Пущі-Водиці. За словами мера Києва Віталія Кличка, минулого тижня столичні піротехніки зробили 6 виїздів у передмістя столиці. Усього саме на розмінування піротехнічні підрозділи КАРС виїздили 12 разів, виявили понад 20 вибухонебезпечних предметів.

Транспорт 

Відновлено залізничне сполучення між Києвом та Сумами. З 28 квітня між містами щоденно курсуватиме поїзд №779/780. 

Крім того, столична влада нагадує, що парування на вулицях столиці у період воєнного стану безкоштовне. Якщо хтось вимагає кошти за паркування, то це шахраї, і треба викликати поліцію.

Читайте також: Байден оголосив кандидатуру посла США в Україні

Дерусифікація

Цього тижня демонтують бронзову скульптуру двох робітників під Аркою дружби народів, встановлену в 1982 році «на ознаменування возз'єднання України з росією». 

Також Київська міська рада збирає пропозиції щодо перейменувань об’єктів, назви яких пов’язані з росією та білоруссю. Мова про 279 назв, серед яких – вулиці Астраханська, Байкальська, Пітерська, Смоленська, Уральська тощо. 

Народжуваність

Від початку повномасштабного російського вторгнення у Києві народився 1531 малюк: 815 хлопчиків та 716 дівчаток. 

Внутрішньо переміщені особи

У Києві зареєстровано вже понад 26 тисяч внутрішньо переміщених осіб, які покинули свої домівки після 24 лютого. Найбільше зареєстрованих – в Дарницькому, Дніпровському та Святошинському районах. Більшість вимушених переселенців приїхали із Київської, Донецької та Чернігівської областей. 

Київська область

На Київщині тривають роботи зі зведення тимчасових мостів через річки області. На сьогодні вже функціонують 11 переправ. Ведуться роботи з влаштування переправ ще на 15 мостах. 

Водночас з понеділка, 25 квітня, освітній процес відновили у 561 закладі освіти області. Йдеться про частину шкіл Іванківської та Гостомельської територіальних громад. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!